Tolea Ciumac a fost naş la nunta dintre Tina şi Ray, foşti concurenţi la „Mireasă pentru fiul meu”. „Când mergi la gagici…”

Tina şi Rau au devenit cunoscuţi după ce au participat la show-ul “Mireasă pentru fiul meu”. Cei doi s-au căsătorit, iar naşii cuplului au fost Alina şi Tolea Ciumac.
Evenimentul a avut parte şi de un moment atipic, când fostul luptător i-a transmis finului său că-şi poate înşela nevasta, dar cu o condiţie.

 

„Noi am fost oricum prieteni mai de mult, mergeam în vizită pe la noi, au fost şi la botezul fiului nostru. Sper să rămânem prieteni şi de acum înainte. Eu vă doresc 50-60-70 de ani de azi înainte. În fiecare zi să fiţi la fel de fericiţi ca astăzi, să fiţi sănătoşi, să nu vă certaţi niciodată.

Dar niciodată să nu vă certaţi, să aveţi un dialog productiv mereu în viaţă şi nu fie un monolog din partea ta. Şi la gagici când mergi, doar cu naşul”, i-a transmis Tolea lui Raymond.

7 tipuri de comportament care semnalează faptul că un copil poate suferi de autism

 

”Autismul este o tulburare neurologică severă care se caracterizează prin retragerea socială, prin comportamente repetitive și printr-un fel de atenție focală în forma sa clasică. Practic, este o incapacitate de a relaționa cu alții “- Harvey V. Fineberg

Tulburarea spectrului autismului (ASD) nu este la fel de misterioasă cum era acum zece sau douăzeci de ani în urmă. Acum, avem o înțelegere mai bună a spectrului, iar înțelegerea vine cu empatie și sprijin. Copiii din spectrul autismului văd și procesează lumea în mod diferit decât copiii care nu o fac.

Aceștia pot, de asemenea, să aibă un timp mai dificil de a socializa și de a înțelege indiciile sociale decât alți copii. Fără a ști ce este autismul sau fără să știe cum să oprească semnele, acești copii pot ajunge deseori la o așteptare nedreaptă pusă asupra lor atât de părinți, de profesori, cât și de colegii lor de clasă.

Există semne clasice și, odată ce ați obținut un diagnostic vă puteți ajuta copilul să interacționeze mai bine cu lumea într-un mod sigur și confortabil pentru ei.

1. INCAPACITATEA DE INTERACȚIUNE

Copiii care nu sunt plasați pe spectrul autismului încep de multe ori să interacționeze aproape imediat cu părinții și cu lumea din jurul lor. Ei răspund la voci și urmăresc mișcarea cu ochii. Bebelușii care au autism, totuși, pot avea dificultăți în interacțiunea și răspunsul la interacțiune.

Un copil cu autism poate să nu răspundă sunetului vocii sau cuvintelor părinților lor și poate evita contactul cu ochii.

2. VERBALIZARE ÎNTÂRZIATĂ

Bebelușii încep să bâzâie înainte să înceapă să învețe să vorbească. Înainte de a atinge vârsta de un an, majoritatea copiilor vor începe să facă zgomote cu gura lor ca formă de comunicare. Copiii care suferă de autism vor avea tendința de a avea o dezvoltare întârziată atunci când vine vorba de verbalizarea și plâns.

3. DIFICULTATEA DE A SOCIALIZA

Pe măsură ce copiii dumneavoastră cresc de la un an la altul, pot avea o perioadă dificilă în a socializa cu ceilalți copii sau chiar de a socializa cu părinții lor. Majoritatea copiilor manifestă un interes în interacțiunea cu alte persoane.

Copiii cu autism vor fi dezinteresați sau pot găsi interacțiunea cu oamenii, în special cu străinii, dificile și copleșitoare. Autismul poate afecta modul în care copiii înțeleg socializarea.

Autismul poate afecta modul în care copiii înțeleg socializarea. S-ar putea să nu știe cum.

4. COMPORTAMENTUL DE AUTO-STIMULARE

Acest comportament se numește “stimularea” și nu este un lucru rău și nu trebuie descurajat atâta timp cât stimularea nu este auto-distructivă sau dăunătoare copilului sau altora.

Copiii cu autism au probleme în a-și verbaliza sentimentele așa cum ar putea să facă și alți copii. Acest lucru are ca rezultat un comportament auto-liniștitor. Un copil care este supărat și are nevoie să se calmeze poate să se balanseze înainte și înapoi.

Un copil care este fericit poate exprima acest sentiment prin îndoirea mâinilor . Auto-liniștitirea ajută un copil să se ocupe de emoțiile lor în propriul ritm.

5. LIPSA CAPACITĂȚII DE A IMITA

Majoritatea copiilor învață prin imitație. Copiii vor repeta ceea ce spun părinții lor și vor face aceleași gesturi pe care părinții le fac.

Ei învață abilități sociale importante prin acest act de imitare. Un copil cu autism, pe de altă parte, se poate simți deconectat de la părinți sau alți adulți și copii. Ei adesea nu răspund la zâmbet cu imitarea zâmbetului.

Autismul afectează modul în care înțeleg și văd lumea, astfel încât de multe ori poate să nu știe că vă așteptați ca ei să se întoarcă.

6. PROBLEME CU IDENTIFICAREA NUMELOR

Până la un an, copiii își vor recunoaște numele și îi vor răspunde. De asemenea, vor putea să înțeleagă numele altor persoane din gospodărie, cum ar fi Mama și Tata. Copiii cu autism pot avea mai mult timp să identifice numele cu ei înșiși. Poate fi un semn de testat pentru autism dacă nu răspund la numele lor până la vârsta de un an.

7. DEZVOLTAREA ÎN OAMENI

În general, bebelușii și copiii se vor uita la adulți pentru ceea ce trebuie să facă. Sunt interesați de oamenii din jurul lor și iau parte la interacțiunea cu ei – bâlbâind, trăgând părul, apucând bijuteriile, răspunzând la sunete și voci. Copiii cu autism prezintă un interes scăzut marcat de alte persoane. Ei au foarte puțin interes pentru a interacționa cu oamenii din jurul lor și evită adesea contactul vizual și non-verbal.

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !