„Avem o țară plină de imbecili cu studii superioare… . Sunteți o generație aproape pierdută” – declarație dură a unui profesor universitar

Un profesor universitar de literatură engleză la una dintre universitățile de prestigiu din România a hotărât ca, înainte de pensionare, să adreseze un mesaj usturător studenților. Încerca să “deschidă ochii digitali ai copiilor.”

Iată îndemnul profesorului:

“Pentru ce ați venit aici?

N-aș vrea să strig la voi, pentru că n-are sens, oricum n-o să mă înțelegeți. Nimeni nu are nevoie de voi aici, stând așa pe bănci, așteptând o minune și privind plictisiți înainte. Mergeți acasă, pentru că pierdeți timpul, vă pierdeți viața! Universitatea e un loc pentru învățat și nu aveți nici un drept să-l împuțiți cu lenevia voastră. Dacă vreți să învățați, sunteți bineveniți. Dacă nu, ieșiți afară, nimeni nu vă vrea aici.

Avem o țară plină de imbecili cu studii superioare, care nici măcar nu știu că America e continent, nu țară. Nu mai avem nevoie de fantome zombate care vin aici ca să-și ia o diplomă. Diploma aia poți s-o folosești doar atunci când se termină o anumită hârtie în casă. Nu vă mințiți pe voi înșivă: mai mult de jumătate dintre voi vor ajunge să lucreze la o fabrică sau într-un restaurant, pentru că sunteți lenoși și aroganți!

Sunteți o generație aproape pierdută. Nu vă interesează nimic, în afară de telefoane și laptop-uri și stomacurile voastre. Aveți o minte putrezită. Poate vă credeți mai inteligenți decât alții, poate câțiva dintre voi și sunt dar restul, restul sunteți toți la fel de mediocri. Pentru asta ați și venit aici – să acumulați cunoștințe, nu să putreziți în bănci! Nu vă irosiți unica șansă de a ajunge cineva. În epoca contemporană, unde informația digitală deține puterea, iar mintea umană este folosită din ce în ce mai rar, voi puteți să luați puterea în mâinile voastre, dar fără voință și cunoștință, o veți pierde foarte rapid.

Eu nu vreau să vă țin morală pentru că știu cum e: să ți se țină morală când ești tânăr și simți că toată lumea e la picioarele tale. Am fost și eu pe acolo și mi-e familiar sentimentul dat – nu contează ce studii faci, contează să știi să te descurci. Dar nu e mereu așa și nimeni n-o să țină cont de sentimentele voastre interioare sau de cât de bine puteți juca cărți sau jocuri video atunci când o să vă angajeze. Cunoștințele vor fi pe primul loc, iar puterea fizică și înfățișarea pe-al doilea.

Părinții voștri nu vor trăi mereu, trebuie să realizați asta. Sunteți maturi și nu mai are rost să avem tabu-uri. Da, vor muri, și veți muri și voi. Dar ei, în comparație cu voi, vor lăsa ceva în urma lor, ceva cu care vor, cu care trebuie să se mândrească, și acel ceva sunteți voi. Dacă nu vreți să puneți mâna pe carte și să vă schimbați spre bine, să acumulați ceva ce, în comparație cu excesul de hormoni și prietenii de-o noapte, nu va dispărea niciodată, pentru voi, atunci faceți-o măcar pentru părinții voștri.

Faceți-o pentru acele persoane care au muncit toată viața lor pentru ca voi să aveți unde dormi, să aveți ce mânca și să-și permită acel computer în fața căruia vă pierdeți zilele și nopțile. Data viitoare când mergi la baie, privește în oglindă și întreabă-te dacă părinții tăi s-ar mândri cu așa odor. Eu nu.

Sper ca următoarea noastră întâlnire să aibă loc într-o bibliotecă, nu restaurant fast-food. Rămâneți cu bine.”

Sursa: infoalert.ro

Cel mai bun test de vedere – 90% dintre persoane nu îi pot face față până la final!

În mediul online s-au vehiculat foarte multe teste de vedere, dar nu există un test mai bun ca cel pe care urmează să-l vedeţi mai jos. În timp ce multe teste clasice se bazează pe mărimea unor cifre şi litere, iată că există un test care se concentrează pe abilitatea ochiului de a distinge mai multe nuanțe diferite ale aceleaşi culori.

În filmuleţul de mai jos veţi fi supuşi unui test foarte simplu şi distractiv care vă va pune vederea în dificultate, pe măsură pe înaintaţi. Fiecare nivel devine din ce în ce mai greu, iar specialiştii au realizat că 90% dintre oameni nu îl pot finaliza cu rezultate perfecte. Dacă vrei să afli şi tu dacă faci parte din cei 10% care au o vedere perfectă, te încurajăm să urmezi şi tu indicaţiile testului şi să-l duci până la capăt.

Tot ce trebuie să faci este să distingi culoarea diferită, culoarea care iese din comun. Deşi testul începe de la un nivel foarte facil, vei observa pe măsură ce înaintezi cât de greu devine să realizezi care este culoarea diferită. Aşadar, îţi urăm multă baftă şi îţi propunem cu această ocazie să înveţi câteva lucruri despre ochii oamenilor, fără de care viaţa noastră nu ar fi la fel de frumoasă.

Se întâmplă să nu acordăm ochilor noştri atât de multă importanţă până când nu apare o problemă şi vederea noastră este afectată. Dar atunci când înveţi mai mult despre ochii tăi, îţi dai seama cât sunt de minunaţi! Iată câteva lucruri pe care nu le ştiai despre ochii tăi:

1. Ochii au început să se dezvolte acum 550 de miliaone de ani. Cei mai simpli ochi erau grupuri de proteine fotoreceptoare la animalele unicelulare.

2. La două săptămâni după ce este conceput fătul, încep să i se dezvolte ochii. Lungimea totală a unei genelor căzute într-o viaţă este de peste 25 de metri, iar o geană rezista în jur de cinci luni.

3. Pentru a fi protejaţi, ochii stau într-un buzunar al pleoapelor, iar sprâncenele previn picăturile de sudoare să intre în ochi, iar genele previn murdăria să ajungă la ochi.

4. Ochii tăi rămân în aceeaşi formă de la naştere până la moarte, în timp ce nasul şi urechile tale continua să crească. Ochiul este este compus din mai mult de două milioane de părţi care lucrează.

5. Doar 1/6 din ochiul unui om este expus. Corneea este singurul ţesut care nu are sânge.

6. Oamenilor nu li se pot face transplanturi de ochi. Mai mult de un milion de nervi şi fibre conectează fiecare ochi la creier, iar în prezent oamenii de ştiinţă nu au găsit modalitatea de a rezolva această problemă.

7. 801% dintre memoria noastră este determinată de ceea ce vedem. 80% din ceea ce învăţăm, învăţăm prin ceea ce vedem. Ochii se vindecă foarte rapid, iar în cazul unui tratament corespunzător, o cornee zgâriată minor se poate vindeca în aproximativ 48 de ore.

8. În lumea largă, există aproximativ 39 de milioane de oameni orbi. 80% dintre problemele de vedere ale lumii, pot fi evitate sau vindecate.

9. Oamenii şi câinii sunt singurele specii care caută să facă un contact vizual cu alţi indivizi, iar câinii au această interacţiune doar cu oamenii.

10. O amprentă are 40 de caracteristici unice, dar un iris are 256, un motiv pentru care reţină se foloseşte din ce în ce mai des în scopuri de securitate.

Citește și: Cele mai PENIBILE momente în care oamenii au fost PRINŞI cu mâţa-n sac la locul de muncă!
11. Oamenii orbi îşi pot vedea visele dacă nu s-au născut orbi.

12. Ochii roşii din poze apar din cauza faptului că lumina bliţului sare din spatele ochiului tău. Coroida este localizată în spatele retinei care este foarte bogată în vase de sânge, ceea ce o face să pară roşie pe film.

13. Ochii sunt al doilea cel mai complex organ după creier.

În cazul în care aceste informaţii te-au luat prin surprindere, îţi putem spune că nu eşti singurul. Oamenii s-au obişnuit să ia totul de-a gata, fără să se gândească exact cum funcţionează corpul lor. Această lipsă de informaţie cauzată de superficialitate este de cele mai multe ori foarte dăunătoare.

Cel mai bine ar fi să fim informaţi şi să nu uităm că vederea poate fi afectată foarte uşor, mai ales de ecranele calculatoarelor, televizoarelor şi laptopuri, aparate pe care le folosim foarte des în ultimii ani. Specialiştii ne recomandă să folosim ochelari de protecţie în cazul în care avem un loc de muncă în care suntem supuşi unor astfel de situaţii.

Chiar dacă nu ai avut niciodată probleme cu vederea, este important să îţi faci un test, fie că este în mediul online, pentru distracţie, fie că este la un specialist, ceea ce este foarte indicat, pentru că în general este mai bine să previi decât să tratezi.

Pentru testul de vedere pe care doar 10% din oameni îl pot duce la bun sfârşit, click aici:

loading...
Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !