LEGE DURA: AMENZI pentru romanii care muncesc in strainatate ATENTIE intra in vigoare LEGEA. Anunt OFICIAL de la Fisc

Anunţ extrem de important de la Fisc pentru românii din străinătate. Milioanele de români care câştigă bani în afara ţării, dar și cei care stau în România dar au venituri din alte țări trebuie să își plătească impozitul pe venit la fiscul din România. Dacă nu se vor supune acestei decizii, vor plăti amenzi substanțiale, care ajung la 500 de lei, anunţă libertatea.ro.

Legislația fiscala din România spune că persoanele fizice care au obținut în 2017 venituri în afara țării sunt obligate să le declare Fiscului, pentru impozitare, până în data de 25 mai. Raportarea se face prin intermediul Formularului 201 și, în caz de nedepunere, contribuabilii riscă să fie sancționați cu până la 500 de lei.

eniturile realizate în străinătate, ce sunt supuse impozitării în România, sunt, în principal, următoarele:

– din profesii liberale;

– din activități de producție, comerț și prestări de servicii;

– din valorificarea drepturilor de proprietate intelectuală (adică drepturi de autor);

– din cedarea folosinței bunurilor (adică închirierea terenurilor, caselor, mașinilor etc.);

– din activități agricole, piscicultură și silvicultură;
– cele sub formă de dividende și dobânzi;

– din premii;

– din jocuri de noroc;

– din pensii.

Veniturile salariale obținute în străinătate și plătite de un angajator din statul nu se impozitează în România, astfel că nu se impune declararea lor. ”Declarația privind veniturile realizate din străinătate” trebuie completată, în dublu exemplar, originalul trebuie depus la organul fiscal central în a cărui rază teritorială își are domiciliul fiscal declarantul, iar copia este păstrată de plătitor.

Formularul 201, în format tipărit, se depune fie direct la registratura organului fiscal, fie prin poștă (scrisoare recomandată cu confirmare de primire), fie online. Ulterior, Fiscul emite și comunică persoanelor fizice o decizie de impunere prin care este stabilită suma ce trebuie plătită ca impozit pe veniturile din străinătate în anul 2016, mai spune sursa citată.

Sursa: http://www.infobraila.ro/2017/03/anunt-oficial-de-la-anafamenzi-pentru-romanii-care-muncesc-in-strainatate/

10 tunsori la modă pentru bărbați în 2018

Pentru că 2018 se apropie cu pași repezi, e bine să ne interesăm care sunt tendințele predominante în materie de modă și frumusețe, astfel încât să ne putem decide cu care să ținem pasul și cu care nu.

Pentru bărbați, tunsoarea este unul dintre principalele aspecte care le definesc look-ul, așadar, haideți să aruncăm o privire la cele mai interesante și cool tunsori la modă pentru bărbați în 2018.

1. Scurt înseamnă mai îngrijit

Tunsorile scurte arată adesea mai curate și mai îngrijite la aspect, pentru că părul mic nu devine încurcat, dezordonat sau murdar. Îngrijirea părului scurt necesită mai puțin timp în șamponarea și aranjarea acestuia. În plus, uscarea durează mai puțin.

2. Tunsorile de lungimi medii 

Unii bărbați preferă să-și poarte părul nici prea scurt, nici prea lung. Tunsorile de lungime medie le permit să îmbine tot ce e mai bun din ambele lumi. Cu tunsoarea și stilul obișnuit, aceasta este lungimea de păr care arată profesională și atractivă.

3. Bretonul

În timp ce bretonul nu este, în general, popular în rândul bărbaților cu părul mai lung, acesta este o caracteristică destul de întâlnită la tunsorile scurte. Îți poți aranja bretonul în diferite stiluri, cu ajutorul unui gel, astfel încât nu vei arăta niciodată la fel sau monoton.

4. Cocul masculin

Cocul masculin este probabil tendința definitorie și pentru anul 2018. Folosit la scară largă de către hipsteri, cocul oferă un sentiment de modă și stil, în timp ce arată neîngrijit și ușor de obținut.

Rasul pe laterale și părul lung legat în partea de sus este look-ul perfect pentru a declara că „te-ai trezit așa” în dimineața asta! Cu toate acestea, nu este o coafură recomandată pentru a fi purtată într-un mediu profesional.

5. Faux Hawk sau coafurile pieptănate pe o parte

Această tunsoare a fost prin preajmă de ceva timp și rămâne în continuare în tendințe, iar pentru a face lucrurile și mai interesante, o poți asocia cu părul facial crescut la capacitate maximă.

6. Lung în față, scurt la spate

Tunsoarea cu părul scurt, aproape ras, la spate și foarte lung în față, aranjat cu gel și purtat pe o parte sau în orice stil dorit este încă una dintre tendințele care vor face furori în 2018 pe scena masculină.

7. Slicked back

Tunsoarea lină și îndreptată spre spate este în continuare una dintre preferințele majore în materie de coafuri masculine în noul an. Este perfectă pentru domnii care vor să obțină un look elegant, îngrijit, profesional.

8. Adaugă puțină culoare

O tendință care sigur nu va trece neobservată în anul 2018 este vopsirea părții de sus a părului, care va crea o combinație avantajoasă pentru adepții stilului hipster. Cu o asemenea tunsoare, nu vei avea cum să nu ieși în evidență!

9. Liniile

Cheia pentru o tunsoare unică și originală sunt liniile obținute prin tehnica de liniere. Acele linii fac tunsoarea mai curată și mai perfectă. Liniile de pe părțile laterale sunt în continuare o tendință de care nu ne despărțim nici în 2018, iar pentru a le crea într-un stil cât mai perfect, stiliștii folosesc adesea rigle.

Dacă optezi pentru tunsorile cu linii, asigură-te că partea de sus a părului nu este mai lungă de 1 cm.

10. Stilul de pieptănare

Cine a spus că tunsorile de fading trebuie să fie pieptărate înapoi? Stilurile de pieptănare avansate arată la fel de uimitoare. Părul din partea de sus poate fi împărțit în mai multe straturi care creează un aspect asemănător penelor, în timp ce părțile laterale pot fi tăiate, pentru a obține un look fabulos.

Simte-te liber să experimentezi cu orice tunsoare care prinde, căci 2018 este un an destul de generos în privința tunsorilor masculine. Un ultim pont: stiliștii de păr susțin că barba, în orice formă și lungime, se poartă intens în 2018! 

loading...
Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !