Luna în care te-ai născut spune multe despre ce fel de persoană ești și ce te așteaptă în viață. Află dacă te-ai născut sub o stea norocoasă!

Ianuarie

Dacă te-ai născut în luna ianuarie, eşti o persoană ambiţioasă, care îşi ia sarcinile în serios. Îţi place să înveţi lucruri noi, dar nu le ţii pentru tine, ci ai grijă să îi înveţi şi pe ceilalţi.

Advertisment

Îţi place să critici şi cauţi mereu defectele şi slăbiciunile celorlalţi, motiv pentru care îţi vei pierde mulţi prieteni. Cei care rămân, însă, lângă tine, nu vor regreta, pentru că îţi place să îi faci fericiţi pe oamenii la care ţii.

Eşti o fire independentă şi te-ai născut să fii un lider, aşa că ai toate şansele să ai o carieră de succes.

Creativitatea şi ingeniozitatea cu care ai fost înzestrat te vor ajuta să rezolvi multe probleme, iar ceilalţi vor apela frecvent la tine. Bărbaţii au mai multe şanse de reuşită decât femeile.

Februarie

Persoanele născute în luna februarie sunt inteligente, dar sunt schimbătoare. În general, sunt caracterizate de loialitate şi onestitate, dar se răzvrătesc primele, atunci când se simt îngrădite.

Iubesc libertatea şi ţintesc sus pe scara socială, însă nu vor face niciun compromis pentru a ajunge acolo. Pentru oamenii născuţi în această lună, oamenii sunt mai importanţi decât banii sau succesul şi vor fi de multe ori răniţi, din cauza firii lor sensibile. Bărbaţii au tendinţa de a se lăsa conduşi de femeile din viaţa lor, mai ales în tinereţe.

Martie

Oamenii născuţi în această lună sunt plini de farmec, deşi pot fi consideraţi timizi şi rezervaţi de ceilalţi. Sunt firi secretoase şi îşi fac cu greu prieteni, însă odată ce s-au apropiat de cineva, vor fi plini de căldură.

Sunt greu de scos din sărite şi au, în general, încredere în ceilalţi. Dacă intri în această lună, află că ai mari şanse să ajungi faimos. Vei face bani cu uşurinţă, dar îi vei pierde la fel de repede.

Aprilie
Dacă te-ai născut în aprilie, eşti o persoană plină de viaţă, care se decide repede, dar ajunge deseori să regrete ce a hotărât iniţial. Iubeşti să fii în centrul atenţiei, dar ştii să fii alături de ceilalţi, atunci când au nevoie.

Firea ta blândă se schimbă, însă, când eşti scos din sărite şi obişnuieşti să te răzbuni pe oamenii care ţi-au greşit.

Ceilalţi te percep ca fiind încăpăţânat şi impulsiv, dar şi creativ, sexy şi inteligent. Când îţi pui ceva în cap, nimic nu te va opri din drumul tău!

Mai
Oamenii născuţi în această lună sunt încăpăţânaţi şi se enervează repede. Cu toate acestea, sunt plăcuţi uşor de ceilalţi se bucură de multă atenţie.

Sunt capabili de sentimente profunde şi sunt înzestraţi atât cu frumuseţe interioară, cât şi exterioară. Persoanele născute în mai pun mare preţ pe exprimarea liberă şi au înclinaţii spre meseriile artistice, precum muzician, actor sau scriitor.

Pun foarte mare preţ pe prieteni, dar au, în acelaşi timp, o nevoie exagerată să fie singuri. Reuşesc să îşi găsească liniştea când stau singuri, în natură.

Iunie
Dacă te-ai născut în prima lună de vară, află că ești o persoană cu viziune, politicoasă și atentă întotdeauna la ce spune. Ești o fire sensibilă și te impresionează bunătatea celorlalți.

Ai o idee despre orice și ești întotdeauna dispus să încerci lucruri noi. Firea ta prietenoasă îți va aduce, însă, multă suferință, pentru că ești ușor de rănit și îți revii greu după astfel de situații.

Îți plac glumele, hainele și prietenii și ai mari șanse să ai o carieră de succes în domeniul artistic. Nu îți plac copiii, dar ții mult la oamenii mai în vârstă din familia ta.

Iulie
Tu ești o persoană sinceră și amuzantă, care își face ușor prieteni. Nu îți ieși ușor din fire, dar când o faci, ai tendința de a deveni agresiv. Nu ai dorințe de răzbunare, dar nu uiți niciodată o persoană care ți-a greșit.

Pui mare preț pe familie i ești dispus să faci orice, pentru a-ți proteja relațiile personale. Oamenii născuți în această lună au tendința de a fi excentrici, mai ales când vine vorba de felul în care se îmbracă și obiceiurile pe care le au.

Multe persoane născute în această lună au fost înzestrați cu minți geniale, dar sunt, în același timp, foarte sensibili și predispuși la depresie.

August
Dacă te-ai născut în această lună, prietenii tăi sunt norocoși să te aibă, pentru că ești o fire veselă, care face întotdeauna cele mai multe glume. Ai calități de lider, ești curajos și nu ai nicio problemă să îți asumi riscuri.

Atitudinea ta jovială dispare, însă, cu ușurință, când ceva nu îți convine și devii foarte agresiv. Pui preț pe căsnicie și ai tendința de a vedea ce este mai bun în ceilalți.

Ai șanse mari să ocupi o funcție importantă în comunitatea din care faci parte, dar riști să ai probleme de sănătate, din cauza responsabilităților pe care le ai. Vei faci bani foarte ușor.

Septembrie
Oamenii născuți în această lună adoră să îi critice pe ceilalți și să le scoată în evidență greșelile. Sunt persoane muncitoare și au o memorie foarte bună, iar activitatea lor preferată este să caute informații.

Sunt foarte organizate și au o inteligență ridicată, însă sunt predispuse spre depresie. Pot ajunge oameni de succes, însă își pun singuri obstacole, pentru că analizează totul foarte mult.

Octombrie

Dacă te-ai născut în această lună, înseamnă că ești o persoană atractivă și suavă, a cărei frumusețe interioară reușește să îi farmece pe ceilalți. Pui preț pe prieteni, dar ai tendința de a fi egoist.

Ești ușor de rănit, dar îți revii la fel de repede. Ai foarte mult noroc, iar atunci când îți pui ceva în minte, reușești să obții. Ai și o parte întunecată, care este scoasă în evidență în momentul în care ești contrazis.

Nu uiți oamenii care ți-au greșit și ai grijă să te răzbuni de fiecare dată. Dacă reușești să îți învingi demonii interiori, îți vei atinge toate scopurile în viață. Ai potențial să ajungi un lider în domeniul tău.

Noiembrie

Oamenii născuți în noiembrie sunt pozitivi și plini de viață, au multe idei și reușesc să vadă în perspectivă. Au o minte sclipitoare și pot deveni buni doctori.

Sunt firi sensibile, iar această trăsătură îi predispune la probleme de sănătate și boli psihice.

Decembrie

Dacă te-ai născut în această lună, ești înclinat spre filosofie și ai tendința de a analiza toate aspectele vieții. De obicei, ești norocos și găsești dragostea cu ușurință.

Ai o viață socială activă, iar uneori îți ignori responsabilitățile, de dragul distracției. Te consideri atât de norocos, încât îți asumi riscuri periculoase și poți pierde multe oportunități din această cauză. Vei atinge succesul, în momentul în care vei realiza că nu ești nemuritor.

Lucruri nebunești care se întâmplă atunci când ești privat de somn

Aproape toată lumea a trecut prin asta, aproape că ai închis un ochi dintr-un motiv sau poate că nu ai putut să dormi deloc. Alții se plâng că au dormit doar câteva ore, poate chiar doar una sau două. Majoritatea oamenilor experimentează efectele negative ale lipsei de somn după o singură noapte.

Oboseala, de exemplu. Cu toate acestea, acest simptom nu este de departe cel mai rău care se poate întâmpla prin pierderea orelor prețioase de somn. Ceea ce de multe ori oamenii nu-și dau seama este că dormitul nu poate fi fatal și nici măcar nu durează atât de mult.

Americanul Randy Gardner nu a putut să creadă că somnul este necesar. Prin urmare, el a făcut un autoexperiment și a rămas treaz timp de 11 zile și 24 de minute fără a folosi medicamente, alcool, medicamente sau orice altă formă de stimulant. În cele din urmă a trebuit să renunțe după ce a experimentat paranoia, halucinațiile și multe alte fenomene medicale.

Nu ești încă prea convins că un somn bun este o necesitate? Acestea sunt lucrurile pe care le trăiesc oamenii când se privează de sănătate:

Accidente auto

Nu, lipsa de somn nu te duce întotdeauna direct la lovirea mașinii, mai ales dacă persoana care nu are somn nu conduce mașina în sine. Dar ceea ce se întâmplă este că somnul prea puțin se poate dezvolta într-o perioadă mai lungă de timp. De exemplu, atunci când conduci mașina pe autostradă.

Cercetările au arătat că șoferii care au o lipsă de somn au o percepție bună asupra riscurilor pe care le iau, dar, de fapt, este mai periculos să conducicând ai fost privat de somn decât atunci când ești beat! Diferența este legată de percepție; oamenii care beau mai mult (cel puțin până când sunt prea beți) știu că sunt sub influența lor. O persoană cu lipsă de somn nu va observa niciunul din aceste lucruri până când nu este prea târziu.

Îți distrugi memoria pe termen scurt

Memoria activă, cu o durată de timp de numai câteva secunde până la câteva minute, necesită somn. Fără somn, memoria nu-și mai aminteste nici măcar câteva numere, să nu mai vorbim de învățarea unui număr de telefon. Percepțiile nu sunt întotdeauna stocate direct în memoria pe termen lung, dar întotdeauna trece întâi prin memoria ta pe termen scurt.

Dacă suferi de privare de somn, memoria pe termen scurt este adesea compromisă ca fiind una dintre primele. Simptomele încep să fie ușoare, ești puțin confuz și ai probleme cu amintirea numerelor, dar poate începe cu ușurință să scape complet de sub control.

Și memoria pe termen lung este afectată

În cele din urmă, memoria de lungă durată va fi, de asemenea, încurcată. Acest lucru se datorează faptului că creierul nostru are nevoie de somn pentru a se integra, a pune în ordine și a procesa tot ceea ce experimentăm și am experimentat în trecut. Nu numai asta, dar ne pare să ne consolidăm învățarea în timp ce dormim. Lipsa de somn afectează grav acest proces, ceea ce înseamnă că este dificil să se stabilească amintiri pe termen lung și este mai greu să înveți noi abilități.

Nici măcar nu te gândi la planificare

După aproximativ 36 de ore de somn, abilitatea ta de a-ți planifica și coordona timpul și acțiunile va fi complet neclară. Testele au arătat că o mare parte a creierului tău, partea care are grijă de programarea operațiunilor de pornire și oprire, se oprește pur și simplu din lucru, chiar după câteva zile de lipsă de somn. De aceea, persoanele cu privare de somn rămân cu ușurință într-un cerc de anumite comportamente și continuă să repete același act sau să continue să meargă în jurul unui nor de îndoială, mai degrabă decât să ia decizii.

De exemplu, orezul pe care dorești să îl cumperi în supermarket. Cei mai mulți dintre noi nu vor petrece mult timp să ia această decizie. O persoană privată de somn poate petrece minute ca să decidă să cumpere orezul, iar cumpărăturile pentru alimente vor dura foarte mult, deoarece vei avea nevoie de cel puțin 10 minute pentru a decide în privința fiecărui produs.

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !