AD

MONDEN

Alistair Blake a fost mort timp de 90 de minute și readus la viață de medici. Bărbatul a povestit prin ce a trecut

todaymartie 11, 2023

Background
share close
AD
AD

Australianul Alistair Blake, care a fost în moarte clinică timp de 90 de minute înainte de a fi readus la viață de către medici, povestește ce a văzut „dincolo”.

Blake, în vârstă de 61 de ani, a intrat în stop cardiac în ianuarie 2019, în timp ce dormea lângă soția sa, Melinda.

Melinda a început imediat manevrele de resuscitare și a chemat, între timp, salvarea.

Paramedicii sosiți la fața locului l-au resuscitat și ei pe Alistair, ba chiar i-au administrat și șocuri electrice cu ajutorul unui defibrilator, însă bărbatul nu dădea niciun semn că și-ar reveni.

Alistair Blake a fost mort timp de 90 de minute și readus la viață de medici

După 90 de minute de eforturi ale salvatorilor, bărbatul a început să aibă din nou puls.

„Din punct de vedere tehnic, am fost mort timp de 90 de minute. Îmi amintesc că m-am culcat sâmbătă seara, iar următorul lucru pe care mi-l amintesc a fost că m-am trezit joi dimineață în timp ce mă mutau de la Terapie Intensivă la Chirurgie Cardiovasculară. Creierul meu pur și simplu a blocat ceea ce s-a întâmplat între aceste două momente”, povestește acum Blake, citat de Daily Star.

Australianul povestește că, începând din acel moment, a fost întrebat de nenumărate ori ce a văzut „dincolo” în timpul celor 90 de minute în care a fost în stop cardio-respirator.

„Mulți oameni mă întreabă dacă am văzut ceva. Nu, nu am văzut nimic. Fără lumini puternice, nimic de genul acesta. Nu știu ce este acolo, dar nu mă deranjează asta, atât timp cât sunt în formă și sunt sănătos”, spune el.

Alistair a fost apoi transportat la Spitalul Frankston, unde medicii au putut să-i desfunde artera blocată care i-a produs stopul cardiac.

Ulterior, acestuia i-a fost montat un stimulator cardiac ca măsură de precauție, el fiind externat după 12 zile.

„Acum am o abordare total diferită a vieții. Mi-am redus numărul de ore de lucru și încerc să stau mai mult cu familia și prietenii. Obișnuințele mele alimentare s-au schimbat. Mănânc mai sănătos și fac mai multă mișcare”, explică Blake.

Angelica Stoican s-a întors din moarte clinică în lacrimi

Angelica Stoican este, fără doar și poate, un etalon al muzicii populare, iar fiicele ei, Niculina și Adriana, i-au călcat pe urme. A avut și are o carieră înfloritoare, iar de fiecare dată a povestit doar lucrurile frumoase din viața sa, asta până de curând când s-a decis să dezvăluie drama pe care trăit-o în urmă cu mai bine de trei decenii.

A fost în comă și nici acum nu a uitat ce a văzut în momentele alea. Interpreta de muzică populară s-a decis să povestească fiecare detaliu al experienței sale din moartea cerebrală.

sursa: https://www.bzi.ro/alistair-blake-a-fost-mort-timp-de-90-de-minute-si-readus-la-viata-de-medici-barbatul-a-povestit-prin-ce-a-trecut-4566933

AD

Written by: admin

Rate it

AD
AD
AD
AD
0%
www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com