Sunt căsătoriți de 12 ani și au doi copii minunați. A făcut multe lucruri frumoase împreună cu Dana Nălbaru! Dragoș Bucur anunță acum pe toată lumea: „Ne-am…”

Dragoș Bucur este unul dintre cei mai talentați actori din generația actuală, dar și un prezentator de televiziune carismatic.

Are 40 de ani, este căsătorit de 12 ani și are doi copii. Are o carieră de actor impresionantă, marcată de multe reușite scenice și pe marele ecran, dar este și prezentatorul unei emisiuni TV. Acesta este, pe scurt, Dragoș Bucur, un tip talentat, carismatic și extrem de modest, capabil să cucerească instant pe cei cu care vine în contact.

Într-un interviu acordat site-ului libertatea.ro, Dragoș Bucur a făcut mai multe mărturisiri uimitoare despre viața lui personală și profesională.

Întrebat cum a cunoscut-o pe Dana Nălbaru și cu ce l-a cucerit aceasta, Dragoș nu a ezitat să răspundă: „Au trecut 12 ani! Ne-am cunoscut la un casting, ne-am reîntâlnit în trafic și cred că ne-am cucerit reciproc încă de la prima întâlnire. Îmi amintesc că încă de la prima întâlnire am avut senzația că are o aură în jurul ei și încă simt lucrul ăsta la ea.”

Ai crede că mariajul lor fericit și foarte bine sudat ascunde un secret, dar Dragoș Bucur declară senin că „nu e nici un secret, ne iubim, vrem să trăim împreună, avem niște copiii minunați, ne respectăm reciproc și știm să ne cerem scuze atunci când greșim. Astea nu sunt secrete, sunt lucruri de bun simț… Și mai cred că am avut noroc că ne-am găsit unul pe celălalt, deoarece viețile amândurora ar fi fost complet diferite dacă am fi fost singuri sau cu altcineva lângă noi.”

Cum să-ți critici partenerul fără să-ți distrugi relația

Te-ai gândit vreodată că pentru o dezvoltare armonioasă a oricărei relații este important să observăm care sunt proporțiile corecte de critică și de laudă? Se pare că oamenii de știință au făcut multe cercetări pe această temă, deducând raportul ideal dintre bine și rău.

 

Raportul Losada este raportul dintre pozitiv și negativ în relațiile dintre oameni. Psihologul John Gottman a fost primul care a observat influența acestor proporții. Timp de 40 de ani, a analizat mai mult de 3.000 de căsătorii. Având în vedere proporțiile pozitive și negative într-o relație, el putea prezice probabilitatea divorțului cu o precizie de 90%.

Mai târziu, psihologul Marcial Francisco Losada, după ce a analizat sute de grupuri de afaceri, a definit în mod clar circumstanțele celei mai mari eficiențe și a derivat raportul.

De ce sunt atât de importante proporțiile potrivite?

Imaginați-vă că situația este o navă. Cu vele. Vântul care suflă pânzele este lauda. Și critica este volanul navei. Se va mișca nava dacă criticile voastre sunt mai mari decât lauda ta? Nu contează cât de mult rotești nava, nu vei ajunge nicăieri fără „vântul de laudă”.

Sau, dimpotrivă, tot ceea ce faci este să-i oferi laudele partenerului și încerci să uiți de neajunsurile sale. O astfel de navă va deveni incontrolabilă, și cine știe unde vei fi purtat de vânt.

Raportul Losada spune că e indicat să ofer 3 laude pozitive pentru 1 critică negativă. Acesta este minimul necesar pentru a obține performanțe ridicate în orice echipă sau relație, fie că este vorba de colegi, iubiți, prieteni sau membri ai familiei.

Maximul este de aproximativ 7 laude la o singură critică. Relațiile care depășesc limitele acestor cifre se vor deteriora, în mod inevitabil, în timp.

Iată cum funcționează

Fără o atitudine pozitivă și dorința de compromis, orice relație se va prăbuși. Dar la fel de periculoasă este și lipsa completă a negativității. Echilibrul este foarte important. Așadar, amintiți-vă această regulă simplă: 3 complimente pozitive la 1 critică negativă.

7 semne că NU e pregătit pentru o relație cu tine, chiar dacă îți spune că este! Nu închide ochii la al 5-lea!

E minunat atunci când te întâlnești cu cineva pentru un timp, dar în cele din urmă, trebuie să-ți faci curajul pentru a avea conversația „Ce suntem noi?”, astfel încât să vă puteți stabili limitele. Iar dacă ai fost oficial aleasă, faptul că ai depășit zona gri și ai fost clasificată drept prietena oficială, este un sentiment imbatabil. Cu excepția cazului în care te întrebi dacă el chiar este pregătit pentru o relație. El ar putea spune că da, este pregătit, dar de unde știi cu adevărat?

Iată câteva semne care ar trebui să-ți spună dacă este cu adevărat pregătit pentru o relație, indiferent de ceea ce spune.

1. El spune că vrea o relație, dar nu vrea titluri

Deci, cum anume aveți de gând să vă prezentați de acum? Iar natura relației voastre se va schimba cu adevărat? Ai putea fi tentată să spui okay, dar gândește-te: dacă el chiar își dorește să fie cu tine, ce-l împiedică să spună restului lumii despre asta? Așa că, ai face bine să-l lași să-și dea seama ce vrea cu adevărat. Meriți pe cineva care să-ți ofere recunoașterea deplină.

2. Abia s-a despărțit de fosta lui

Nu-l lăsa să iasă dintr-o relație ca să sară în alta, mai ales că e vorba de sentimentele tale la mijloc. Sigur, este posibil să treci complet peste cineva, mai ales dacă despărțirea a fost din motive temeinice, dar chiar vrei un tip care se folosește de tine ca o pernă pentru procesul lui de vindecare? Nu spunem că trebuie să renunți la el, ci că ar trebui să luați lucrurile mai ușor de atât.

3. Tocmai a avut un copil

Un copil nu este un lucru cu care să te joci, mai ales dacă e vorba de un nou născut. Noi-născuții au nevoie de multă grijă și atenție, iar dacă el este un tip decent, va alege să fie cu copilul lui, nu cu tine.

4. Situația sa financiară sau locul de muncă sunt în declin

E foarte greu să încerci să-ți ții finanțele sub control, să vânezi locuri de muncă și să te pregătești pentru o nouă relație. Un angajament romantic ar trebui să fie ceva plăcut, nu ceva de adăugat pe lista priorităților în viață. Nu e corect să-l lași să se lupte cu toate aceste sarcini deodată.

5. Mama lui îi conduce viața

Nu e nimic în neregulă cu un bărbat care-și respectă și iubește mama. Dar totul este în neregulă cu un bărbat care îi permite mamei sale să guverneze fiecare aspect al vieții sale. Dacă face așa cum spune mama lui acum, asta va face toată viața.

6. Dă deja semne de gelozie

Recunoaște, un pic de gelozie este drăguț, pentru că se simte bine să știi că cineva nu vrea să te piardă în favoarea următorului tip care apare în preajmă. Cu toate acestea, ar trebui să știi diferența dintre o gelozie rezonabilă și una irațională. De obicei, gelozia irațională este un simptom al problemelor de control.

7. Sunt lucruri majore pe care nu le știe încă despre tine

Ah da, uneori oamenii nu sunt pregătiți pentru o relație cu tine pentru că tu nu i-ai pregătit. Dacă știi că sunt câteva informații foarte importante pe care ar trebui să le știe despre tine, înseamnă că nu este pregătit să fie cu tine. Pentru el, imaginea ta nu este completă deocamdată. Așa că, dă-i o mână de ajutor, pentru a face lucrurile mai bine, atât pentru tine, cât și pentru el.

5 lucruri pe care numai un partener egoist le face într-o relație

Iubirea ne poate orbi, chiar este adevărat, și din păcate, ne orbește până la punctul în care nu reușești sau nu vrei să vezi defectele partenerului tău. Dacă cel de lângă tine este egoist și nu are nici un pic de respect față de sentimentele tale, realitatea este cu atât mai tristă. Verifică să vezi dacă ești într-o relație cu o persoană egoistă, urmărind aceste semne!

1. El crede că totul trebuie să fie cum vrea el sau deloc

Este intolerant la opiniile altor persoane. El crede că are mereu dreptate și că oamenii trebuie să facă mereu cum spune el. Nu respectă părerile opuse și nici pe alți oameni. Se gândește doar la sine, poate fi incredibil de încăpățânat în relație și destul de stresant să te cerți cu el.

2. Relația ta este caracterizată de negativitate sau neutralitate

Fiecare conversație pe care o ai cu el nu are niciodată un rezultat bun. Sunteți mereu prinși în certuri care nu fac decât să ia amploare. Relația voastră se definește prin negativitate și toxicitate, fiind departe de un ideal în dragoste.

3. Simți că ești singura care depune efort pentru a face ca relația să funcționeze

Relațiile necesită muncă grea. E nevoie de mult timp, efort și angajament pentru a rămâne unul lângă celălalt. Dar dacă descoperi că te afli într-o relație în care numai tu depui efort, atunci ea este sortită eșecului. Ai alături un partener dispus să renunțe și care te lasă pe tine să faci toată treaba. Chiar îți dorești să fii cu o asemenea persoană?

4. Nu îi place să pună etichete asupra relației voastre

Nu îi pasă de faptul că ar trebui să-ți ofere un sentiment de securitate sau confort în relație. Nu îi pasă de incertitudinile tale, de faptul că te simți vulnerabilă. Nu va vrea să dea o etichetă relației voastre din motive egoiste. Nu va fi interesat să-ți dăruiască amintri plăcute, pentru că nu-l afectează prea mult ce se va întâmpla cu voi de aici înainte.

5. El încă flirtează cu alte persoane pentru a se distra

Nu-i pasă de modul în care te simți. Va flirta cu alți oameni doar ca să se simtă bine cu el însuși, într-un efort de a-și spori ego-ul. Chiar dacă asta înseamnă că vei fi rănită în acest proces.

loading...
Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !