Ai RH negativ? Iată ce spune asta despre tine. Este important să știi mai ales în sarcină

Persoanele cu RH negativ în sânge sunt considerate speciale pentru că reprezintă un procent mic din populație, spre deosebire de cei care au RH pozitiv. Pentru început este bine să știți că grupul de sânge este determinat de genele pe care le moștenim de la părinți. Aceste gene determină configurația suprafeței celulelor roșii (eritrocitelor) din sânge și prezența anumitor antigene.

a

Ce înseamnă dacă ai RH negativ

Cei care au un RH negativ au în sângele lor trăsături diferite de restul populației. În primul rând, conform specialiștilor, le lipsește factorul rhesus, care este o substanță proteică prezentă în globulele roșii.

Se consideră că persoanele cu RH negativ sunt urmații Nefilimilor, adică ai îngerilor căzuți din Biblie.

Revenind la cercetători, studiile au arătat că cei cu RH negativ au un IQ mare, o vertebră în plus, ochi deschiși la culoare, o tensiune arterială mai mare și o temperatură corporală scăzută.

De asemenea, ei se deosebesc de restul populației având și o sensibilitate crescută la lumina soarelui și la căldură în general.

Anticorpii anti-RH în sarcină

În timpul sarcinii, anticorpii anti-Rh existenți la mamă pot traversa placenta și ataca celulele roșii ale fătului putând cauza o forma severă de anemie în care globulele roșii sunt distruse mult mai rapid decât pot fi produse altele noi.

Rolul globulelor roșii este să transporte oxigen la fiecare celulă din corp. Când eritrocitele sunt în număr redus, acest lucru nu se mai întâmplă. În anumite cazuri, fătul sau nou-născutul pot deceda din cauza anemiei severe. De asemenea, incompatibilitatea de Rh poate cauza icter la nou-născut.

Exista 45 astfel de proteine care fac parte din sistemul de grup sanguin Rh, dintre care cea mai frecventă este proteina D (antigenul D). Dacă eritrocitele au această proteină, ești Rh pozitiv – Rh(D)+. Daca celulele roșii nu au această proteină, esti Rh negativ – Rh(D) -.Un procent de 85% din populație este Rh pozitiv, restul fiind Rh negativ.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com