Anunţ alarmant de la Meteorologi! Vine iarnă grea în România. Când şi unde lovesc viscolul şi ninsorile:

Elena Mateescu, directorul Agenției Naționale de Meteorologie, a oferit mai multe detalii despre iarna care vine, dar și despre efectele încălzirii globale ce afectează inclusiv România.

„În România, vom avea veri din ce în ce mai călduroase și mai secetoase. Dar, acele perioade de secetă alternează cu perioade cu precipitații excedentare. Chiar și toamna înregistrăm perioade de inundații. Încălzirea globală nu înseamnă doar temperaturi mai mari”, a mai spus directorul ANM.
Fenomenele de tip supercelulă vor fi specifice în special sezonului cald. Acum ne apropiem de toamnă și vorbim de alternanțe de perioade mai călduroase, urmate de perioade răcoroase. Nu excludem să avem precipitații sub formă de ninsoare în zonele montane”, a avertizat directorul ANM.

De asemenea, Elena Mateescu a vorbit și despre perioadele de iarnă. „Au fost ani în care prima jumătate a iernii a fost mai caldă, mai blândă, iar de la jumătatea lui ianuarie am avut fenomene repetate de viscol și căderi de zăpadă”.

Directorul ANM a subliniat că România are încă un climat temperat-continental, chiar dacă observăm o prelungire a verilor și a iernilor, în ultimii ani.

Totuși, se pare că va fi una dintre cele mai grele ierni din ultimii ani, cu perioade lungi de viscol și ninsori abundente. Temperaturile vor scădea îngrijorător de mult, iar disconfortul va fi extrem de pronunțat.

Președintele Societății Meteorologice Române, Ion Sandu, a vorbit în emisiunea „La ordinea zilei”, despre fenomenele meteorologice extreme care se produc tot mai des și care afectează și România. Mai mult, Sandu a precizat că făcând o „educție logică: iarna aceasta va fi asemănătoare cu cea din 2012”.

„Anul acesta, va fi o temperatură mai mare decât anul trecut. La anul, inevitabil, dacă va crește temperatura, forța uraganelor va crește, cantitatea de vapori de apă din atmosferă se va accentua. Vor fi furtuni cu 150 de km/oră. Iarna asta vor fi viscole foarte puternice, trebuie luate măsuri. Facem deducție logică: dacă și octombrie va fi mai cald, iarna aceasta va fi asemănătoare cu cea din 2012”, a declarat Ion Sandu.

OCTOMBRIE. În sudul şi vestul ţării, va fi mai cald decât ar trebui în această perioadă a anului şi multe zile senine, cu valori de peste 14 grade. Precipitaţiile vor fi normale, între 20 şi 40 l/mp, în sud, dar în execes în nordul ţării.

NOIEMBRIE. Va fi o vreme cu temperaturi mai mari decât am fost obişnuiţi pentru această lună, iar precipitaţiile vor fi mai puţine în Moldova şi în sudul Olteniei. În mod normal, în această lună, temperaturile medii sunt de până la 5 -8 grade.

Specialiștii spun că va fi cald până în decembrie, apoi ne așteaptă -20°C.

DECEMBRIE. Însă specialiştii Ministerului Energiei se pregătesc de iarnă grea. Dispeceratul Energetic Naţional se aşteaptă ca această iarnă să fie consumuri-record de electricitate şi de gaze naturale, ca anul trecut, când au fost temperaturi de minus 15-20 de grade, înregistrate pentru o perioadă de 7-10 zile.

Sursa: Romaniatv.net

5 dintre cele mai controversate scandaluri de pe Internet

Datorită Internetului, putem afla orice informație dorim, din orice moment din istorie până în prezent, și uneori putem arunca o privire chiar și în viitor. Cel mai important avantaj al Internetului este că odată ce o anumită informație a ajuns aici, rămâne întipărită în ciuda trecerii timpului, și utilizatorii le pot citi oricând și de oriunde.

Astăzi vă vom vorbi despre cele mai controversate scandaluri de pe Internet, care au stârnit vâlvă în întreaga lume.

1. Google Street View și Intimitatea

Pe Hărțile Google, utilizatorii au posibilitatea de a selecta opțiunea care se numește „vedere de pe stradă”, ce se dovedește a fi un instrument la îndemână, iar asta din mai multe motive.

Problema este că Google invadează confidențialitatea și intimitatea oamenilor, iar această chestiune a fost ridicată de o femeie din California, în 2007, care a intrat pe adresa ei pentru a-și vedea casa în modul „vedere de pe stradă”.

Când s-a uitat mai îndeaproape la fereastra ei, și-a putut vedea pisica privind pe fereastră. Nu numai că pisica ei era vizibilă pe Google, dar camerele pe care Google le folosește pentru a surprinde imaginile ar putea categoric să treacă prin ferestrele de la casele oamenilor.

Alte imagini surprinse de pe stradă au inclus două femei tinere care făceau plajă în bikini și un bărbat care se urcase pe gardul unei clădiri cu apartamente.

Google susține că ia în serios viața privată a oamenilor, dar se pare că adevărul este altul.

2. Amazon vs. cărțile LGBT

Amazon a trecut printr-o controversă mare în 2009, când selecția de cărți despre homosexuali și lesbiene a dispărut, dintr-o dată, din topurile de vânzări.

Motivul aceste dispariții (chiar și din funcția de căutare a produselor) se datorează faptului că Amazon dorește să fie conștient de întreaga lor bază de clienți, potrivit unui reprezentant al companiei.

Cu toate acestea, singurele cărți pe care le-au clasificat drept „prea adulte” erau cărți cu teme homosexuale și lesbiene.

Dar hei, o carte care nu a dispărut din această listă se numește „Ghid de prevenire a homosexualității pentru părinți”. Hmm, chiar îți dă de gândit, nu-i așa?

3. Neutralitatea rețelei

Principiul neutralității rețelei înseamnă pur și simplu un internet deschis, în care utilizatorii pot avea acces ușor la internetul complet, fără a lua în considerare site-urile pe care le vizitează, aplicațiile pe care le folosesc și multe altele.

Dar în 2014, președintele Tom Wheeler, de la FCC, a avut un plan prin care să permită diferiților furnizori de servicii – cum ar fi AT & T și Comcast – să creeze benzi rapide de plată.

Cu alte cuvinte, ar prefera anumite companii – cum ar fi Netflix sau Amazon – asupra altora. Comcast limidau banda dacă utilizatorii nu-și foloseau aplicația în emisiunile de flux pe Xbox 360. Ei au continuat să nege că au încălcat principiul neutralității rețelei, pentru că își rulează aplicația în rețeaua lor privată.

Datorită protestelor publice, planul a fost abandonat.

4. The Fine Bros

La începutul lui 2016, Fine Bros s-au găsit într-o controversă puternică. Dacă nu sunteți destul de familiarizați cu ei, aceștia sunt YouTuberii bine-cunoscuți că „reacționează” imediat la crearea diverselor videoclipuri.

În ianuarie 2016, au anunțat că vor înregistra comercial cuvântul „reacție”, care este proeminent în multe videoclipuri de pe YouTube și nu au nici o afiliere cu videoclipurile produse de Frații Fine.

După cum vă puteți imagina, acest lucru a creat o mare agitație pe YouTube, cu aproximativ 675.000 de utilizatori care s-au dezabonat de la canale.

În luna februarie, The Fine Bros a postat un videoclip în care a afirmat că au anulat cererea de înregistrare a mărcii.

5. Schimbările de confidențialitate ale Facebook

Facebook este cel mai popular site de Social Media de pe Internet, dar în 2009, s-a confruntat cu unele controverse. Controversa a fost legată de modificarea Termenilor și Condițiilor, ceea ce a făcut utilizatorii să creadă că orice conținut personal ar fi fost postat, Facebook ar avea dreptul să îl folosească așa cum crede de cuviință.

Acest lucru era valabil chiar și dacă utilizatorul a șters conținutul respectiv. După cum vă puteți imagina, s-a stârnit un imens vacarm, iar oamenii s-au plâns că această schimbare este o încălcare a vieții private.

Chiar dacă Mark Zuckerberg a încercat să-i liniștească pe toți încercând să explice schimbarea într-un mod mai clar, în sensul că aceasta ar însemna că Facebook ar partaja informațiile tale cu prietenii tăi și nimeni altcineva, oamenii nu l-au crezut.

În cele din urmă, Facebook a revenit la Termenii și Condițiile originale.

loading...
Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !