AD

ACTUALITATE

Alertă de vreme severă imediată pentru patru județe! Prognoza meteo până pe 20 iunie

todayiunie 7, 2021

Background
share close
AD
AD

Vremea rea nu stă departe de țara noastră. După doar câteva zile cu soare și temperaturi mai apropiate de cele normale pentru această perioadă, iată că vremea ne surprinde din nou. Luni, 7 iunie, meteorologii au emis o nouă informate meteo de instabilitate atmosferică temporar accentuată valabilă de marți până joi, 10 iunie.

Informare meteo de vreme rea

Informarea ANM este valabilă în intervalul marți, 8 iunie de la orele 12.00 – joi, 10 iunie orele 23.00.

Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat, grindină.

Aceste fenomene se vor semnala îndeosebi în zonele de deal și de munte, precum și în sudul, centrul și estul teritoriului. De asemenea, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…50 l/mp.

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie avertizează că instabilitatea atmosferică va fi accentuată până la finalul săptămânii.

Cod galben în patru județe din țară

Codul galben este valabil în intervalul 07-06-2021 ora 13:30 – 07-06-2021 ora 14:30

Sunt vizate patru județe, după cum urmează:

Județul Ialomiţa: Jilavele, Adâncata, Rădulești;

Județul Buzău: Tisău, Glodeanu Sărat, Pietroasele, Breaza, Săhăteni, Ulmeni,Movila Banului, Amaru, Mihăilești, Năeni;

Județul Prahova: Mizil, Urlați, Boldești-Scăeni, Valea Călugărească, Bucov, Blejoi, Ciorani, Albești-Paleologu, Colceag, Sângeru, Drăgănești, Iordăcheanu, Păulești, Podenii Noi, Tomșani, Ceptura, Dumbrava, Baba Ana, Fulga, Gornet-Cricov, Balta Doamnei, Gura Vadului, Sălciile, Apostolache, Plopu, Boldești-Gradiștea, Gherghița, Vadu Săpat, Lapoș, Călugăreni, Tătaru, Jugureni, Fântânele;

Județul Ilfov: Nuci;

Se vor semnala: descărcări electrice, averse torențiale ce vor depăși 20…25 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină de mici dimensiuni.

Prognoza meteo 7 – 20 iunie 2021

Potrivit prognozei pentru următoarele două săptămâni, până la sfârșitul primei săptămâni, vremea va fi apropiată de normalul termic pentru această perioadă. Media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 26 de grade, iar a celor minime în nu va depăși 13 grade Celsius.

Se va înregistra o scădere a temperaturilor în intervalul 13-15 iunie, cu aproximativ 2 grade Celsius, însă după această dată vremea se va încălzi treptat, până va ajunge la maxime de 28 de grade, și minime de 14, 15 grade Celsius.

Vremea la munte 7 – 20 iunie 2021

La munte, în cursul celor două săptămâni, vremea va fi normală din punct de vedere termic și în această regiune, cu medii ale temperaturilor maxime de 15…17 grade și ale celor minime de 6-8 grade, variațiile temperaturii aerului de la o zi la alta fiind reduse.

În intervalul răcoros 13-15 iunie, care se estimează că va face excepție de la această evoluție, valorile acestor medii vor fi mai scăzute cu aproximativ 2 grade.

Meteorologii anunță zilnic fenomene specifice instabilității atmosferice, dar aversele local însemnate cantitativ, însoțite de frecvente descărcări electrice vor avea o probabilitate mai mare de apariție în toate masivele în intervalul 10-14 iunie și în unele zile din a doua parte a intervalului de referință.

AD

Written by: admin

Rate it

AD
AD
AD
AD
0%
www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com