Alexandru Rafila: Mâine, cel mai probabil, ajungem la depășirea cifrei de 2.000 de cazuri

România va depăși numărul de 2000 de cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19 cel mai probabil mâine, a declarat medicul Alexandru Rafila.

a

Alexandru Rafila: Mâine, cel mai probabil, ajungem la depășirea cifrei de 2.000 de cazuri

Președintele Societății de Microbiologie a precizat că mâine, cel mai porbabil, românai va trece în scenariul 4.

„Nu vreau să inducem o stare de panică, pentru că nu avem motive. Trebuie să ne comportăm în așa fel încât să limtăm transmiterea acestei boli. Cazurile noi care apar sunt într-un trend așteptat care va face ca mâine, cel mai probabil, să ajungem la depășirea acelei cifre de 2.000 de cazuri care este considerată pragul pentru nivelul 4 de alertă.

S-ar putea întâmpla și marți, dar cred că mai probabil mâine”, a menționat Rafila la Digi24, după ce astăzi, 29 martie, numărul de pacienți confirmați cu Covid-19 a crescut cu 308, iar numărul total a depășit 1.700.

Dacă avem 1.760 de cazuri, e foarte probabil ca mâine, cel mai târziu poimâine – cel mai târziu o să fie marți, dar cel mai probabil va fi luni – având în vedere că azi am avut 300 de cazuri noi, e un lucru pe care trebuie să-l luăm ca atare și să ne pregătim”, a mai spus Rafila.

Urgența noastră este să organizăm tratarea pacienților în afara spitalelor, ca să nu suprasolicităm spitalele”, a adăugat el.

Medicul Alexandru Rafila a adăugat că 80% dintre persoanele diagnosticate fac forme ușoare sau medii ale bolii și numai 20% fac forme mai grave sau critice, astfel că cei 80% ar putea fi tratați în afara spitalelor, sub supraveghere medicală.

sursa : huff.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com