OANA ROMAN, atac dur la adresa jurnalistului CRISTIAN TUDOR POPESCU:”Cât sunteţi de frustrat…“

Oana Roman a luat foc când a auzit că jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat că natalitatea e condiţionată de siuaţia economică: cu cât oamenii sunt mai mulţumiţi de viaţa lor, cu atât sunt mai puţin dispuşi să aibă copii.
Vedeta a postat un mesaj dur pe reţelele de socializare, în care îl contrazice pe jurnalist. “Nu va spun pe nume Domnule, căci m-as cobora prea jos. Nu ştiu dacă aveţi copii, probabil nu , si intr-un fel e bine, pt ca ati fi avut un copil nefericit, care ar fi suferit mult avand un părinte cu astfel de gândire. Ne spuneti ca oamenii fac copii din frustrare si din sărăcie . Ca oamenii fericiţi nu fac copii. Ca oamenii inteligenti si cu cariera nu fac copii. Va jigniţi părinţii si câteva miliarde de părinţi. Porniţi de la un procent infim de părinţi cu probleme si generalizati nepermis. Ma intreb cât sunteti de nefericit si de frustrat, si cât had in gândire puteţi fi .

Nu Domnule, majoritatea copiilor de pe Planeta sunt făcuţi din iubire, daca stiti ce inseamna asta. Copiii sunt iubire, sunt îngeri neprihaniti, care vin pe Pământ sa mai şteargă din răutate si din ura. Oamenii se iubesc si fac copii. Majoritatea oamenilor se iubesc si fac copii. Nu ca sa le dea cineva un pahar de apă, ci pt ca nu exista împlinire mai mare pentru o fiinta umană decat aceea de a creste frumos un copil.

Pentru ca nu exista emoţie si fericire mai mare decât aceea pe care o simţi cand copilul tau iti spune :Te iubesc! Si cine nu a trăit asta, nu poate înţelege. Ati pierdut orice urmă de respect din partea multor oameni si părinţi pt aceste afirmaţii, făcute, sper, intr-un moment in care luciditatea se pierduse temporar”, este mesajul Oanei Roman către jurnalist, pe care l-a scris pe pagina sa de Facebook.

„Copiii se fac pentru părinţi. Dacă îmi spuneţi mie că cei care fac copii au în cap perpetuarea speciei sau demografia României… O să vă spun ceva greu de înghiţit. Oamenii fac copii când au un grad ridicat de insatisfacţie în legătură cu propria lor existenţă în această viaţă. Când oamenii au o viaţă foarte încărcată, foarte completă profesional, sentimental, personal, nu mai simt nevoia să facă copii. Cei care fac copii mulţi sunt săraci, nemulţumiţi în raport cu societatea, care nu au reuşit să realizeze lucrurile pe care le-au dorit şi încearcă să trasfere ratarea lor copiilor: să facă el/ea ce nu am făcut eu, să aibă el/ ea ce nu am avut eu şi mai ales să am un sprijin la bătrâneţe”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

„Într-o ţară că Finlanda, bătrânii nu au nevoie de copii, n-au nevoie de toiagul bătrâneţilor lor. Au bani din pensie. Să vedem spre ce duce această grijă excesivă a statului faţă de anumite categorii de cetăţeni”, a mai adăugat jurnalistul.

sursa: cancan.ro

10 lucruri importante pe care trebuie să le învețe copilul de la tine până la vârsta de 10 ani

Când devii părinte, îți asumi o mare responsabilitate pentru viitorul copilului tău. Toată lumea dorește să fie buni, cinstiți, simpatizanți și curajoși copiii lor.
Cu toate acestea, aceste calități nu vor apărea din nicăieri. O bună educație și exemplele personale sunt cheile succesului.

Noi, de la Tasta.ro, ne-am gândit la 10 lucruri pe care ați putea dori să le spui copilului tău înainte de a împlini 10 ani.

10. Trebuie să respecți atât fetele, cât și băieții. Sunt egali. Respectul față de ceilalți este o trăsătură importantă pe care copilul trebuie să o dobândească, inclusiv respectarea altor copii de aceeași vârstă, indiferent de gen. Într-un experiment realizat în Italia, mai mulți băieți cu vârsta de până la 10 ani au fost rugați să sărute o fetiță pe obraz. Ușor rușinați, aceștia au făcut acest lucru, ba chiar unii dintre ei i-au cerut prietenia fetiței. După acest moment, băieții au fost rugați să îi dea o palmă fetiței. În acest caz, niciun băiat nu a făcut acest lucru și a motivat că nu poare fi nepoliticos ori violent cu vreo fată și că acest lucru l-au învățat de acasă.

9. Nu trebuie să îți fie frică să faci o greșeală.

Învățarea din greșelile cuiva este un talent rar. De asemenea, este important să înveți din propriile tale eșecuri. Copilul tău nu trebuie să se teamă să piardă sau să facă o greșeală, căci din greșeli învață și progresează. O comunicare bună cu copiii ajută la definirea acestora ca oameni mai târziu și este vitală pentru o relație bună și sănătoasă.

8. Cunoașterea este mult mai importantă decât notele

Degeaba îți vine copilul acasă numai cu note de 10, iar atunci când vorbești cu el îți dai seama că nu știe atât de multe lucruri.
Uneori părinții devin foarte supărați de notele care nu corespund așteptărilor lor. Cu toate acestea, o notă bună nu indică întotdeauna cunoștințe bune. Ar trebui să-ți înveți copilul că sunt mai importante cunoștințele decât notele.

7. Părinții tăi nu sunt dușmanii tăi. Le poți cere ajutorul atunci când ai nevoie. Te vor înțelege, oricât de gravă ar putea părea situația.

A deveni un prieten copilului tău nu este o chestiune ușoară, mai ales dacă are prieteni proprii. Nu fi prea insistent și câștigă-i încrederea în timp. Arătă-i că poate avea încredere și încearcă să eviți să țipi ori să ții prelegeri lungi. O asemenea prietenie construită de la o vârstă fragedă ajută foarte mult pe viitor.

6. Fii întotdeauna pregătit să te aperi și să le ții apărarea celorlalți.

Unii părinți arată mai mult respect față de profesori sau alți oameni decât pentru un copil. Acest lucru poate fi un motiv pentru nesiguranța viitoare și o incapacitate de a se ridica pentru sine. Explică-i calm copilului că respectul este important, dar este, de asemenea, necesară abilitatea de a apăra un punct de vedere. Asigură-te că faci bine acest lucru.

5. Nu trebuie să faci ceva ce nu îți place pentru a primi aprobarea cuiva.

Copiii cred că popularitatea în rândul prietenilor este foarte importantă și fac tot ce le stă în putință pentru a o obține. Folosește-ți exemplul personal pentru a-i arăta copilului că o persoană cinstită și respectabilă este mai valoroasă decât să primești aprobarea cuiva, trecând peste credințele tale.

4. Dacă nu înțelegi ceva, pune întrebări

Întrebările sunt absolut normale. Este mai bine să îl înveți pe copil să pună o întrebare decât să se prefacă și să spună că înțelegee totul. Copilăria este cel mai bun moment să afle despre acest lucru, deoarece va fi folositoare pentru școală, dar și pentru societate.

3. Spune-i profesorului tău dacă nu te simți bine.

Un copil nu trebuie să se teamă să vorbească despre probleme de sănătate. Sănătatea este mai importantă decât notele sau furia unui profesor. Asigură-te că și copilul tău știe acest lucru sigur și explică-i faptul că trebuie să ia măsuri în orice situație care îi cauzează stres.

2. Respectă mediul
Cât de des ne plângem de străzile murdare și de florile rupte? Respectul față de natură trebuie să înceapă de acasă. Începi cu tine și apoi cultivă această calitate în copilul tău. În acest caz, rezultatul ar fi destul de evident.

1. Învață să spui „nu”

Învățați-ți copilul să spună “nu” adulților, profesorilor și chiar ție. Vrei să aibă o personalitate puternică, nu o persoană care ar trebui să respecte orice comandă. Abilitatea de a spune “nu” îi va fi foarte folositoare în viața adultă.

loading...
Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !