Alexandru Rafila: ”O să ajungem la peste o mie de cazuri de coronavirus pe zi”. De ce testele rapide sunt respinse de UE

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a vorbit în exclusivitate pentru Știrile Pro TV și a spus că se așteaptă ca în România să ajungem la peste o mie de cazuri noi de coronavirus în fiecare zi.

”Ați observat o accelerare a numărului de cazuri noi care sunt identificate în România. Probabil că acest trend va continua și vom avea un vârf (…) spre sfârșitul lunii aprilie, deci cred că vom avea o lună foarte grea”, a declarat acesta.

Alexandru Rafila spune că numărul de cazuri noi este asociat cu numărul de teste efectuate, care în curând va ajunge la 2.000 pe zi. Nu ia în calcul și campania din București, unde, de luni, se dorește efectuare a 10.000 de teste rapide.

”Testele de tip pcr sunt singurele validate la nivel international pentru diagnosticul acestei infecții. Testele rapide, pentru detecția de anticorpi, au fost clar respinse de țările din UE, de Statele Unite. Ele oferă o informație falsă referitoare la stadiul infecției. Testul poate să iasă negativ, iar persoana să fie infectată de câteva zile”, spune Rafila, care crede că studiul din București va fi util pentru a vedea cine a trecut prin infecție, nu cine este bolnav.

Președintele Societății Române de Microbiologie a avut un mesaj și pentru cadrele medicale care au ajuns să își spele măștile de unică folosință, din cauza crizei de materiale de protecție din spitale.

”Sunt anumite componente ale echipamentului de protecție, care pot fi curățate și dezinfectate. Mă refer la ochelari, scuturi. Mănușile și măștile, eu, personal, nu aș recomanda să fie reutilizate. (…) Să folosească orice fel de echipament de protecție au la dispoziție. Se pot utiliza foarte bine măștile simple, pe care le vedeți utilizate și de populația generală, și viziere. Vizierele sunt foarte importante în protecția feței, pentru că aceste microorganisme se transmit pe cale aeriană și protecția căilor aeriene cu mască și a ochilor e foarte importantă”, a mai spus Rafila.

Pastila emotionala cu Psiholog Ana-Cristina Babita, Subiect: De ce avem nevoie de psiholog ? In partea a doua invitata psiholog: Denisa Petcu care abordeaza terapia prin hipnoza.

Acesta crede că de săptămâna viitoare, în România, cazurile ușoare și medii de Covid-19 nu vor mai fi tratate în spitale.

”Ieri, am avut o teleconferință cu directorul general al regiunii Veneto, din nordul Italiei. Regiunea Veneto, care e învecinată cu Lombardia, a avut o extrem de bună gestionare a pacienților cu noul coronavirus. Dacă în Lombardia sunt 5.000 de decese, la o populație de 10 milioane de locuitori, în Veneto sunt doar 250 de decese, la o populație de 5 milioane de locuitori. Mortalitatea în Lombrdia a fost de 10 ori mai mare. Unul din elementele cheie ale succesului celor din Veneto a constat în internarea a 80% dintre pacienți în afara spitalelor. Deci, ei nu erau internați în spitaluri, erau internați în hoteluri, care au fost rechiziționate practic. Acolo, în aceste hoteluri, unde erau tratate cazurile ușoare, exista personal medical care să îi supravegheze cât de cât și să le dea medicația, iar în cazul cazurilor gave să facă transferul către spital. Au făcut funcționale în felul ăsta spitalele și accesul la aparatele de oxigen”, a încheiat Rafila, care prevede că întreaga criză va dura aproape doi ani.

sursa : radiosimplu.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com