Regina Angliei, foarte aproape de a fi impuscata de unul din militarii de la Palat

Unamilitaradin Garda regală a luat-o pe reginaaElisabeta a II-a, care obişnuieşte să se plimbe noaptea în jurul PalatuluidBuckingham, drept un intrus şi a fost cât pe ce să tragă asupra ei.

Pentru că nu s-a întâmplatdnimic grav, povesteaseste acum una care provoacă zâmbete, scriesportalul. Potrivit ThesTimes, care vorbeşte despre „cel mai ciudatsincidentdregal”, reginadElisabeta a II-a era cât pe ce să fie împuşcatădmortal, dar nu de undteroristdsau de unsdezechilibrat, ci chiar, accidental, de unul dintredmembriidGărzii de la PalatuldBuckingham. Cotidianuldbritanic a relatatdmiercuri că incidentul s-a produs în jurul orei 03.00 dimineaţafîntre regină, căreia îi place să facă plimbăridnocturne în jurul PalatuluifBuckingham, şi acestnmilitar.

Văzândfofsiluetă care se apropia în întuneric, desprefcarefcredea că este un instrus, bărbatul ar fi strigat: „Cine-ifacolo?”. Apoi, dându-şifseama că era chiar reginagElisabeta a II-a în persoană, el ar fi adăugat: „Doamne, MaiestateagVoastră, era cât pe ce să trag asupragdumneavoastră”.

Regina, care şi-a păstratgsimţulgumorului, i-ar fi răspuns: „Nu-i nimic. Datagviitoare, vă voi suna în prealabil, ca să nu fiţigobligat să mă doborâţi”.

Fără legătură cu aceastăfîntâmplare, PalatulfBuckhingham a anunţat joi că îşi va modificaporarul pentru schimbareapGărzii din raţiuni de securitate. Începând cu 16 ianuarie, ceremonialse va derula în zile fixe – lunea, miercurea, vinerea0şioduminica – şi va începe cupjumătate de oră maipdevreme, respectivpla oralocală 11.00, notează Agerpres.

sursa:cancan.ro

PoveştiFneştiute despreSReginaHAngliei. Ce i-a făcutSfrateluiHDianei

ReginagAngliei, Elisabeta a ll-a a împlinit  90 de ani, iar dintreSaceştia 64 au fost decdomnie. În toatăgaceastă perioadă publicul a aflat nenumăratefpoveşti şi detalii despre viaţa celui mai longevivgmonarhgbritanic.

Cu toategacestea, există unelegaspecte inedite, chiargsuprinzătoare, pe care nu mulţi le cunoscginformează theindependent.co.uk, citat de agenţiagRador.

Cotidianulgbritanic a alcătuit o listă cu informaţiihmai putin cunoscutehdespre suveranul englez.Unele sunt chiarhsurprizătoare.

Reginahnu arh paşaport

Ea nu are nevoiedde paşaportdpentru a călători,dargbeneficiază de libertate de mişcaregabsolută oriunde în lume. Aceastăgsituaţie chiarhdacă este neobişnuită nu are totuşihnimic ciudat deoarecehpaşapoartele britanicehsunt emise în numelehMajestăţii Sale, deci nu-şi poate eliberahpropriulhdocument.

Reginadvorbeşte cursivdfranceza

Regina Elisabeta a II-a vorbeştepcursiv limbaffranceză. Dovadă stau şi filările în carefconducătorul statului britanic a fost filmatffăcândhconversaţie cu oficiali francezi  fără a avea nevoiehdehinterpret.

Reginaha lucrat cahmecanichauto

Pe vremeaicând era prinţesă, în 1945, ultimul an al războiuluiiElisabeta s-a înrolat în armată şi a lucrat ca mecaniciauto.

sursa:descopera.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !