AD

MONDEN

Adela Popescu și-a scos de urgență copiii de la film, de la Mall, pentru a mai crede în Moș Crăciun: „Filmul încearcă, practic, să spună că nu există Moș Crăciun”

todaynoiembrie 27, 2022 1

Background
share close
AD
AD

Adela Popescu vrea ca cei trei copii ai săi să mai creadă în moș Crăciun. Astfel, i-a scos urgent de la film când și-a dat seama că finalul i-ar putea strica planurile.

Am fost la un film cu copiii, de la care am ieșit la jumătate, pentru că, deși mi s-a părut ciudat la început drumul pe care o luase, faptul că îmi dădeam seama că se discută despre Moș Crăciun, mi-a confirmat Dana, care a ieșit de la acel film, că nu e bine. Practic, în final, se spune că… știți voi”, a spus Adela Popescu pe Instagram, în timp ce ieșea cu cei mici din mall, potrivit wowbiz.ro.

Adela Popescu și-a scos de urgență copiii de la film, de la Mall, pentru a mai crede în Moș Crăciun: „Filmul încearcă, practic, să spună că nu există Moș Crăciun” 1

Deși se arată conștientă că a plătit destul de mult pentru trei bilete la film, punându-se la calcul și prețul jucăriilor, Adela Popescu a încheiat seara cu zâmbetul pe buze, mândră că magia sărbătorilor văzută și simțită de băieții ei nu a fost distrusă.

 Așa cum vă spuneam, am fost la cinematograf cu cei mici, la un film care promitea a fi foarte potrivit pentru această perioadă și pentru ei. Se numește ”Crăciunul ursulețului Teddy”. M-am speriat pe început, dar am zis că poate mi se pare.(…) În timp ce mă uitam și eram plină de frământări, am primit un mesaj de la Dana ”să nu mergi cu copiii la filmul ăsta, pentru că tot filmul încearcă, practic, să spună că nu există Moș Crăciun”.

Nu-mi venea să cred! Și am început să mă gândesc ce să fac, să le dau niște explicații cum că ”mamă, ăsta e film”. Mă gândeam la soluții și am zis ”hai să nu risc”, că pentru mine asta este foarte important să cred că Moș Crăciun, în copilărie.(…)

I-am zis lui Alexandru ”mami, nu vrei să mergem să luăm jucăria aia”- îmi cerea el de mult o jucărie- „ideea e că dacă vrei s-o luăm, trebuie să mergem acum, că după se închide magazinul”.(…) Bineînțeles că a ales jucăria și am plecat. Deci m-a costat o jucărie”, a povestit Adela Popescu, pe InstaStory.

Existența lui Moș Crăciun: Este bine să-ți minți copilul?

„Ține de fiecare părinte. Copilul meu crede, încă, în existența lui Moș Crăciun. Și eu la vârsta lui credeam că există Moș Crăciun. Găseam cadouri dimineața. E frumos, e o sărbătoare. Va descoperi, la un moment dat”, a declarat pentru Hotnews Ana Bâtcă, coach și fondator Parenting 2.0.

Într-un articol BBC, care cita un studiu, o expertă spunea că nu ar trebui ca părinții să mintă vizavi de Moș Crăciun pentru că îți încurajezi copiii, de obicei cu dovezi inventate, să creadă o minciună ambiguă din punct de vedere moral.

Se presupune că Moș Crăciun încurajează imaginația, dar articolul spune că de fapt le ceri copiilor să suspende spiritul critic și să creadă în ficțiune.

Articolul este elaborat. Spune, la un moment dat, că dacă doar copiii buni primesc cadouri, ce spune asta despre familiile sărace? Ce judecată de valoare se formează? Ce se întâmplă dacă copiii înșiși sunt săraci?

De asemenea, un alt expert afirma că dacă vrei să-ți minți copilul este în regulă, dar lasă-l să știe că Moș Crăciun este bazat pe o figură istorică care a făcut sau nu ceea ce credem.

Pe de altă parte, aceeași cercetare sugerează că cei mici pot face diferența între ficțiune și realitate de la o vârstă fragedă.

“Mitul lui Moș Crăciun este o minciună minunată, dar cu cât spunem mai multe minciuni, cu atât copiii noștri vor descoperi că îi înșelăm”, spunea dr. Justin Coulson, unul dintre cei mai importanți experți în parenting din Australia.

AD

Written by: admin

Rate it

AD
AD
AD
AD
0%
www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com