Se dă LEGE: Tinerii care fac NUNTĂ primesc BANI GREI de la stat! Uite ce trebuie să faci ca să primești 15.000 lei

Un proiect de lege depus în Senat, prevede că tinerii de până în 35 de ani care se căsătoresc să primească un „dar de nuntă” de 15.000 lei. De această sumă vor benefia și părinții care nasc al treilea copil.

Această inițiativă are drept scop creșterea demografică. Tinerii însurăței trebuie să aibă nu mai mult de 35 de ani pentru a primi această sumă. Banii reprezintă „prima pentru recunoașterea contribuției aduse națiunii prin căsătorie”

În plus, după momentul căsătoriei, cei doi vo fi scutiți de impozitul pe salariu. În cazul în care divorțează în primii cinci ani, aceștia trebuie să returneze banii statului, fiecare în proporție de 50%, în termen de 90 de zile de la pronunțarea divorțului.

Tot 15.000 de lei vor primi și cei care devin părinți pentru a treia oară. Banii reprezintă „primă pentru recunoașterea contribuției aduse națiunii”.

Fondurile necesare pentru acordarea acestor sume de bani vor fi asigurate de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale, potrivit proiectului.

Sursa: infoalert.ro

Cele mai răspândite mituri despre corpul uman care s-au dovedit a fi false

Corpul uman este un mister pe două picioare și fiecare dintre noi a auzit sau a învățat despre ce poate sau nu poate acesta să facă. Dar câte dintre aceste fapte despre corpul uman sunt și adevărate? Punem pariu că mai multe decât te așteptai!

De aceea, pentru a face lumină în cazul multora dintre miturile care s-au răspândit de-a lungul timpului despre corpul uman, ne-am gândit să facem investigații și să deosebim adevărul de falsitate. Iată ce am descoperit!

1. Vitaminele ne face să fim mai sănătoși

Am auzit de multe ori că vitaminele ne fac păstrăm sănătatea, dar nu este întru totul adevărat. Vitaminele pot doar să regleze procesele din corpul nostru, și ar trebui să fim atenți dacă le luăm sub formă de tablete, căci excesul ar putea face mai mult rău decât bine.

2. Zahărul brun este mai sănătos decât zahărul alb

De fapt, zahărul alb și brun sunt același lucru. Acestea diferă în ceea ce privește utilizarea melaselor, căci acestea conferă culoarea mai întunecată unui produs. Această percepție greșită are loc din cauza faptului că zahărul brun nu este la fel de dulce precum cel alb, datorită cantității mai mare de apă pe care o conține.

3. Zahărul face copiii mai hiperactivi

Este doar un mit. Zahărul înseamnă calorii, iar caloriile înseamnă energie. Așadar, atunci când copiii savurează multe dulciuri, energia curge de la sine. În cel mai rău caz, zahărul este dăunător pentru dinți.

4. Celulele nervoase nu se regenerează

Moartea celulelor nervoase este un proces constant și natural. Celulele noi apar în diferite părți ale creierului. Atunci când o persoană se simte stresată, substanțele chimice fac ca aceste celule să funcționeze și să interacționeze unele cu altele.

5. Emisfera stângă a creierului este sursa creativității; emisfera dreaptă este sursa logicii

Este adevărat că emisfera stângă a creierului este responsabilă cu anumite funcții, iar cea dreaptă, cu altele. Dar mai multe părți ale creierului funcționează ca o sursă colectivă a creativității noastre, iar acestea sunt situate în ambele emisfere.

6. Trebuie să dormi 8 ore pe noapte

Greșit. Oamenii sunt diferiți, iar asta presupune și că au nevoie de o cantitate diferită de somn. Excesul, dar și lipsa de somn, pot avea efecte negative asupra sănătății noastre. Pentru unii oameni, este suficient să doarmă 6 ore pentru a se simți bine, pe când alții se simt epuizați și după ce au stat 9 ore în pat.

7. Antibioticele ucid virușii

În realitate, antibioticele ucid doar bacteriile. Gripa este cauzată de viruși care nu reacționează la antibiotice. În acest caz, e ca și cum ai pune un plasture pentru a vindeca o durere de cap – pur și simplu nu va funcționa.

8. Ciocolata îți provoacă puncte negre

Greșit. A existat un experiment în care un grup de oameni a mâncat mai multă ciocolată – de 10 ori mai multă decât în mod obișnuit. Când s-a comparat numărul de puncte negre înainte și după experiment, nu s-au găsit diferențe. Așadar, ciocolata nu are nici o responsabilitate pentru punctele negre pe care le avem sau numărul acestora.

Despre corpurile umane se spun foarte multe lucruri, iar oamenii de știință încearcă în mod constant să dezlege mistere care îl privesc pe acesta, de aceea, există riscul ca tot timpul să se audă lucruri care nu sunt neapărat adevărate despre capacitățile și abilitățile corpului uman. Este întotdeauna bine de știut ce îl poate afecta și ce nu.

loading...
Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !