loading...
French President Emmanuel Macron, his wife Brigitte Macron, Romanian President Klaus Iohannis (2nd) and his wife Carmen Iohannis (R) attend an official welcoming ceremony on August 24, 2017 at Cotroceni Palace in Bucharest. Macron arrive meets Romanian leaders on the latest stop on a tour of central and eastern Europe focused on the free movement of labour within the EU. / AFP PHOTO / Bertrand GUAY

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, vizită în România

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a ajuns în România! Macron va merge la Palatul Cotroceni, pentru discuţii cu preşedintele Iohannis. Cei doi şefi de stat vor avea o declaraţie comună de presă la ora 14.30.
UPDATE Klaus Iohannis a discutat cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron

„Am avut discuţii foarte bune astăzi, la Palatul Cotroceni, cu Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, aflat în vizită în România, în urma invitaţiei pe care i-am adresat-o în iunie. Întâlnirea noastră a fost un excelent prilej de a reconfirma obiectivul nostru comun: acela de a lucra împreună în beneficiul României, al Franţei şi al Uniunii Europene, pentru prosperitatea şi securitatea cetăţenilor noştri”, a anunţat Klaus Iohannis pe pagina sa de Facebook.

 

Am avut discuţii foarte bune astăzi, la Palatul Cotroceni, cu Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, aflat în vizită în România, în urma invitaţiei pe care i-am adresat-o în iunie. Întâlnirea noastră a fost un excelent prilej de a reconfirma obiectivul nostru comun: acela de a lucra împreună în beneficiul României, al Franţei şi al Uniunii Europene, pentru prosperitatea şi securitatea cetăţenilor noştri.

Preşedintele Franţei a ajuns în urmă cu câteva minute în România! Emmanuel Macron va avea o zi plină. Acesta va fi însoţit de fostul ambasador al Franţei la Bucureşti, Philippe Étienne, care este în prezent consilierul pe probleme diplomatice al lui Macron. Philippe Etienne vorbeşte fluent limba română.

La ora 13.00 la Palatul Cotroceni, pentru discuţii cu preşedintele Iohannis, iar cei doi şefi de stat vor avea o declaraţie comună de presă la ora 14.30.

French President’s wife Brigitte Macron (L) and Romanian President’s wife Carmen Iohannis talk during a welcoming ceremony on August 24, 2017 at Cotroceni Palace in Bucharest.
Macron arrive meets Romanian leaders on the latest stop on a tour of central and eastern Europe focused on the free movement of labour within the EU. / AFP PHOTO / Bertrand GUAY

”Discuţiile care vor avea loc la Palatul Cotroceni se vor concentra pe dezvoltarea şi aprofundarea relaţiei bilaterale de Parteneriat Strategic, precum şi pe principalele subiecte aflate pe agenda europeană, internaţională şi de securitate. La finalul întrevederii cei doi preşedinţi vor susţine o conferinţă de presă comună”, a transmis Administraţia Prezidenţială, în legătură cu această vizită.

La 15.00, preşedintele francez va fi primit la Vila Lac de premierul Mihai Tudose, iar apoi va participa la o recepţie a comunităţii franceze la ambasadă, unde va susţine un discurs.

Iohannis şi Macron vor merge la 17.30 la Muzeul Satului „Dimitri Gusti”, după care preşedintele francez va avea o întâlnire cu reprezentanţi ai comunităţii de afaceri francez.

La 19.30, Macron va participa la o recepţie oferită de Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Preşedintele francez va pleca din România în Bulgaria în cursul serii de joi.

7 lucruri interesante despre cafea care te vor face să vrei una chiar acum

În fiecare zi, Beethoven a făcut o cafea din 60 de boabe de cafea, în timp ce Voltaire a băut până la 50 de cești pe zi și a trăit până la vârsta de 83 de ani. Deci, probabil, o dependență de cafea nu este prea rea?

Tasta a descoperit 7 motive pentru care ați putea dori să obțineți o ceașcă de cafea chiar acum. Ca bonus, veți găsi o rețetă pentru un cocktail proaspăt de cafea special pentru vară.

1. Creșterea performanței creierului

Nu este un secret că stimulează atenția, vigilența și concentrarea, dar asta nu este totul. Cafeaua cu zahăr adăugat vă poate transforma într-un mic geniu pentru o vreme, deoarece combinația dintre cafeină și glucoză activează anumite segmente ale creierului. Cu toate acestea, niciodată nu beți cafea pe stomacul gol, deoarece acest lucru va face contrariul direct.

2. Creșterea tensiunii arteriale

O mică ceașcă de cafea se poate lupta cu un episod hipotensiv, o situație în care tensiunea arterială este prea mică. Dar nu este recomandat persoanelor care prezintă semne de tahicardie și au o rată ridicată a pulsului după ce au consumat cafea. Pacienții hipertensivi, pe de altă parte, pot bea liniștiți deoarece organismul se obișnuiește cu ea și nu mai reacționează la aceasta prin creșterea tensiunii arteriale după un timp.

3. Sistem imunitar mai puternic

Potrivit oamenilor de știință din mai multe țări, cafeaua reduce riscul de deces prematur. Cu cât mai multe cești de cafea beți într-o zi, cu atât riscul este mai mic. Acest lucru se datorează faptului că, cafeaua vă modifică sistemul imunitar făcându-l mai tare și mai sănătos.

Îmbunătățește de asemenea ficatul, inima și sistemul digestiv. Totuși, încercați să vă lipiți de cafea naturală proaspăt măcinată: cafeaua instantă conține mai puțini nutrienți și mai mulți aditivi chimici, care dăunează organelor digestive.

4. Vindecă durerea de cap

Cofeina conținută în cafeaua naturală poate vindeca durerile de cap și migrenele. Dar este încă incomparabilă cu analgezicele. Acestea din urmă sunt mai eficiente deoarece conțin adesea cofeină, ceea ce sporește eficiența tuturor celorlalte componente cu 40%.

5. Stres redus și depresie redusă

Cafeaua acționează ca o substanță anti-stres datorată eliberării dopaminei și serotoninei, care “declanșează” o bună dispoziție. O ceașcă, sau chiar doar mirosul de cafea, vă poate calma nervii.

În plus, cafeina este unul dintre cei mai frecvenți stimulatori ai sistemului nervos central (CNS), iar stimularea constantă a acestuia este ceea ce menține depresia la limită. Interesant este că numai cafeina conținută în cafea are acest efect, spre deosebire de cafeina găsită în ceai, suc sau ciocolată, care nu stimulează CNS la fel de eficient.

6. Memorie mai bună

Stimulatorii și neuromediatorii obținuți din cafea nu numai că sporesc starea de spirit și productivitatea, ci și vă îmbunătățesc memoria.

Desigur, acest lucru funcționează numai cu memoria dvs. pe termen scurt. Dar acest lucru este destul de bun pentru că toate informațiile sunt stocate inițial ca o memorie pe termen scurt și doar o oră mai târziu, aceasta intră în memoria noastră pe termen lung în circumstanțe particulare.

7. Greutate redusă

În cele din urmă, visele tale de a pierde în greutate pot deveni adevărate. Cafeaua vă poate ajuta să pierdeți excesul de greutate. Când nivelul hormonului leptină este scăzut, corpul dumneavoastră începe să depoziteze grăsime și creșteți în greutate. Cafeaua crește însă nivelul hormonilor din organism. Acesta este motivul pentru care consumatorii de cafea au nevoie de mai mult timp pentru a câștiga în greutate și de ce exercițiile produc mai multe rezultate pentru ei.

Bonus

Există o abundență de rețete de cafea cu gheață acolo. Dar există și modalități foarte simple de a face acest lucru.

Pregătiți-vă cafeaua preferată

Lăsați-o să se răcească, apoi umpleți o tavă cu cuburi de gheață de cafea. Puneți-o în congelator.

Într-o zi fierbinte, pur și simplu adăugați cuburile de cafea la un pahar de lapte.

Cel mai simplu cocktail de cafea este gata!

loading...
Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !