A fost anunțat în mod oficial: care este cel mai sigur oraș din România. Vă simțiți în siguranță?

România nu este o țară bine văzută în Europa, există multe preconcepții despre noi, la modul general, din cauza unor cazuri sau situații de infracțiuni în care au fost implicați conaționali. Cu toate astea, există un oraș din țara noastră care se află pe locul 15 la nivel mondial, în ceea ce privește siguranța.

Cel mai sigur oraș din România

Cluj Napoca este cel mai sigur oraș din România. Se află pe locul 15 la nivel mondial. Conform statisticilor, la capitolul crime, tâlhării, jafuri, orașele din România sunt ultimele dintr-un top făcut la nivel mondial, iar Clujul este cel mai sigur dintre acestea.

Cluj Napoca depășește la capitolul siguranță orașe mari ca Germania, Olanda și Elveția.

În total, la nivel mondial, sunt 427 de orașe care au intrat în clasamentul celor mai sigure orașe din lume. Bucureștiul se află pe locul 66 la capitolul siguranță, Brașovul pe locul 47, iar Iașul pe locul 80.

De asemenea, la nivel mondial, primele trei cele mai sigure orașe sunt Doha din Katar, Abu Dhabi şi Quebesc, iar cele mai nesigure sunt: Caracas, capitala Venezuelei, Rio de Janeiro și Kabul.

Iată cum arată orașele din România în topul mondial:

15 – Cluj-Napoca (România)

30. Timișoara, România

47. Brașov, România

66. Bucureșți, România

80. Iași, România

230. Craiova, România

Cele mai sigure 10 orașe din întreaga lume

1. Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite) 88,46
2.  Doha (Qatar) 87,96
3. Taipei (Taiwan) 86,55
4. Orașul Quebec (Canada) 85.24
5. Zurich, Elveția 83,60
6. Sharjah (Emiratele Arabe Unite) 83,59
7. Dubai (Emiratele Arabe Unite) 83.44
8. Eskisehir (Turcia) 82.42
9. Munchen (Germania) 82,35
10. Trieste (Italia) 81,85

De ce este Clujul cel mai sigur oraș din România

Cluj-Napoca are o rată de siguranţă de 80,31% şi depăşeşte oraşe precum Helsinki, Tokyo, Viena sau Copenhaga.

Rata de siguranţă este bazată pe o formulă ce ia în calcul detalii precum numărul de crime comise, numărul de jafuri, tâlhării, numărul de spargeri, numărul de furturi de maşini, numărul de amenzi pentru furturi din buzunare, etc.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com