AD

ACTUALITATE

Alertă alimentară în România! Produsul care pune sănătatea cumpărătorilor în pericol

todaymartie 9, 2023

Background
share close
AD
AD

A fost emiso o nouă alertă alimentară în România după ce s-a descoperit că un anumit tip de chipsuri ar putea pune în pericol sănătatea consumatorilor. Iată despre ce aliment este vorba!

Alertă alimentară în România. Cumpărătorii trebuie să returneze urgenț acest produs

ANSVSA a emis o nouă atenționare în cazul unui tip de produs care se află, în acest moment, pe piață. Conform celor de la ANSVA, acest produs depășește valorile maxime admise ale acrilamidei. Acrilamida poate deveni dăunătoare pentru organismul uman, reprezentând o substanță care poate fi prezentă în anumite alimente prăjite sau tratate la temperaturi înalte

Concret, este vorba despre produsul „Eco chipsuri de legume”. Persoanele care au achiziționat aceste chipsuri sunt sfătuite să nu le consume. Le pot retura la magazin pentru a primi contravaloarea lor sau le pot arunca la coșul de gunoi pentru a nu-și pune sănătatea în pericol.

„Vă informăm că furnizorul DENNRRE a inițiat retragerea de la comercializare și rechemarea de la client a produselor Eco Chipsuri de Legume, lot (data expirare) 15.04.2023 și 22.04.2023, ca urmare a depășirii valorilor admise ale acrilamidei.

Se recomandă persoanelor care dețin produsele descrise mai sus să nu le consume, ci să le distrugă sau să le returneze la magazin în perioada 02.03.2023 – 23.03.2023, urmând să primească în schimb contravaloarea lor. Ne cerem scuze pentru orice neplăcere creată!”,  este specificat în comunicatul celor de la ANSVSA.

Chipsurile sunt dăunătoare sănătății creierului, conform medicului Vlad Ciurea

Vlad Ciurea a dezvăluit care sunt alimentele care fac rău creierului nostru. Locul de fruntaș este ocupat de către alimentele prăjite în ulei încins, dar și de produsele condimentate în exces.

„Toate prăjelile fac rău. Tot ce se face în ulei fierbinte. Dacă ne mai gândim și la cărnăria care vine în valuri, toate acestea fac rău. Și super condimentate, la fel fac rău”, a explicat proferorul Ciurea.

Pe de altă parte, Vlad Ciurea a subliniat cât de important este să ne hidratăm corespunzător și a menționat care sunt băuturile care acordă un plus de vitalitate creierului nostru.

„Dar în schimb, creierul are un avantaj pe care noi nu-l luăm în considerație. Trebuie să-i dăm apă. El înghite foarte multă apă, de aceea eu pledez să se bea doi litri de apă pe zi, nu atât pentru burtică, ci pentru creier. Și apa-i 78% din creier. El plutește, mai mult sau mai puțin, și atunci trebuie să-i dau apă în continuu”, a transmis Vlad Ciurea.

AD

Written by: admin

Rate it

AD
AD
AD
AD
0%
www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com