Cazul femeii care susține că este dovada vie că Sfânta Parascheva face minuni: „M-am trezit mergând, deși nu puteam”

Pe 14 octombrie 2017 credincioșii sărbătoresc Sfânta Parascheva, protectoarea Moldovei. Numele Cuvioasei Parascheva vine din limba greacă și înseamnă “Vineri”.

În legendele populare, Sfânta Vineri este o divinitate puternică, ce face justiție, care apare sub forma unei bătrâne ocrotitoare și are grijă de sănătatea oamenilor.

Femeia care susține că este dovada vie că Sfânta Parascheva face minuni

“Este al treilea an când vin. Anul trecut nu puteam să merg. Am stat de dimineață până la ora 4 noaptea. Când am plecat seara, am plecat pe picioare. Să știți că face minuni, abia acum am realizat. Când am ajuns la gară am văzut pe cineva alergând și m-am trezit și eu alergând. Eu, care nu-mi puteam mișca picioarele! Chiar face minuni. Eu la vârsta asta mi-am dat seama ce minuni poate face.”, a declarat femeia pentru doxologia.ro.

Pelerinajul pentru Sfânta Parascheva de la Iași a început. Un bărbat a început să urle atunci când a ajuns lângă moaște.

A dărâmat un zid din casă și a descoperit un oraș întreg ținut ascuns de sute de ani! Ce s-a întâmplat mai departe…

Imaginează-ți următoarea scenă. Într-o zi, decizi să faci o mică remodelare la casa ta. Începi cu subsolul.

Mai întâi, dărâmi un zid. Dar când acesta cade la pământ, descoperi un tunel. Poate că ești curios, și atunci, decizi să intri în tunel.

Și mergi, și mergi, până când descoperi un întreg oraș ascuns. Sub casa ta. Stai, ce?! Panică, alertă și fascinație. Pe cine suni prima dată?!

Nu te va crede nimeni dacă vei încerca să-i spui că ai găsit un oraș vechi de sute sau poate chiar mii de ani ascuns sub casa ta.

De ce? Pentru că este genul de mister pe care trebuie să-l vezi ca să-l crezi adevărat. Dar iată că aceasta este de fapt povestea unui bărbat obișnuit, care a avut parte de surpriza vieții sale.

În anul 1963, un bărbat din provincia Nevșehir din Turcia, care locuia într-o zonă cunoscută sub numele de Cappadocia, a decis ca într-o zi să-și renoveze casa.

În schimb, a avut parte de surpriza vieții sale, care a constat în descoperirea unui întreg oraș secret, ascuns în subsolul său.

Îți poți imagina cum ar fi să găsești un întreg oraș ascuns în spatele unui zid din subsolul tău? Ei bine, nici acest bărbat nu a putut, până când nu l-a găsit.

Orașul antic vechi se ascundea în cel mai incredibil loc din lume, acolo poate unde nici măcar imaginația celui mai talentat scriitor de science fiction nu s-ar fi gândit să-l caute.

Citește și: 10 dintre cei mai enigmatici oameni ai lumii despre care se vorbește de secole întregi!
Ce oraș a descoperit bărbatul?

Se pare că numele acestuia ar fi Derinkuyu. Orașul subteran Derinkuyu a fost sculptat în piatra de sub Cappadocia, acum multă, multă vreme.

Explorările ulterioare ale acestui oraș au impresionat o lume întreagă. Ajunși la 60 de metri în jos, au descoperit că orașul avea 18 nivele care includeau locuințe, biserici, depozite de alimente, vinării și chiar și o școală.

Da, corect, au găsit vinării! Se pare că orașul ar fi fost conceput pentru a găzdui aproximativ 20.000 de persoane, precum și un număr mare de animale.

Orașul prezenta guri de aerisire la suprafață, dar și câteva intrări discrete, precum tunelul care se afla în spatele peretelui.

Aceste intrări secrete sugerează că orașul a fost construit ca măsură de precauție pentru a adăposti populația în vremuri de război sau de dezastre naturale.

Astfel de orașe au fost tot timpul folosite în timpul persecuției creștine, astfel încât obiectele religioase ar fi plasate la cele mai joase niveluri de protecție.

Tunelurile subterane conduceau către camere uriașe care găzduiau școli, crame, săli de conferințe, bisericii, săli de întâlnire, magazine, morminte, arsenale, adăposturi pentru animale, căi de evacuare și puțuri separate de apă.

Intrările și celelalte încăperi importante din oraș au fost păstrate în spatele unor uși gigantice din piatră.

Ele par a fi fost sculptate manual și cântăresc destul de mult. Unele au peste 5 metri în diametru!

Citește și: 25 dintre cele mai PERICULOASE cascadorii care au SFIDAT MOARTEA! Numărul 7 îți va face pielea de găină!
Sistemele subterane de ape au fost folosite ca surse de băut pentru a evita otrăvirea lor de apa de la suprafață, susceptibilă de a fi otrăvită de către inamicii de deasupra solului.

Cat de uimitor este acest loc?! Nu putem fi decât uluiți că a putut fi construit complet de către mâinile unor oameni simpli, care nu dispuneau de tehnologiile revoluționare pe care noi le avem în prezent.

Astăzi, circa 10% din orașul subteran este deschis publicului, însă a fost descoperit abia în 1963, așadar, experții mai au încă multe de excavat și documentat.

Nu știi niciodată ce surprize se pot ascunde în subteran, iar secolele care au trecut cu siguranță au îngropat cele mai multe dintre secretele civilizațiilor antice sau a oamenilor care au existat înaintea noastră.

Din păcate, despre aceștia nu putem afla foarte multe, însă din când în când, o dată la 1000 de ani sau mai mulți, se fac astfel de descoperiri care te lasă cu gura căscată și fără nicio explicație plauzibilă care să-ți vină în cap.

Acest bărbat categoric nu s-ar fi așteptat să găsească o cale către un tărâm ascuns, ferit de ochii lumii și ai inamicilor, chiar în subsolul casei sale.

loading...
Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !