AD

CURIOZITATI

Alege o cheie cu care ai deschide o lada veche. Aceasta va spune despre tine multe in functie de cheia aleasa.

todayoctombrie 24, 2017 1

Background
share close
AD
AD

Imaginează-te mergând printr-o pădure sau un castel vechi și te împiedici la un moment dat de o ladă.

Cât de mare poate fi tentația de a o deschide? Puțini sunt cei care vor trece pe lângă acest obiect misterios. Poate în el sunt ascunse comori prețioase sau rochii și bijuterii de prințese?

Ai decis să deschizi totuși această ladă, iar în fața ta stă o legătură de chei. Fiecare dintre acestea este misterioasă și interesantă în felul ei. Care este prima cheie cu care vei deschide lada?

Dacă ai ales cheia Nr.1

Nu ești un om visător. Nu crezi în minuni și vei deschide lada fără vreun entuziasm. În viață ești un om rațional.

Ai ales cheia Nr.2

Privești mereu viața prin prisma fricii. Nu ești o persoană credulă și din această cauză ai un caracter dificil. Însă familia știe că încrederea ta trebuie câștigată.

În cazul în care ai ales cheia cu Nr.3

Ești o persoană conservatoare și ții mult la obiceiuri. Nu îți place schimbarea și inovația, în același timp ești o persoană interesantă și inteligentă.

Dacă ați ales cheia cu Nr.4

Ești un visător adevărat. Cel mai mult apreciezi bunătatea și sinceritatea, fiindcă consideri aceste elemente indispensabile în crearea unui viitor luminos. Ești o persoană creativă, astfel îți dedici tot timpul liber hobby-urilor tale.

Însă dacă ai ales cheia cu Nr.5

Ai o imaginație puternică. Cu ușurință poți deveni un scriitor, fiindcă ai capacitatea de a transforma în capodoperă orice situație banală din viață. Ești înnebunit după aventură, deci nu vei scăpa nici o șansă de a experimenta ceva nou.

Ai ales cheia cu Nr.6

Ești acea persoană care știe să păstreze taine. Ești ademenit de tot ce e misterios și enigmatic. Tânjești să descoperi și să cunoști marele taine.

O simplă alegere a unei chei poate spune multe despre personalitatea ta. Și este foarte interesant că prin astfel de metode neobișnuite se pot descoperi unele trăsături pe care nici nu le bănuiai.

Mi se zbate ochiul – ce înseamnă acest lucru?

Atunci când ni se zbate ochiul, de obicei asociem acest lucru cu un eveniment bun sau rău care urmează să ni se întâmple – ochiul drept este aducător de fapte bune, pe când cel stâng nu tocmai. Acestea sunt doar superstiții, de cele mai multe ori aceste spasme oculare (denumite și miokimii) apar din cauza stresului sau a oboselii.

Ce sunt spasmele pleoapelor?

Zvâcnirile pleoapelor sunt destul de frecvent întâlnite, fiecare persoană experimentând acest lucru cel puțin de câteva ori în viață. Mușchii din jurul ochilor se contractă spontan, involuntar, însă mișcările sunt ușoare și durează câteva secunde sau minute.

Sunt cazuri în care apar intermitent, timp de cateva zile; de obicei, nu semnifică o problemă reală de sănătate, iar tresărirea apare fie la un ochi, fie la ambii în același timp.

Cauzele spasmelor oculare

Cele mai incriminate cauze sunt lipsa de magneziu și de calciu din dietă, lucru care poate afecta toată musculatura, nu numai cea din jurul sprâncenelor și ochilor (așa apar și cârceii de la picioare). Recomandarea este de creștere a aportului de alimente bogate în acești nutrienți (cereale integrale, semințe de floarea soarelui, dovleac, susan, plante cu frunze verzi).

Tot pe primul loc în cauzele apariției spasmelor se află și consumul excesiv de ciocolată neagră, cafea, alcool, ceai și alte băuturi energizante, astfel încât este bine să limitați consumul acestor alimente.

Sunt și boli care pot duce la formarea de spasme ale pleoapelor: răceala, gripa, sinuzita, anemia, diabetul, însă aceste cazuri sunt rare. Bineînțeles, lipsa odihnei sau stresul au și ele un rol în apariția de reacții ale musculaturii pleoapelor.

Cauzele locale sunt: iritații oculare, alergii, corpii străini oculari sau sindromul de ochi uscat. Astfel, ca să aflați cauza exactă de ce vi se zbate pleoapa este bine să mergeți la medic!

Este o urgență oftalmologică?

În cazuri extrem de rare, aceste zvâcniri ale pleoapelor pot indica un simptom asociat tulburărilor neurologice (ca de exemplu blefarospasmul, manifestat prin clipit anormal și imposibilitatea de a deschide pleoapele). Contracția este atât de puternică, încât închiderea completă a pleoapei poate da mici eroziuni și iritații pe cornee (țesutul anterior, transparent, al globului ocular).

Dacă aceste tresăriri ale pleoapelor nu dispar de la sine într-o săptămână sau dacă apar și alte simptome (fotofobie, durere oculară, vedere încețoșată și neclară), ar trebui să consultați un medic oftalmolog pentru a exclude și alte diagnostice.

Există un tratament specific?

În afară de eliminarea factorilor incriminați mai sus, în cazurile grave, se poate recomanda o injecție cu toxină botulinică, pentru a opri aceste spasme. Tot pentru cazurile grave, există intervenții pentru rezolvarea chirurgicală a unor zone de mușchi sau inervație.

Nu uitați primele măsuri de reducere a spasmelor oculare – renunțați la cafea/ciocolată și dormiți mai mult! Uneori, mai ajută la relaxarea musculaturii și compresele calde din jurul ochilor.

Lucrul la calculator reprezintă un stres în sine, așa că nu uitați să luați pauze la intervale de 20-30 minute, timp de câteva secunde să priviți la distanță mare (4-5 metri) și să clipiți voluntar. Această practică ajută la prevenirea sindromului de ochi uscat și a consecințelor lui. Dacă apariția spasmelor au la bază sindromul de ochi uscat, se recomandă instilarea de lacrimi artificiale.

 

 

sursa: romania star.ro/doc.ro

AD

Written by: admin

Rate it

AD
AD
AD
AD
0%
www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com