25 de reguli de etichetă pe care toată lumea trebuie să le cunoască

Bunătatea, respectul, politeţea şi conduita sunt unele dintre lucrurile care ne ajută să relaţionăm. Pentru a ne păstra legăturile şi relaţiile în societate, avem nevoie să păstrăm câteva reguli universale.

În unele situaţii, regulile de etichetă demonstrează un fel de curtoazie şi o morală cu care oamenii trebuie să se conformeze, asta în cazul în care ajungi să nu îndeplineşti anumite aşteptări pe care le au anumite persoane de la tine.

Acestea sunt, de cele mai multe ori, legate de etichetă şi de modalitatea în care trebuie să te porţi atunci când eşti în anumite situaţii. În cazul în care nu le respecţi, există posibilitatea de a-ţi sabota imaginea pozitivă.

Chiar dacă nu vrei să păstrezi toate regulile de conduită ale lumii, nu ar strica măcar să fii la curent cu ele. Iată care sunt câteva dintre cele mai importante:

1. Punctualitatea este foarte importantă – aminteşte-ţi mereu atunci când trebuie să ajungi la o întâlnire, indiferent de natura acesteia, că nu trebuie să ajungi târziu. Este un semn de lipsa de respect să faci pe cineva să te aştepte.

2. Ai mare grijă atunci când foloseşti telefonul mobil. Nu este nimic mai enervant decât o persoană care vorbeşte foarte tare la telefon, mai ales în transportul în comun. Există posibilitatea de a le distrage atenţia altora.

3. Dacă accepţi să participi la un eveniment, atunci este imperios necesar să participi. Dacă există o posibilitatea de a-ţi fi imposibil să ajungi, atunci trebuie să anunţi cu destul timp înainte încât să nu încurci pe nimeni.

4. Planurile tale de dietă sunt strict legate de tine şi atât. Nu te obosi să le spui altora despre ce trebuie să faci sau ce trebuie să mănânci. În cazul în care pregăteşti mâncare pentru mulţi oameni, atunci anunţă-i că tu nu vei mânca acelaşi lcuru.

Citește și: Semne că un tip nu te place! Nu mai pierde timpul așteptând după el!
5. Atunci când eşti cu familia în vizită, oferă ajutor dacă ţi se permite, mai ales în cazul în care copilul tău a făcut mizerie.

6. Nu te despărţi niciodată de partenerul tău printr-un mesaj text. Unele informaţii îşi au rostul cel mai bine dacă sunt spune fata în faţă.

7. Nu este decent să îţi postezi conversaţiile personale şi argumentele în mediul online. Toată drama poate fi rezolvată în privat şi nu este necesar pentru restul lumii să vadă motivele şi modul în care porţi discuţii răutăcioase în mediul online.

8. Împrumută cărţi doar persoanelor care îţi cer asta. Dacă forţezi pe cineva să citească o carte atunci când le-o oferi, există posibilitatea să o citească din vină şi să nu se bucure din plin de acest sentiment.

9. În timpul unei cine nu trebuie să râzi foarte tare, să vorbeşti tare sau să te holbezi în mod insistent la cineva.

10. Este de aşteptat ca cineva care te invită la prânz să plătească, dar trebuie să fii mereu pregătit să plăteşti. Încearcă să nu comanzi cele mai scumpe lucruri din meniu.

11. Atunci când eşti invitat la o petrecere nu este indicat să aduci alte persoane care nu au fost invitate la acea petrecere. Este extrem de decent să ai grijă de dorinţele gazdei.

12. Ca un domn adevărat, deschide udile doamnelor. Dacă mergeţi la restaurant, domnul este cel care trebuie să intre şi să repereze masa rezervată.

13. În timp ce eşti la o cină, este indicat să opreşti sonorul telefonului. O persoană nu trebuie să răspundă la telefon decât în cazul unei urgenţe şi dacă aceasta permite, printr-un mesaj, nu un apel.

Citește și: Crocodili IMENȘI care au fascinat o lume întreagă după capturare! Ultimul este un MONSTRU!
14. Ca oaspete, nu este politicos să refuzi mâncare. Este mult mai indicat să ceri o porţie cât mai mică decât să nu primeşti nimic. Dacă eşti la dietă, este mai indicat să refuzi invitaţia decât să refuzi sau să eviţi mâncarea oferită.

15. Este foarte important să asculţi. Asta nu înseamnă că trebuie să rămâi complet mut în timpul unei conversaţii, dar trebuie să arăţi interes în discuţie şi acorzi un timp potrivit interlocutorului tău.

16. Salută corespunzător şoferul unui taxi şi mulţumeşte-le la final.

17. Atunci când eşti într-o sală de cinema, o sală de concerte, trebuie să mergi mereu spre locul tău cu faţa la cei care sunt deja aşezaţi. Bărbatul este cel care merge primul.

18. Un bărbat nu ar trebui să atingă niciodată o femeie fără permisiunea să. Asta înseamnă că nu este acceptabil să: o ţină de mână, să o atingă în timpul unei conversaţii, să o împingă sau să o atingă mai sus de cot.

19. Respectă intimitatea corespondenţei. Părinţii nu trebuie să citească scrisorile sau emailurile copilului. Cuplurile ar trebui să respecte acelaşi principiu. Este considerat extrem de nepoliticos să cauţi în mod suspicios în buzunarul cuiva.

Pentru mai multe exemple de reguli de etichetă şi de conduită, click aici:

Fiecare dintre noi are de învăţat din ceea ce am citit mai sus, nimeni nu este perfect. Chiar şi aşa, persoanele care vor avea cel mai mare succes sunt cele care pun preţ pe aceste reguli de etichetă.

loading...
Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !