Alexandru Rafila propune noi măsuri de relaxare. Vești bune pentru români - RADIO FX NET

Alexandru Rafila propune noi măsuri de relaxare. Vești bune pentru români

Vești bune pentru români! Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a anunțat că noile informații despre răspândirea virusului ne permite să reducem restricțiile. Iată ce propune pentru următoarea perioadă!

Propunerile de relaxare vin după ce ce gradul de ocupare a paturilor COVID a scăzut sub 50%.

„Remarcaţi scăderea constantă la nivelul tuturor indicatorilor. Evoluţia ratei de pozitivitate este în jur de 15% din totalul testelor care se efectuează zilnic, un trend descendent al numărului de decese. Există o anumită întârziere faţă de scăderea numărului de cazuri ale persoanelor internate la ATI. Totuşi, trendul acesta descrescător”, a spus Rafila.

Ministerul Sănătății a propus eliminarea mai multor restricții.

Este vorba despre accesul fără certificat electronic COVID în centrele comerciale, instituțiile publice, hoteluri, pensiuni și restaurante. De asemenea, creșterea limitei de la 30 la 50% din capacitatea maximă a spațiului, fără restricții de interval orar – ăsta cred că e un lucru așteptat de multă lume – pentru competiții sportive, activitățile din cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole, concertele în aer liber, conferințe, workshopuri, săli de sport și piscine”, a spus Rafila.

El a propus de asemenea posibilitatea organizării de evenimente private cu participarea a maxim 200 de persoane.

„Masca în mod evident nu se va mai utiliza în mediul exterior, însă purtarea măștii rămâne obligatorie în spațiile publice închise și este recomandată în spațiile deschise aglomerate”, a adăugat ministrul.

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila spune că, în opinia lui, vom avea o vară cu condiţii de normalitate şi cu restricţii extrem de puţine.

„Opinia mea este că vom avea o vară cu condiţii de normalitate şi cu restricţii extrem de puţine, dar, repet, acest lucru trebuie luat cu rezervă pentru că atunci când discuţi de o boală transmisibilă cu un virus nou, deja împlineşte trei ani în curând, dar totuşi este încă nou, nu poţi să faci decât presupuneri. Presupunerea în acest moment este de un sezon estival fără restricţii, dar lucrul aceasta rămâne şă fie confirmat de realitate”, a declarat marţi Alexandru Rafila.

El spune că în prezent se înregistrează un trend descendent al numărului de cazuri, al numărului de decese şi al numărului de pacienţi cu Covid internaţi la ATI.

„Evoluţia este constant descendentă, încât estimăm ca în curând, într-un interval de 1-2 săptămâni, să ajunge la sub 1.000 de cazuri înregistrate zilnic şi cu o scădere rapidă a incidenţei cumulate la nivel naţional”, a adăugat ministrul Sănătăţii.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com