Ultima pensie alimentara

Tatal se gandea: «Astazi, fiica mea implineste 18 ani si este ultima pensie alimentara pe care trebuie sa i-o dau…» Isi cheama fata la el, ii scrie cecul si-i spune:
– Draga mea, vreau sa-i duci mamei cecul asta si sa-i spui ca astia sunt ultimii bani pe care ii va vedea de la mine, nenorocita. Iar pe urma sa vii si sa-mi spui ce mutra a facut…
Cand fata se intoarce, o intreaba nerabdator:
– Ei, ce-a zis vrajitoarea?
– Hmmm, mi-a zis ca de ani de zile astepta ziua asta, sa-ti spuna ca nu esti tatal meu.

7 simptome ale tiroidei pe care nu trebuie să le ignori

Glanda tiroidă este responsabilă pentru producerea hormonilor care reglează metabolismul, temperatura corporală și rata pulsului. Dacă munca ei este întreruptă, acest lucru poate duce la consecințe grave pentru organele tale: ficatul, intestinele, rinichii, sistemul reproducător, inima și chiar creierul.

Iată o listă de simptome pe care nu trebuie să le ratezi dacă simți că ceva este în neregulă.

1. Oboseală și iritabilitate

Boala tiroidiană îți poate afecta nivelul de energie și starea de spirit. Hipotiroidismul determină senzația de oboseală și pierderea rezistenței, însoțite de probleme frecvente de somn și de iritabilitate.

2. Schimbări ale pulsului

Hormonii tiroidieni afectează aproape fiecare organ din organism și pot modifica frecvența cardiacă. Persoanele cu tulburări de glandă tiroidiană proaspăt manifestate pot observa că frecvența bătăilor inimii lor a devenit mai mică decât de obicei sau, dimpotrivă, a crescut foarte mult .

3. Pierdere dramatică în greutate sau acumulare a kilogramelor

O schimbare drastică a greutății este unul dintre cele mai frecvente simptome ale bolii tiroidiene. O creștere sau o scădere a greutății care apare într-o perioadă scurtă de timp poate implica un nivel prea mic sau prea ridicat de hormoni tiroidieni.

4. Pielea uscată și unghiile fragile

Pielea uscată și mâncărimile pot fi un semn al problemelor legate de glanda tiroidă. În mod similar, ar trebui te alarmezi dacă unghiile devin fragile, cu linii verticale vizibile care apar de-a lungul suprafeței.

5. Probleme de reglare a temperaturii corpului

Boala tiroidiană poate afecta capacitatea organismului de a-și regla temperatura. Este posibil să ai frisoane sau, invers, să transpiri excesiv și să ai aversiune la căldură.

6. Umflarea gâtului

Umflarea sau mărirea zonei gâtului este un semn vizibil al problemelor cu glanda tiroidă. Asigură-te că acorzi atenție acestor simptome!

7. Dureri musculare
Afecțiunile hipotiroidismului pot include dureri în diferite părți ale corpului. În majoritatea cazurilor, aceste simptome sunt asociate cu umflarea mușchilor sau cu o tumoare care apasă pe nervi.

Simptomele menționate mai sus nu pot constitui o bază pentru diagnosticul final deoarece sunt foarte asemănătoare cu simptomele altor boli. Cu toate acestea, dacă ai oricare dintre ele, cu siguranță nu trebuie să ignori situația – consultă medicul și efectuează un control complet cât mai curând posibil!

CITEȘTE ARTICOLUL URMĂTOR: 12 simptome pe care NU ar trebui să le IGNORI dacă ai dureri în CORP
Ai dureri în tot corpul și nu înțelegi de ce? Aceste simptome pot sugera nu numai oboseala, ci mai degrabă fibromialgia – o boală misterioasă despre care medicii din jurul lumii încă se mai contrazic. Cum apare? Ea chiar există? Singurul lucru cu care ei toți sunt de acord constă în faptul că trebuie să ai grijă de sănătatea ta în această situație.

Îți sugerăm să descoperim despre ce este vorba împreună; urmărește aceste simptome și vezi dacă și tu le experimentezi.

1. Ai dureri persistente de mai bine de 3 luni.

2. Oboseala și rigiditatea sunt accentuate mai ales dimineața.

3. Ai un program de somn dezorganizat.

4. Durerile în anumite părți ale corpului tău sunt mai intense decât în celelalte.

5. Ești mereu asaltat de dureri de cap.

6. Menstruațiile tale sunt foarte dureroase.

7. Simți un disconfort în ceea ce privește momentele în care îți faci nevoile.

8. Ești influențat de vreme și reacționezi la căldură și frig și la mirosurile intense și zgomot.

9. Temperatura corpului tău crește fără niciun motiv.

10. Ai senzații ciudat în corp, mai ales în ceea ce privește extremitățile: amorțire, arsuri, umflături, etc.

11. deseori îți este greu să te concentrezi și să îți amintești lucruri.

12. Ești mereu într-o stare de iritație sau depresivă.

– nu este o boală, ci doar senzații subiective – din contră, fibromialgia este una dintre cele mai comune dereglări ale sistemului muscoscheletal; totuși, există numeroase întrebări care nu au răspuns despre asta.

– afectează doar femeile în vârstă – nu este adevărat, chiar și copiii pot fi afectați, în timp ce majoritatea oamenilor diagnosticați variază cu vârstele între 20 și 50 de ani.

– nu este atât de rea, durerea este suportabilă – nici asta nu este adevărat, durerea poate duce la dizabiliatea de a merge; mai mult, fibromialgia mărește riscul de a avea un atac cerebral la tineri.

– în primul rând, consultă un doctor, doar el poate determina dacă ai fibromialgie și îți poate oferi un tratament;

– terapia cu medicamente – ca regulă, analgezicele și anti-inflamatoriile sunt prescrise pentru tratarea fibromialgiei.

– activitate fizică, masaje și alte proceduri – acestea pot readuce mobilitatea corpului. În Japonia, de exemplu, sunt practicate scurte sesiuni de acupunctură; sportul este de asemenea indispensabil, însă doar moderat.

– restaurarea echilibrului emoțional – orice lucru care te scapă de energiile negative și de depresie, are un efect pozitiv, în mod direct sau indirect. Conform doctorilor, chiar și terapia cu animale poate reduce simptomele maladiei.

Apasă pe punctele marcate: ca regulă, durerea rezultată este slabă și nederanjantă, iar zona centrală nu este prea extinsă. Semnul principal al unei posibile boli este aranjarea simetrică a punctelor. Dacă totul se potrivește, atunci nu ezita să vizitezi un doctor!

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !