Al doilea val de îmbolnăviri ar putea să nu mai existe. Anunțul OMS

Maria Neira, directoarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a declarat luni, 25 mai că au observat din modelele cu care lucrează că este tot mai puțin probabil să se producă al doilea val important de coronavirus, conform EFE citat de Agerpres. Află mai multe detalii despre această idee din rândurile de mai jos.

a

Al doilea val de îmbolnăviri ar putea să nu mai existe. Anunțul OMS

Maria Neira a acordat un interviu postului de radio din Barcelona RAC-1 și a cerut să avem „multă prudență” și „bun simț”. Ne aflăm într-o fază „foarte critică” de eliminare a restricțiilor.

Aceasta a solicitat populației să nu dea dovadă „nici de paranoia, nici de excesivă relaxare” şi să „înveţe să convieţuiască cu bolile infecţioase”. A mai menționat următoarele:

„Există multe modele care avansează numeroase probabilităţi: de la o reizbucnire punctuală şi până la un al doilea val important, dar această ultimă posibilitate este tot mai mult eliminată. Suntem mult mai bine pregătiţi în toate domeniile”.

Conform lui Neira: „a fost diminuată atât de mult rata de transmitere, încât virusul va avea dificultăţi să supravieţuiască. Trebuie să fim însă foarte prudenţi pentru a declara că acesta este sfârşitul valului însă datele arată că cel puţin a fost evitată transmiterea şi explozia din primele săptămâni”.

A mai precizat că nu se pot face multe previziuni deoarece următoarele săptămâni reprezintă o fază critică. După relaxarea măsurilor va trebui să observăm cum se comportă virusul. Peste 2-3 săptămâni OMS va analiza ce se întâmplă și dacă va fi nevoie de o corecție chirugicală.

„După relaxare trebuie să vedem cum se comportă virusul. Să sperăm că nu vor mai exista focare, dar va fi o luptă de zi cu zi. Peste două sau trei săptămâni vom vedea ce se întâmplă şi dacă este nevoie de o corecţie chirurgicală”, a spus Maria Neira legat de ridicarea restricţiilor din prima fază în care a intrat şi Spania.

Sursa: huff.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com