Alexandru Rafila cere redeschiderea şcolilor pentru clasele 0-IV: E grav afectată dezvoltarea psiho-socială a copiilor!

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie este de părerea că şcolile primare ar fi trebuit să rămână deschise în această perioadă. Reprezentantul României la OMS atrage atenţia că în lipsa interacţiunii faţă în faţă, este grav afectată dezvoltarea psiho-socială a copiilor.

Alexandru Rafila solicită, de asemenea, deschiderea tuturor pieţelor, afirmând că, dacă se iau măsuri şi se fac verificări, aceste locuri nu au impact asupra transmiterii noului coronavirus, anunță news.ro.

Alexandru Rafila, recomandare pentru români: Activităţile sociale şi economice, posibile!

Într-o conferinţă de presă la Ploieşti, acesta spune că menţinerea activităţilor sociale şi economice „este posibilă dacă ne organizăm din timp” şi ţinând cont de recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. De altfel, profesorul Rafila spune că nu este normală organizarea cursurilor online şi nici închiderea pieţelor, reclamând că autorităţile au luat măsuri fără a fi „predictive”.

„Nu am fost predictivi, am fost doar reactivi. Noi am închis şcolile când nu era cazul. Este foarte clară poziţia Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii privind menţinerea deschisă a şcolilor, măcar a celor primare, pentru că aceşti copii, dacă au condiţii de învăţământ, şi şcolile am înţeles că au fost amenajate în acest sens, trebuie să primească copiii.

Copiii noştri nu pot deveni nişte copii cu foarte serioase tare, nu în procesul educţional şi în procesul dezvoltării ca viitori adulţi, din punct de vedere psiho-social. Asta este principala problemă. Copiii trebuie să interacţioneze unii cu alţii, trebuie să interacţioneze cu cadrele didactice, nu putem ţine un copil în faţa unui ecran luni de zile pentru că ne e frică de ce s-ar putea întâmpla, pentru că nu ne pregătim sau pentru că negăm recomandările unor organizaţii internaţionale”, a spus acesta.

Acuzaţii făcute de reprezentantul României la OMS: Grade de iresponsabilitate în ceea ce îi priveşte pe copii

Candidatul PSD pe listele Camerei Deputaţilor spune că e un „grad de iresponsabilitate în ceea ce priveşte copiii din această ţară” de care unii dau dovadă şi  e de părere că „cel puţin copiii din ciclul primar pot urma cursurile şcolilor”. Acesta spune că şi ţări din UE care au avut un număr dublu sau chiar triplu de cazuri de COVID-19 faţă de România, raportat la populaţie, au menţinut şcolile deschise.

💥 Pastila Emotionala cu Psiholog Ana-Cristina Babita, invitata Psiholog Educational Irina Stanciu 💥 Subiect: rolul de parinte in viata unui om. 💥 .

„Mi se pare o măsură care nu are niciun fel de impact asupra transmisibilităţii, dar, cu siguranţă, are impact asupra nivelului de viaţă al persoanelor care sunt forţate să meargă să cumpere în alte locuri care sunt cu siguranţă mai costisitoare şi cred că afectează şi producătorii din România”, a mai afirmat Rafila.

Sursa: romaniatv.net

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com