A intrat în vigoare ordonanța care prevede amenzile mai mari pentru cei care încalcă restricțiile

A intrat în vigoare ordonanța care prevede amenzile mai mari pentru cei care încalcă restricțiile

Amenzile pentru persoanele fizice care nu respectă ordonanţele militare sunt acum mai mari şi au următoarele valori: minim 2.000 lei şi maxim 20.000 lei, faţă de minim 100 şi maxim 5.000 de lei, cât au fost până acum.

Amenda minimă pentru persoanele juridice care nu respectă ordonanţele militare a crescut de la 1.000 de lei, cât era până acum, la 10.000 de lei. Maximul amenzii pentru persoane juridice rămâne stabilit la 70.000 de lei, relatează Agerpres.

În plus, au fost introduse şi alte sancțiuni pentru persoanele care nu se supun noilor reguli impuse de autorități, după cum urmează:

  • confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenţie;
  • interzicerea accesului la respectivele bunuri, prin aplicarea sigiliului de către organele abilitate;
  • suspendarea temporară a activităţii;
  • desfiinţarea unor lucrări;
  • refacerea unor amenajări.

Măsurile complementare de sancţiune urmează să fie aplicate în funcţie de natura şi gravitatea faptei.

Președintele României, Klaus Iohannis, a menționat într-o declarație de presă că autoritățile nu vor mai fi indulgente cu cei care încalcă legea și vor amenda pe loc persoanele care nu o respectă.

Apelul președintelui a fost foarte clar și a spus că legea este foarte clară și făcută pentru a proteja oamenii și medicii.

De asemenea președintele insistă pe păstrarea distanței sociale și a igienei personale.

„Am pus un accent clar și ferm pe ce înseamnă impunerea legii. (…) Majoritatea românilor au înțeles aceste lucruri. Cei care nu au înțeles vor fi amendați. Pur și simplu legea se aplică, se impune, nu se discută”, a subliniat șeful statului, într-o declarație de presă.

sursa : huff.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com