Ai mașină? Ai grijă! Un obicei foarte prost și foarte de des întâlnit te-ar putea trimite direct la închisoare

Șoferii din România ar trebui să respecte noi reguli. Au fost făcute două proiecte de lege care se află la începutul traseului legislativ. Amenzi și chiar pedeapsa cu închisoarea pentru conducătorii auto care nu vor respecta legea.

a

Ai mașină? Ai grijă! Un obicei foarte prost și foarte de des întâlnit te-ar putea trimite direct la închisoare. Două noi proiecte de lege pentru șoferii din România.

Un obicei foarte prost și foarte de des întâlnit te-ar putea trimite direct la închisoare

Știți faimoasa vorbă „mașină nouă, kilometri puțini, condusă rar de o bătrănică”? Nu spunem că nu ar fi posibilă o asemenea descriere pentru un autoturism, dar știm și că se practică kilometrajul dat înapoi.

Iată că un proiect de lege a fost înregistrat de curând la Senat, iar inițiatorul acestuia a cerut procedură de urgență pentru orice modificări făcute la kilometrajul mașinilor. Astfel că, în viitorul apropiat, orice modificare făcută asupra kilometrajului unui autovehicul, ar putea fi pedepsită cu închisoarea (de la o lună, la un an) sau cu o amendă.

Ai mașină? Ai grijă!

Și asta nu este tot. „Dreptacii” (șoferii care conduc mașini cu volanul pe partea dreaptă) nu vor mai avea voie la noi în țară. Un alt proiect de lege, ce își propune creșterea siguranței rutiere, vrea să interzică pe drumurile publice din țara noastră autovehiculele care au volan pe partea dreaptă înmatriculate în România.

Potrivit proiectului de lege, excepție de la această regulă ar urma să facă mașinile utiliare și mașinile istorice.

Mai mulți senatori și deputați PNL au inițiat această propunere legislativă, iar pentru a motiva această regulă, ei au arătat că numărul total al accidentelor produse de maşini care aveau volanul pe partea dreaptă depăşeşte 10% din totalul accidentelor produse într-un singur an.

Dacă această propunere legislativă va intra în vigoare, șoferii care conduc mașini cu volanul pe dreapta ar urma să fie amendați cu 6 și până la 8 puncte (clasa a III-a de sancțiuni). În prezent, aceste puncte de amendă înseamnă sancțiuni contravenționale ce sunt cuprinse între 870 de lei și 1160 de lei.

Pentru ca acestea să poată intra în vigoare, trebuie să fie adoptate de Parlamentul României și să fie promulgate de președinte.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com