Acest băiețel a fost diagnosticat cu „sindromul părului nepieptănat”. Cum a aflat că are o afecțiune genetică rară - RADIO FX NET

Acest băiețel a fost diagnosticat cu „sindromul părului nepieptănat”. Cum a aflat că are o afecțiune genetică rară

Este un lucru cunoscut pentru mămici că copiii nu sunt deloc prieteni cu rutina de îngrijire a corpului, în special atunci când vine vorba de pieptănat. Acest micuț din SUA însă are un păr într-adevăr special, fiind diagnosticat cu „sindromul părului de nepieptănat”, o afecțiune rară care face părul să aibă în permanență un aspect dezordonat. 

Acest băiețel a fost diagnosticat cu „sindromul părului nepieptănat”. Cum a aflat că are o afecțiune genetică rară

În urmă cu mai bine de jumătate de an, Katelyn Samples a postat pe platforma Facebook câteva imagini cu micuțul său, un băiețel de doar 10 luni în acel moment. Din poze se poate observa clar cum părul său este în toate direcțiile, care și cum nu ar fi fost pieptănat de o bună perioadă de timp.

Oamenii au apreciat „coafura” micuțului, iar în scurt timp postarea a devenit virală. Katelyn a avut însă surpriza vieții atunci când a fost contactată de un bărbat care și-a dorit să știe dacă baiatul suferă de „sindromul părului nepieptănat”.

Cum nu mai auzise niciodată de această afecțiune, femeia îngrijorată a decis să meargă în cel mai scurt timp la medicul pediatru, pentru a afla cu certitudine ce este în neregulă cu fiul său. La spital, diganosticul pus de bărbatul din mediul online s-a dovedit, într-adevăr, real. Micuțul chiar suferea de afecțiunea părului de nepieptănat.

„Atunci când auzi sindrom te gândești că e ceva în neregulă cu copilul tău. Mă întrebam dacă are dureri”, a declarat ea la ABC.

Din fericire însă, nu este vorba de nimic grav, iar băiețelul va avea o viață normală, singura neplăcere fiind, desigur, că mereu se va confrunta cu un păr rebel, care cu greu poate fi aranjat.

Ce este „sindromul părului nepieptănat”

Sindromul părului de nepieptănat este o afecțiune rară, de origine genetică, care face ca părul să stea ridicat de pe scalp și să aibă un aspect dezordonat, ca și cum nu ar fi niciodată aranjat corespunzător. În cazul acestei afecțiuni, părul are o culoare argintie sau aurie și este sindromul este întâlnit la copiii cu vârste cuprinse între 3 și 12 ani.

Medicul Carol Cheng a explicat că părul persoanelor afectat de această afecțiune este diferit și atunci când este analizat la microscop. Aspectul dezordonat, după cum a explicat ea, este dat de forma triunghiulară a firelor de păr.

„Când te uiți la microscop, poți vedea că, în loc să ai fire de păr cilindrice… firele părului sunt, de fapt, mai mult într-o formă triunghiulară. În cadrul triunghiului sunt aceste mici șanțuri care merg în sus și în jos pe axa lungă a firului de păr, ceea ce îl face cu adevărat de nepieptănat”, a spus Carol Cheng, medic dermatolog pediatru la UCLA.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com