O minune din România aflată la 100 de metri adâncime, promovată si de CNN. Avem cu ce sa ne mandrim!

În inima Transilvaniei se află o salină care are o vechime de peste două milenii, scrie CNN. Astăzi, salina a devenit o atracție turistică neobișnuită, iar mii de turiști coboară în galeriile sale verticale pentru a juca mini-golf, bowling sau pentru a vâsli pe lacul subteran.

Site-ul postului de televiziune CNN a publicat mai multe fotografii cu salina Turda realizate de fotograful britanic Richard John Seymour, care a vizitat-o recent deoarece documentează peisajele modificate de om.

Salina din Turda are o vechime de 2.000 de ani și a început să fie folosită ca muzeu și parc de distracții din anul 1992, mai scrie CNN.

Mina de sare a fost închisă în anul 1932, iar în timpul celui de-al Doilea Război Mondial a fost folosită ca adăpost. Ulterior, înainte de a-și deschide porțile turiștilor, a fost utilizată și ca depozit de brânză.

În interiorul salinei Turda, turiștii pot să meargă la spa, să joace bowling sau mini-golf. De asemenea, în interiorul ei este și un amfiteatru cu 80 de locuri. Salina Turda este compusă din mai multe mine, aflate la o adâncime cuprinsă între 70 și 120 de metri.

„Fotografierea acestui spațiu a fost o provocare datorită dimensiunilor sale. Trecerea de la natură la antropic este una lină”, a povestit fotograful.

În trecut, salina Turda reprezenta un venit important pentru regii maghiari sau pentru Imperiul Habsburgic: pe atunci, sarea era mai valoroasă decât aurul și susținea comunitatea locală.

În anul 2008, în salina Turda au fost investite 6 milioane de euro.

Turda Salt Mine, Turda, Romania 2010

7 sătucuri și orășele care par desprinse din poveste

Există anumite locuri acolo în lumea noastră, unde timpul unde timpul pare că a stat în loc pentru un secol sau mai mult. Tipurile de locuri unde poți găsi frumusețea naturală a lumii alături de căsuțe confortabile, aproape ca de poveste, și unde totul este învăluit într-o atmosferă de pace și liniște.

Am ales câteva dintre cele mai frumoase sate, unde te vei putea relaxa și vei putea scăpa de agitația nesfârșită a orașului mare. Dacă ajungi vreodată acolo, sigur te vei îndrăgosti și îți vei dori să rămâi pentru totdeauna acolo.

Iată șapte sătucuri și orășele de poveste în care te poți simți ca într-o poveste:

1. Rothenburg, Germania

Cu flori la geam și cu o arhitectură deosebită, orășelul din Germania te cucerește de la prima vedere. Nici nu este de mirare, într-un asemenea orășel colorat, nici nu poți sta trist și este locul perfect pentru o vacanță e vis.

2. Santorini, Greece

S-au scris atâtea cărți despre acest loc încărcat de istorie, încât nu se mai pot spune prea multe. Ca vizitator, însă, sigur te vei îndrăgosti de contrastul dintre alb și albastru și de marea pe care o poți privi de la înălțime.

3. Colmar, France

Un alt orășel desprins din povești este Colmar, din Franța. De sute de ani, locuitorii își fac locuințele într-un mod deosebit, apelând la culori puternice pentru pereți și pentru țiglă în culoare cărămizie. De asemenea, este un loc potrvit pentru vacanță, pentru a gusta brânzeturi și vinuri bune.

4. Cinque Terre, Italy

Frumusețea sălbatică a naturii este surprinzătoare, încât face ca în fiecare an, în toate lunile calde, să adune aici mii de vizitatori din toate zonele lumii. Cinque Terre se află pe Riviera Italiană, în zona cuprinsă între Genova și La Spezzia. Sunt 5 așezări străvechi, cocoțate pe munte, care împreuna alcătuiesc Parcul Național Cinque Terre.

5. Un sat de munte din China

Vegheat de culturile de orez, sătucurile de munte din China reușesc să îi cucerească pe turiștii îndrăgostiți de piesajele rurale și de căsuțele care par scoase din povești. Iar dacă îți dorești să te detașezi de civilizație, este locul perfect pentru a merge în vacață.

6. Penn, Scoția

Un sătuc de pescari pe care trebuie să îl vizitezi pentru a cumpăra pește proaspăt și pentru a te bucura de căsuțele de la baza muntelui.
7. Migdal, Groenlanda

În Migdal, din Groenlanda, primul lucru pe care îl vei vedea când vei ajunge acolo vor fi căsuțele colorate în nuanțe de roșu, galben și albastru. Pare ireal acest sătuc, însă este adevărat și un loc de poveste în care poți locui.

loading...
Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !