Alexandru Rafila face apel public pentru purtarea măștii! “S-a trecut la o relaxare bruscă”

Au trecut două săptămâni de când Guvernul României a anunțat că ridică toate restricțiile impuse în ultimii doi ani, în contextul pandemiei. Revenirea la normalitate a fost o bucurie pentru români care pot circula nestingheriți și pentru care purtarea măștii de protecție nu mai este obligatorie. În acest context, Ministrul Sănătății a făcut un apel public către români.

a

Ministrul Sănătății, apel public pentru purtarea măștii de protecție

Medicul Alexandru Rafila recomandă românilor să poarte în continuare masca de protecție, chiar dacă aceasta nu mai este obligatorie. Ministrul Sănătății spune că este important să purtăm cu toții masca în spațiile închise aglomerate și în mijloacele de transport. După ridicarea restricțiilor, cei mai mulți dintre români au renunțat să mai poarte masca de protecție, însă sunt și cetățeni care o folosesc în condiții de aglomerație.

Am făcut apel public să utilizăm masca în spaţiile închise aglomerate, în mijloacele de transport în comun este esenţială, a explicat Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății estimează, pentru perioada următoare, o creștere a numărului de infectări. Rafila este de părere că relaxarea a fost bruscă. El a precizat că a propus o relaxarea etapizată, dar că decizia politică a fost diferită. În altă intervenție, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății a spus că un eventual val șase poate fi luat în calcul din această toamnă, ceea ce presupune o altă tulpină care circulă și care se transmite susținut în comunitate.

Prima țară din UE care reintroduce restricțiile

A apărut deja o țară din Uniunea Europeană care a luat decizia de a reintroduce restricțiile. Este vorba despre Austria unde autoritățile au anunțat că măștile de tip FFP2 vor fi din nou obligatorii în spațiile închise.

Ministrul Sănătății de la Viena a declarat că relaxarea restricțiilor a venit prea devreme, iar acum se observă o creștere a numărului de cazuri noi.

În același context, Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că suntem departe de sfârșitul pandemiei.

Sursa: https://fresh24.ro/

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com