Alertă la Centrala Nucleară Cernavodă. S-a intervenit de urgență

Probleme la Centrala Nucleară Cernavodă. Un muncitor a fost transportat la spital în urma unei defecțiuni la un recipient de clor pe platforma centralei. Practic, au fost ușoare scăpări de clor la stația de clorinare. Din fericire, situația a fost remediată.

Incident la Centrala Nucleară Cernavodă

Incidentul nu a avut loc la instalația nuclearo-electrică, ci la stația de clorinare unde au fost scăpări de clor din cauza unei defecțiuni. Un muncitor a fost transportat la spital.

Nuclearelectrica a precizat, prin intermediul unui comunicat, că bărbatul este în afara oricărui pericol. El se afla în incintă în momentul în care s-a produs defecțiunea.

Situaţia a fost remediată imediat conform procedurilor aplicabile, iar spaţiul de lucru ventilat. Un lucrător care efectua proceduri specifice la staţia de clorinare şi care se afla în incintă la momentul defectării a fost transportat la spital pentru investigaţii, fiind în afara oricărui pericol, a menționat Nuclearelectrica într-un comunicat, potrivit Agerpres.

Centrala nuclearoelectrică sau atomoelectrică de la Cernavodă este unica de acest fel din România. În prezent funcționează unitățile I și II, care produc împreună circa 20% din consumul de energie electrică al țării.

Planul inițial, datând de la începutul anilor 1980, prevedea construcția a cinci unități (reactoare). Unitatea I a fost terminată în 1996, are o putere electrică instalată de 706 MW și produce anual circa 5 TWh. Unitatea II a fost conectată la sistemul energetic național pe 7 august și funcționează la parametri nominali din luna septembrie, anul 2007.

Reactoarele nucleare de la Cernavodă utilizează tehnologia canadiană cunoscută sub acronimul CANDU. Apa grea, folosită drept moderator, a fost produsă la ROMAG PROD Drobeta-Turnu Severin.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com