A nins în mai multe zone din țară! S-au depus straturi groase de zăpadă

Iarna începe să-și facă simțită prezența încă de pe acum. În zonele de munte s-au depus straturi de zăpadă de jumătate de metru, iar drumarii au scos utilajele la lucru.

A nins în țară

Iarna a venit mai devreme decât era de așteptat. Primii fulgi de nea au apărut în zonele de munte ale țării și au format sraturi de zăpadă de jumătate de metru. În Pasul Tihuța, drumarii au scos utilajele la lucru.

Pe Transfăgărășan, zăpada a căzut necontenit de câteva ore. S-a depus un strat care măsoară, în unele locuri, o jumătate de metru. Și vântul a bătut serios, iar temperaturile au coborât până la minus zece grade Celsius. Este iarnă în toată puterea și în zona înaltă de munte a judeţului Suceava, care a fost sub cod galben până sâmbătă seara.

Avertizare de cod galben

Avertizarea de cod galben pentru zonele de munte ale Carpaților Meridionali și Orientali a fost valabilă de sâmbătă dimineață de la ora 02:00, până duminică dimineață la ora 20:00. În intervalul menționat în jumătatea de nord a Carpaților Orientali și în zona înaltă a Carpaților Meridionali temporar au fost precipitații predominant sub formă de ninsoare. În cursul zilei de sâmbătă (31 octombrie), la peste 1700 m, în special în grupele vestice ale Carpaților Meridionali, au fost și rafale mai mari de 100…110 km/h, viscolind ninsoarea.

Vremea în următoarele săptămâni

ANM a făcut publică prognoza meteo pentru următoarele săptămâni.

Săptămâna 2 – 9 noiembrie – Temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare în jumătatea vestică a țării, iar în rest se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă chiar dacă se va răci vremea.

Săptămâna 9 – 16 noiembrie – Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări, însă pot exista și ploi. Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână se va situa în jurul celui normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.Săptămâna 16.11.2020 – 23.11.2020 – Valorile termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com