Alexandru Rafila: „Vom ajunge în Scenariul 4 al epidemiei în câteva zile”

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat că se aștepta la o creștere vertiginoasă a numărului de noi cazuri de coronavirus. El spune că săptămâna viitoare am putea intra în Scenariul 4, adică România va depăși 2.000 de cazuri de infecții cu COVID-19, scrie Digi24.ro

În România, s-a înregistrat vineri cea mai mare creștere a noilor cazuri de coronavirus de la izbucnirea pandemiei: au fost înregistrate alte 263 de noi cazuri de îmbolnăvire, pacienții noi având vârstele cuprinsă între 0 și 94 de ani.

Președintele Societății Române de Microbiologie a declarat joi, la Digi24, că era de așteptat o astfel de creștere a cazurilor de coronavirus din România și numărul infecțiilor va fi din ce în ce mai mare. El a precizat că, deși au fost două-trei zile de stabilizare a numărului de cazuri, nu se poate spune că s-a ajuns la vârf și că trendul este de acum unul descrescător.

Cu siguranță va mai continua acest trend crescător, după părerea mea, până după Paști, dar e important să fie creșterea moderată, adică să nu se dubleze noile cazuri de la o zi la alta, ci să fie suportabil pentru sistemul de sănătate.

Rafila a mai spus că, cel mai probabil, abia în a doua parte a lunii mai va fi un trend descrescător al cazurilor de coronavirus.

Scenariul cel mai favorabil este ca în decurs de 7 zile să ajungem la 2.000 de cazuri. Dar este foarte probabil ca acest scenariu să fie depășit și să atingem mai repede 2.000 de cazuri. Scenariul 4 înseamnă că sunt peste 2.000 de cazuri confirmate și există posibilitatea să fie activată și a treia linie de spitale. Alexandru Rafila:

Alexandru Rafila a subliniat că, dacă epidemia va evolua cu sute sau mii de cazuri, spitalele nu vor mai face față și atunci trebuie să înceapă tratarea cazurilor ușoare acasă. Mai mult, va trebui protejat personalul medical prin cazarea acestora, ca să nu meargă acasă.

”Pe mine mă îngrijorează capacitatea secțiilor de Terapie Intensivă. Un aparat pentru funcție respiratorie este folosit 3 săptămâni, în medie, la un pacient, iar noi avem doar vreo 1.300 de aparate”, a precizat Rafila.

România are 1.292 de cazuri de infectare cu coronavirus, potrivit ultimelor date anunțate vineri, la ora 13.00. Vineri 27 martie au fost anunțate cele mai multe cazuri de coronavirus confirmate în 24 de ore: 263 de cazuri de coronavirus, de joi 26 martie, ora 13.00, până vineri 27 martie, la ora 13.00. De la declanșarea epidemiei, 24 de oameni au murit. Alte 24 de persoane sunt în stare gravă, la secțiile de Terapie Intensivă.

Sursa: libertatea.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com