Adevărul despre modul în care se transmite, de fapt, COVID-19 tocmai a fost spus

Emilian Popovici, vicepreşedintele Societăţii Române de Epidemiologie, anunţă că, de la începutul lunii, numărul bazal de reproducere a virusului s-a stabilizat la cifra 1. Iată ce înseamnă acest lucru!

În cazul în care acest număr este mai mare de 1, înseamnă că o persoană infectată cu coronavirus poate infecta mai mult de o persoană. Dacă este stabilizat la 1 infecţia este transmisă mai departe unui singur om.

Evoluţia este în scădere, dacă luăm în calcul că la începutul lui iulie acest număr era undeva la 1.21.

Emilian Popovici, mai spune că rata de transmitere a virusului este legată direct de modul în care respectăm măsurile de igienă şi distanţare.

„Începând din data de 25 mai, am început o creştere treptată a numărului bazal de reproducere. La început mai uşor şi apoi în unele perioade mai accentuat, cum s-a întâmplat la mijlocul lunii iunie. El s-a menţinut practic între 1,1 si 1,2 o perioadă lungă de timp. Concluzia este că numărul de cazuri noi nu va scădea până când acest număr bazal de reproducere nu va scădea”, a afirmat Emilian Popovici, vicepreşedintele Societăţii Române de Epidemiologie, conform mediafax.ro
Până marţi, 18 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 72.208 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

33.135 pacienți au fost declarați vindecați și 8.316 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.014 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Sursa: estisanatos.com

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com