O femeie paralizată își vedea soțul cum se furișa în garaj în fiecare noapte. Până la urmă nu a mai rezistat și a decis să îl urmărească. Atunci a descoperit marele secret al bărbatului… Ce făcea noapte de noapte pe la spatele ei:

Brad și Liz aveau tot ce își puteau dori și chiar și înainte de a se căsători știau că viața lor împreună avea să fie minunată. Aveau aceleași visuri, aceleași principii și aceleași scopuri în viață.
Din păcate, cu trei luni înainte să pășească spre altar, s-a întâmplat ceva ce avea să le schimbe viețile pentru totdeauna.

Brad și Liz erau împreună cu cei 3 fii ai lor în mașină când cauciucul stâng din față a explodat. Au pierdut controlul mașinii, iar aceasta a ieșit de pe partea carosabilă și s-a răsturnat.

Din fericire, cei trei copii au scăpat doar cu niște zgârieturi, iar Brad cu un picior rupt. Pentru Liz, în schimb, situația era devastatoare: și-a rupt spatele și a rămas paralizată de la talie în jos.

Brad, care era veteran de război, a mai văzut accidente îngrozitoare, dar nu era pregătit să-și vadă propria soție atât de grav rănită.

Pentru Liz, de altfel o femeie puternică, tranziția către noua ei viață în scaun cu rotile a fost extrem de dificilă, mai ales pentru că una dintre marile pasiuni ale familiei era să meargă în excursii pe jos.
Brad nu a vrut ca ea să se simtă lăsată în urmă și să nu mai poată să își urmeze pasiunea așa că a pus la cale un plan care să o ajute din nou să exploreze și terenurile cele mai accidentate.

Timp de trei luni s-a închis în garaj, a încercat și a dat greș, dar în cele din urmă perseverența lui a dat roade. A construit un cărucior asemănător unui tanc, care putea merge pe orice teren.
În cele din urmă, Liz a intrat în garaj și a văzut marea surpriză pe care soțul ei i-o pregătise. A fost extrem de încântată și impresionată.

După ce a văzut cât de util este acest scaun-tanc pentru soția sa, Brad a început să fabrice aceste mașinării și pentru soldații răniți pe câmpul de luptă!

Aceste simptome te avertizează că este posibil să ai cancer. Nu le ignora dacă ții la sănătatea ta

Pacienții de cancer care au între 12-25 de ani sun categorizați în grupul celor car sunt diagnosticați cu această maladie, însă o treime din ei ajung să afle despre acest lucru mult prea târziu. Această boală ce pune în pericol viața ta este deja dificil de diagnosticat și cu cât amâni mai mult să afli în stagiile incipiente, cu atât el se extinde mai rapid în corpul tău. Un studiu sugerează faptul că în fazele inițiale, oamenii își pierd timpul cu aproximativ trei vizite la fizicieni, înainte să ajungă în facilitățile specializate în cancer.

Mai jos vei putea descoperi câteva dintre cele mai evidente simptome ale cancerului pe care nu ar trebui să le ignori niciodată. De exemplu, schimbarea culorii sau a formei unei alunițe, urmată mai apoi de sângerare, dureri de spate și așa mai departe. Aruncă-ți și tu privirea peste aceste semnale importante și fii atent dacă ele apar și mai ales vizitează un doctor dacă deja consideri că ai unele dintre ele.

1. Durere continuă și inexplicabilă

O durere inexplicabilă în orice parte a corpului nu ar trebui niciodată ignorată. Deși unele dureri vin și pleacă, altele persistă și ele pot deveni îngrijorătoare. De exemplu, durerea în zona abdominală poate fi un semn al cancerului ovarian; o durere persistentă în zona pieptului poate sugera apariția cancerului la nivelul plămânilor și așa mai departe.

2. O tuse persistentă și răgușeală care nu se ameliorează cu timpul

Deși alergiile pot cauza tuse și răceală, o tuse persistentă ar trebui să fie un semnal ce trebuie luat în seamă. Poate ți se pare ciudat, dar chiar și persoanele care nu fumează sunt susceptibile față de cancerul de plămâni, în gât sau al laringelui. Medicul Therese Bartholomew Bevers spune că „De cele mai multe ori, tusea nu sugerează cancerul, dar o tuse persistentă trebuie să fie evaluată de un specialist deoarece poate fi un simptom al cancerului de plămâni.”

3. Schimbări ale obiceiurilor urinare

Dacă observi că există sânge în urina ta sau că trebuie să urinezi mai des decât o făceai de obicei, acest lucru poate simboliza faptul că există posibilitatea de a avea anumite infecții ce pot cauza cancerul la nivelul rinichilor și al vezicii. Nu ar trebui să ignori niciodată o sângerare și este necesar să vizitezi un specialist.

4. Oboseala inexplicabilă

Dacă ai observat faptul că te simți obosit aproape tot timpul, cu toate că poate te odihnești suficient și îți respecți orele de somn, alte motive care să îți cauzeze oboseala neexistând, atunci acest lucru poate fi un semnal de alarmă care te avertizează cu privire la cancerul de la nivelul sângelui sau leucemie. Nu există niciodată suficiente metode de precauție, așa că ar trebui să ții cont dacă observi astfel de schimbări în stările tale.

5. Sângerări inexplicabile

Sângerările vaginale sau sângele în urină (atunci când nu ești la menstruație), pot fi niște simptome ale cancerului cervical; sângele din scaunul tău de asemenea poate sugera prezența cancerului la nivelul rectului și sângele din mucus sau o tuse persistentă pot indica această maladie la nivelul plămânilor.

6. Umflături neobișnuite

Dacă observi o umflătură neașteptată și inexplicabilă care crește pe sub pielea ta, atunci este recomandabil să consulți un doctor și să verifici dacă există probleme pe interiorul corpului tău. Chiar dacă această umflătură poate fi doar un chist benign, există șanse să existe celule canceroase care se dezvoltă pe sub el și trebuie neapărat să știi acest lucru înainte să fie prea târziu pentru orice tratament ce ți-ar putea salva viața.

7. Schimbarea înfățișării alunițelor

Trebuie neapărat să mergi la un dermatolog dacă observi că îți apar noi alunițe sau dacă cele pe care le aveai deja au început să își schimbe forma, mărimea sau culoarea. Aceste schimbări pot sugera apariția melanomului care este un cancer de piele fatal. Nu trebuie să ignori aceste simptome deoarece ele pot face diferența în viața ta între supraviețuire și moarte.

Cercetătorii explică modul în care gândurile negative hrănesc celulele canceroase

“Anxietatea cronică produce, în mod previzibil excesul de adrenalină și cortizol care diminuează producția de celule naturale ucigașe care este soldatul corpului tău în lupta împotriva cancerului.” – Dr. Michael Barry

Emoțiile sunt profund legate de sănătatea noastră generală fizică. Atunci când mintea și emoțiile noastre suferă și corpurile noastre suferă. Magnitudinea cu care emoțiile pot afecta corpul nostru poate fi mai mult decât am anticipat vreodată. Anxietatea și depresia pot determina trupurile noastre să se simtă copleșite și să se prăbușească și chiar pot suprima sistemul nostru imunitar.

Dar emoțiile negative pot face mult mai mult decât atât. De exemplu, oamenii de știință caută acum emoții negative ca o cauză dăunătoare pentru creșterea cancerului.

Cancerul a fost întotdeauna cunoscut ca o creștere a celulelor și cele mai multe cauze tind să fie substanțe chimice cum ar fi cele care sunt în țigări, carcinogene în poluarea aerului și chiar substanțe chimice pe care le consumăm în fiecare zi în produsele alimentare.

Cancerul a fost întotdeauna ceva medical care poate fi combătut cu medicamente și intervenții chirurgicale – dar acum, oamenii de știință dezvăluie că emoțiile negative pot hrăni cancerul. Această nouă descoperire înseamnă de asemenea că emoțiile pozitive ne pot trimite pe drumul spre vindecare.

Douăzeci de ani de cercetare a constatat că dezvoltarea cancerului poate fi cauzată de sentimente negative, iar sentimentele de “neiertare” sunt una dintre cele mai importante emoții.

Iertarea a fost mult timp legată de sănătatea mentală și fizică. Chirurgul principal de la Cancer Treatments of America, Dr. Steven Standiford, a explicat că vindecarea rănilor emoționale este la fel de importantă în tratamentul cancerului ca tratarea celor fizice.

Dovezile pentru implicarea emoțională atât în ​​răspândirea cancerului cât și în elementele sale de vindecare au cauzat includerea “terapiei de iertare”.Un studiu asupra pacienților cu cancer a constatat că 60% dintre acești pacienți au un fel de problemă cu iertare, un bloc emoțional împotriva faptului că nu i-au permis să ierte oamenilor în viața lor care le-au provocat răni. Jumătate dintre acești pacienți sunt cazuri severe de cancer.

Emoțiile negative și afecțiunile fizice funcționează astfel: sentimentele negative sunt ținute în interior, îmbuteliate și niciodată eliberate. Păstrarea acestor emoții negative blocate în interiorul și refuzul de a lucra la ele poate provoca anxietate cronică în oricine.

Această anxietate creează modificări chimice și fizice în corpul dumneavoastră, cum ar fi un exces de adrenalină. Acest exces de adrenalină face mai greu pentru corpul tău să producă celulele de care are nevoie pentru a lupta împotriva cancerului din interior. Modul de a atenua această anxietate cronică este de gestiona și controla emoțiile negative.

Fiind capabili să vă scapați de furia și ura extremă care vine cu faptul că nu puteți să iertați înseamnă că corpul dvs. nu va mai fi o victimă a anxietății cronice pe care aceste sentimente o produc.

Acest lucru nu este doar cu cancer, cu toate acestea. Focalizarea pe iertare s-a dovedit a vindeca cicatricile emoționale și mentale pe care mulți dintre noi le trăiesc în viața lor. Un studiu recent realizat cu supraviețuitorii feminini de abuz emoțional s-a axat pe iertare, deoarece se referă la procesul lor de vindecare.

Studiul a constatat că femeile care au folosit iertarea ca formă de vindecare au fost mai puțin susceptibile de a suferi tulburări post-traumatice de stres, depresie și anxietate.

Iertarea poate fi calea pentru a ajuta oamenii să se ocupe de tot felul de boli, atât psihice, cât și fizice, deoarece modul în care funcționează emoțiile noastre are un efect dovedit asupra bunăstării noastre fizice. Consilierii care s-au specializat în arta iertării relevă că acest proces începe cu acceptarea de sine și că întoarcerea efortului tău spre iertare îți permite să eliberezi toată mânia pogorâtă asupra celor care ți-au rănit în trecut.

Odată ce vă puteți concentra asupra propriului dvs. sine nu vă mai țineți de gândurile care v-au făcut bolnavi în primul rând. Turbulențele mai puțin emoționale înseamnă că mintea și corpul tău sunt pe drumul tău spre vindecare.

Învățarea de a ierta poate fi dificilă – de aceea există terapii dedicate acestui proces! Cu toate acestea, indiferent de provocări, învățarea să vă permiteți să iertați înseamnă că veți fi un individ mai sănătos și mai fericit. Iertarea este rareori pentru cealaltă persoană.

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !