loading...

Top 15 cele mai periculoase drumuri din lume

Nu este nimic mai relaxant decât o plimbare lentă prin țară. Aceste drumuri sunt frumose din cauza lipsei traficului intens. În afară de drumurile rurale calme, sunt cele mai periculoase drumuri .

Este greu de comparat conducere pe drumurile periculoase cu orice altceva.

Unele dintre ele sunt construite manual, iar altele sunt complet ascunse de apă sau de stanci. Puneți-vă centurile de siguranță, deoarece v-am pregatit un articol cu 15 cele mai periculoase drumuri din lume.

Zoji La, India

Ladakh și Kashmir sunt conectate prin acest drum de 9 km lungime. Pe partea de sus, acest drum este extrem de îngust, cu toate că trebuie să se potrivească atât conducătorilor auto și a animalelor.

Transfăgărășan, Romania

Acest drum este situat în Munții Carpați și strabate masivul Făgăraș. Se ajunge la o înălțime de 2034 de metri și este cel mai inalt drum din România. Transfăgărășanul este cunoscut pentru atracțiile sale superbe .

Dalton Highway, Alaska

Autostradă  Dalton este autostrada cea mai izolată din lume. Este lung 666 km, și se conectează doar 3 sate mici.

Acest drum este considerat inzapezita autostrada din lume.

 

Khardung La, India

Potrivit oficialilor, acest drum se afla la o altitudine de  5602 de metri (practic mai inalt decat Muntele Elbrus).

Cartea recordurilor si National Geografic au recunoscut  Kardung La cel mai inalt drum din lume.

 

Yungas Road, Bolivia

Aceasta autostrada este una dintre cele mai periculoase drumuri din lume. Anual aici se pierd  200 – 300 de vieți pe an.

Prapastii  abrupte intr-o parte, și o stânci pe de altă parte (aproximativ 600 de metri înălțime). Este înfricoșător doar  sa te gandesti dar sa si conduci pe  acest drum!

 

 

Atlantic Ocean Road, Norway

Atlantic Ocean Road conectează sate mici, de coastă. Apropo, acest drum este o adevarata atractie  pentru turisti, deoarece este intr-adevar uluitor.

 

Guoliang Tunnel, China

Tunelul Guoliang a fost construit de localnici. Drumul sapat direct prin munte a fost singura cale de comunicare între sat și lumea exterioară. Mai târziu, guvernul a construit un tunel de 1200 de metri pentru ai ajuta pe localnici cu transport.

Le Passage du Gois, Franța

Straniu, acest drum este deschis doar pentru câteva ore în fiecare zi. Drumul este ascuns sub apă pentru restul zilei.

Înainte sa te hotarasti sa strabati cei  4.5 km de autostradă, citește inainte  orarul mareelor. În caz contrar, masina ta se va scufunda pur și simplu.

 

Tianmen Mountain,  China

Acest drum este lung de 10 km. Ea are 99 de viraje abrupte, iar diferența de înălțime între începutul și sfârșitul ei este de aproximativ 1.000 de metri. Conducătorii auto au nevoie cu siguranta de nervi de oțel.

 

Hana, Hawaii

Acest drum de  112 km  face legătura Kahului si Hana , pe insula Maui din Hawaii. Drumul  leaga 59 de poduri, dintre care 46 au doar un singur culoar. Drumul este adesea închis din cauza alunecărilor de teren.

 

’Kolima’, Russia

Denumirea oficiala a drumului care face legătura între Yakutsk și Magadan este ‘Kolima’; cu toate acestea, oamenii il mai numesc si  „drumul morții”. Primii 90 de km au fost construiti de 1932 de prizonieri. Constructia a fost completă de 1953.

 

Col de la Bonette, Franța

Această trecătoare periculoase trece direct prin munte si este situat la o înălțime de 2000 de metri în Alpii francezi, chiar lângă granița cu Italia. Acest drum are viraje abrupte și neașteptate.

 

Gotthard Pass, Elveția

Unul dintre cele mai inalte pasuri montane din Alpi. Un drum de 64 km lungime trece dintr-o parte în alta și surprize pasagerilor cu vederi pitorești.

 

„Caucaz”, Rusia

Acest drum îngust leagă Soci și lacul Ritsa prin munți. Este infricosator si impresionant in acelasi timp.

Merită văzut cel puțin o dată.

 

Podul Eshima Ohashi, Japonia

Cu toate că este doar o punte de legătură, este la fel de periculoasă ca drumurile amintite mai sus. Podul leagă Sakaiminato de Matsue. Are aproximativ 1,7 km lungime și 11,3 metri lățime.

Din fata, podul pare imposibil de a urca. Această înălțime permite navelor mari să treacă pe dedesubt.

 

Un pod din Insula County, Washington

 

sursa:TerraMetrics

 

 

loading...
Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !