AD

VREMEA

ALERTĂ ANM! S-a schimbat iarna în România

todayianuarie 3, 2023 7

Background
share close
AD
AD

Ieri a fost cea mai călduroasă zi de 2 ianuarie din istorie, de când se fac măsurători. De la 162 de stații ANM, la 132 dintre ele s-au înregistrat astfel de recorduri termice.

Temperaturile au fost cu 15-20 de grade mai ridicate decât normalul perioadei, iar recordul zilei s-a înregistrat la Curtea de Argeș, unde termometrele au arătat în prima zi a lui 2023 20.6 grade.

Și astăzi sunt așteptate noi recorduri termice, ținând cont de faptul că temperatura ar putea urca până la 22 de grade și este o valoare termică potrivită pentru zile de mai.

Și astăzi temperaturile au fost foarte ridicate și în această dimineață. În puține orașe din centrul țării s-au înregistrat temperaturi negative și asta pentru că acolo a fost ceață, o ceață destul de persistentă care a menținut temperaturile destul de coborâte.

”Este un debut de lună ianuarie care, prin tradiție, este considerată cea mai rece lună a anului și a iernii în țara noastră, cu valori de temperaturi mai mari de 10-15 grade decât normalul termic al perioadei din calendar.

La această oră înregistrăm valori mai mari de 17 grade, 20 de grade la Rădăuți, în nordul Moldovei, 19 grade la Botoșani, Suceava, Târgu Neamț, Târgu Ocna, de asemenea, 18 la Mangalia, Câmpina, Curtea de Argeș, Pitești, Târgoviște, Pătrâlagele, 14 grade în Capitală, iar pe litoral, de asemenea, 16 grade la Constanța.

Iată o vreme deosebit de caldă în toată țara și vremea caldă va fi de interes pe tot parcursul săptămânii care va începe. Mâine contăm, de asemenea, pe maxime între 7 până la 18-19 grade, cu 16-17 grade în Capitală.

De miercuri, o să consemnăm temperaturi ușor în scădere, maxime de până la 13-14 grade, dar acestea vor fi considerate valori peste ceea ce ar fi normal, în condițiile în care în această perioadă ar trebui să înregistrăm maxime între -5 până la cel mult 5 grade”, a declarat Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3 CNN.

AD

Written by: admin

Rate it

AD
AD
AD
AD
0%
www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com