”Am 4 copii și regret fapta”! Ucigașul lui Emi Pian poate scăpa cu o pedeapsă mai blândă! Judecătorii iau în calcul schimbarea încadrării în ”lovituri cauzatoare de moarte”! EXCLUSIV

Tânărul care l-a înjunghiat mortal pe Florin Mototolea, alias Emi Pian, în luna august a anului 2020, ar putea scăpa cu o condamnare mult mai blândă decât s-ar fi crezut la început.

a

Ucigașul lui Emi Pian va fi judecat în procedură simplificată

Schimbarea încadrării ar putea avea loc după ce instanța a decis ca o serie de probe din faza urmăririi penale să fie reanalizate. Magistrații au dispus vizionarea unor înregistrări audio-video de la momentul incidentului, din care reiese, aparent, că inculpatul a acționat în legitimă apărare. Pedeapsa ar putea fi însă chiar și mai mică, pentru că G. Emanuel Richard și-a recunoscut fapta și va beneficia de procedura simplificată în cadrul procesului în care este judecat.

La începutul acestui an, tânărul care l-a înjughiat mortal pe Emi Pian a cerut să fie scos din arestul preventiv, în care se află de mai bine de un an și jumătate și să fie trimis în arest la domiciliu. El le-a spus judecătorilor că ”are 4 copii și regretă cele întâmplate”.

Judecătorii i-au respins însă cererea, pe motiv că, indiferent de încadrarea juridică, ”faptele comise de către inculpat prezintă o gravitate extremă” și că lăsarea în libertate a acestuia ar putea ”stimula temerea că justiția nu este eficientă”.

Faptele, presupus săvârșite de inculpat, sunt de natură să provoace o puternică rezonanță în cadrul societății; în consecință, lipsa unei reacții prompte a sistemului judiciar și lăsarea inculpatului în libertate la momentul procesual de față ar induce perturbări ale disciplinei publice, ale respectului față de lege, stimulând temerea colectivă că justiția nu este eficientă împotriva unor fapte periculoase, generând astfel și un sentiment de insecuritate, putând încuraja alte persoane să comită fapte similare”, se arată în motivarea judecătorilor.

Aceștia au mai notat că ”interesul societății de a se afla în siguranță și de a elimina, măcar temporar, elementele care prezintă un grad de pericol social crescut este primordial”.

În același dosar, frații lui Emi Pian, acuzați de tentativă de omor asupra lui G. Emanuel Richard, au fost plasați sub control judiciar.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com