Ajutor financiar în valoare de 400 de lei pentru angajații care muncesc de acasă

În perioada pandemiei de coronavirus, foarte mulți români lucrează de acasă. Pentru a veni în ajutorul angajaților nevoiți să se adapteze unor noi condiții de muncă și de trai, legislația în vigoare le vine în ajutor cu un bonus financiar în valoare de 400 de lei.

Potrivit legii intrate în vigoare la începutul anului 2021, persoanele care lucrează de acasă pot primi de la angajator suma de 400 de lei, pentru a acoperi o parte din chelutilelile suplimentare aferente. Această sumă nu este impozitabilă, nu se cuprinde în baza lunară de calcul al contribuțiilor de asigurări sociale şi poate fi alocată fără documente justificative din partea angajaţilor, scrie huff.ro.

Banii pot fi folosiți pentru achitarea unor utilități pentru apa, internetul sau electricitatea, pentru achiziționare echipamentelor de birou sau a mobilierului necesare pentru desfășurarea activității.

„Sumele acordate angajaților care desfășoară activități în regim de telemuncă pentru susținerea cheltuielilor cu utilitățile la locul în care angajații își desfășoară activitatea, precum electricitate, încălzire, apă și abonamentul de date, și achiziția mobilierului și a echipamentelor de birou, în limitele stabilite de angajator prin contractul de muncă sau regulamentul intern, în limita unui plafon lunar de 400 lei corespunzător numărului de zile din luna în care persoana fizică desfășoară activitate în regim de telemuncă. Sumele vor fi acordate fără necesitatea de prezentare a documentelor justificative”, se arată în Legea 296 din 2020.

Acest ajutor este acordat ăncepând cu luna ianuarie, însă nu este prevăzut un termen limită până când sumele trebuie acordate, acest detaliu fiind lăsat la latitudinea angajatorului. Banii aferenți pot fi transferați fie în ziua de salariu, fie în cele ale lunii următoare. Cei 400 de lei sunt un ajutor de la firme pentru angajații nevoiți să își desfășoare activitatea de acasă, și nu constituie o primă sau o mărire de salariu.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com