Daca rezolvi problema in 20 de secunde inseamna ca ai un nivel de inteligenta ridicat! Poti sa gasesti litera „N”? Solutia e aici

Fara sa aveti in jurul vostru elemente care va pot distrage atentia, incercati sa rezolvati urmatoarea provocare: priviti cu atentie imaginea de mai jos.

La prima vedere testele de genul celui de mai jos pot parea simple.

Sunt insa mai greu de rezolvat si necesita un nivel de inteligenta, atentie si memorie cognitiva peste medie.

Fara sa aveti in jurul vostru elemente care va pot distrage atentia, incercati sa rezolvati urmatoarea provocare: priviti cu atentie imaginea de mai jos.

Puteti gasi litera „N”?

CITEȘTE ȘI: Fata asta iesea mereu din casa cu un semn facut cu rujul sub ochiul stang. Colegii si cunoscutii ei o barfeau si spuneau ca e disperata dupa atentie, dar au inceput sa planga cand au aflat adevaratul motiv! Uite de ce facea acest lucru

Imaginile alaturate au devenit virale pe Facebook si au impresionat mii de oameni din intreaga lume.

Jessica Sands si-a uimit colegii si apropiatii dupa ce, de cateva luni de zile, iesea din casa avand in permanenta un semn rosu sub ochiul stang, pe care si-l facea cu rujul.

Initial cei care o vedeau nu s-au gandit sa o intrebe de ce face acest lucru si chiar ajunsesera sa o vorbeasca de rau pe la spate, tragand concluzia ca, astfel, ea cauta doar atentie.

In cele din urma insa misterul a fost dezlegat, iar foarte multi si-au cerut iertare fata de ea, unii cu ochii in lacrimi, marturisindu-i ca au judecat-o gresit.

Jessica isi facea mereu acel semn pe fata pentru a o ajuta pe fiica ei, care avea din nastere asa ceva pe chip. Pentru a o ajuta si a-i inspira incredere, mama a ales sa apeleze la aceasta solutie.

„Vreau ca, atunci cand va fi mare, fiica mea sa nu fie jenata si complexata din cauza acelui semn. Ma gandesc ca, daca ma vede si pe mine asa, nu ii va da atata importanta pe viitor. Medicii mi-au recomandat sa nu il inlatur decat daca, pe viitor, ii va afecta vederea. Asa ca incerc sa o ajut pe micuta mea asa cum pot. Probabil ca multi m-au judecat, dar nu imi pasa!”, a marturisit ea.

Cum vi se pare gestul ei?

E oficial: Cercetătorii au descoperit al doilea Pământ!

Ai crezut vreodată în ipoteza că nu suntem singuri în Univers? Probabil că ai văzut mai multe filme care exploatează această teorie și favorizează întâlnirile cu forme de viață extraterestre. Ți-ar fi plăcut să împarți planeta noastră cu alte forme de viață ciudate, diferite de noi?

Ei bine, indiferent de răspunsul tău, pregătește-te pentru ceea ce urmează, căci este posibil să împarți aceeași planetă cu alte forme de viață – însă nu este vorba despre planeta noastră!

Este clar că Universul cuprinde mai multe planete decât cele pe care le cunoaștem noi și pe care le-am inventariat în Sistemul Solar, iar oamenii de știință și cercetătorii caută în mod constant și alte corpuri cerești care ar putea susține viața umană.

Se pare că eforturile lor au fost răsplătite, căci aparent, a fost descoperit un al doilea Pământ!

Cercetătorii au confirmat existența unui al doilea Pământ, situat în sistemul Proxima Centauri. Se crede că planeta are oceane ca și Pământul, și există chiar posibilitatea să aibă un fel de forme de viață ciudate. În trecut, în Univers s-au descoperit mii de exoplanete, dar nici una dintre ele nu este ca și Proxima B.

Planeta a fost botezată „Proxima B”, și are foarte multe caracteristici promițătoare.

Este probabil mai stâncoasă, puțin mai masivă decât planeta noastră și este situat în preajma stelei Proxima Centauri, ceea ce ar permite existența apei lichide pe suprafața sa.

Proxima Centauri este una dintre cele mai apropiate stele de planeta Pământ. Proxima Centauri este un pitic roșu situat în constelația Centaurus. Steaua în sine este prea slabă pentru a putea fi observată cu ochiul liber.

Despre noua planetă, se crede că ar conține apă lichidă și o potențială formă de viață ciudată.

Noua planetă descoperită, și anume Proxima B, se presupune că este de aproximativ 1,3 ori mai mare decât dimensiunea planetei noastre și că are temperatura ideală de suprafață, astfel încât oamenii de știință sunt optimiști cu privire la faptul că ar putea exista apă în stare lichidă și potabilă acolo.

Ca și distanță, Proxima B se află la 4 ani lumină, adică la mai mult de 25 de triluni de HI, ceea ce înseamnă că pentru a putea vizita planeta în viitorul apropiat, generația viitoare va trebui să inventeze nave spațiale super-rapide, care să le permită să călătorească spre Proxima Centauri cu mai multă ușurință.

Dacă planeta se dovedește a fi un al doilea Pământ, ar putea deveni una dintre cele mai bune opțiuni pentru o viitoare colonizare umană.

Cercetătorii consideră că temperatura de pe suprafața planetei ar putea fi între -90 grade Celsius și 30 de grade Celsius.

Potrivit cercetătorilor, Proxima B poate fi cea mai bună ocazie pe care am găsit-o pentru a găsi dovezi directe ale existenței unor forme de viață extraterestre, în afara sistemului solar.

Planeta care a fost deja numită „al doilea Pământ” este situată la o distanță ideală față de steaua gazdă, astfel încât există apă lichidă, ceea ce înseamnă că viața așa cum o știm noi este foarte probabil să existe.

Proxima B este cea mai apropiată exoplanetă pe care am descoperit-o și, potrivit cercetătorilor, o misiune pe care am putea-o lansa cu privire la această nouă planetă ar fi aceea de a căuta semne care să indice că existența speciei umane ar putea fi posibilă acolo, în condiții depline de siguranță.

Distanța de la planeta noastră la Proxima B poate părea insurmontabilă, dar în realitate, este mult mai scurtă decât a celorlalți candidați posibili (asta în cazul în care nu suntem singuri în Univers).

Asta nu înseamnă decât un singur lucru: că Proxima B ar putea deveni prima țintă pentru viitoarele călătorii interstelare.

loading...
Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !