Acum e un politician de succes, dar știi cum arăta Ludovic Orban în copilărie?

Ludovic Orban s-a născut în 25 mai 1963, în Brașov, într-o familie multietnică, tatăl său fiind de etnie maghiară, iar mama sa de etnie română. Ludovic Orban este fratele mai mic al lui Leonard Orban, fost comisar european pentru Multilingvism și fost ministru al Afacerilor Europene.

În clasa a IX-a, Ludovic Orban a fost olimpic la fizică și trebuia să ajungă la faza națională. Avea un punctaj egal cu un coleg ai cărui părinți erau mai influenți și, cum din fiecare județ putea să meargă doar un singur elev, nu a ajuns decât acela.

De supărare, în trimestrul următor am chiulit de la teza de fizică. Eu și alt coleg,  Marius, am sărit pe geam chiar înainte de teză și ne-am dus la Muzeul de Științele Naturii, nu singuri, ci împreună cu două fete. Evident, a trebuit să dau teza ulterior și am fost aspru muștruluit de mama mea, care a fost informată imediat de profesoara de Fizică de chiulul de la teză. Nu aveam o problemă cu Fizica, dar a fost o formă de frondă, de protest”, a povestit Ludovic Orban pentru cetateanul.net.

Cine e Ludovic Orban

După finalizarea studiilor medii la Liceul „Andrei Șaguna” din Brașov (1981), a absolvit cursurile Facultății de Tehnologia Construcțiilor de Mașini din cadrul Universității din Brașov (1988) și studii postuniversitare la Facultatea de Științe Politice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (1993).[6] A lucrat apoi ca inginer stagiar la Izolatorul Târgu Secuiesc (1988–1990), inginer tehnolog la Tractorul Brașov (1990–1991) și redactor la cotidianul Viitorul Românesc (1991–1992), potrivit wikipedia.

Ludovic Orban a intrat în politică în 1992, ca membru al PNL – Aripa Tânără, devenit ulterior PL ’93. Ca urmare a remanierii guvernamentale din 5 aprilie 2007, Ludovic Orban a fost numit în funcția de ministru al Transporturilor în Guvernul Tăriceanu, pe care a îndeplinit-o până la încheierea mandatului acestui guvern, pe 22 decembrie 2008. La alegerile parlamentare din 2008 a fost ales deputat de București, mandat pe care și l-a reînnoit în 2012.

În octombrie 2019, președintele Klaus Iohannis l-a însărcinat pe Ludovic Orban să formeze un nou guvern. Cabinetul său a primit votul de încredere al Parlamentului pe 4 noiembrie. În seara aceleiași zile, a depus jurământul la Palatul Cotroceni.

sursa: ciao.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com