”Am petrecut 7 ore cu o pungă pe cap”. Ivan Fedorov, primarul din Melitopol, primul interviu după ce a fost eliberat de ruși - RADIO FX NET

”Am petrecut 7 ore cu o pungă pe cap”. Ivan Fedorov, primarul din Melitopol, primul interviu după ce a fost eliberat de ruși

Ivan Fedorov, primarul din Melitopol care a fost răpit de ruși pe 11 martie, a acord primul interviu după eliberare. Edilul spune că a petrecut mai multe ore cu o pungă pe cap și dezvăluie alte momente dificile trăite.

Ivan Fedorov, primarul din Melitopol, a acordat primul interviu după ce a fost eliberat de ruși. Sursa foto: Twitter

Pe 11 martie, la scurt timp după ce au ocupat Melitopol, zonă din sud-estul Ucrainei, forțele ruse l-au răpit pe primarul orașului. Acesta a stat în detenție până miercuri, 17 martie, când a fost eliberat.

Ivan Fedorov, primarul din Melitopol, a acordat primul interviu după ce a fost eliberat de ruși

La câteva ore după ce a scăpat din mâinile rușilor, primarul Ivan Fedorov a acordat un interviu televiziunii ucrainene Curent Time.

Edilul dezvăluie că rușii l-au ținut în tot acest timp în centrul detenție din Melitopol. În niciun moment, soldații care îl păzeau nu s-au atins în vreun fel de oficial.

”În celulă, în momentul în care se duceau negocieri, erau mereu 6-7 militari în jurul meu cu arme.

Nu m-au atins deloc, dar credeți-mă, 7 oameni cu arme în apropiere sunt suficienți pentru a-ți crea o stare de teamă”, povestește Fedorov.

Primarul mai spune că au existat două tentative de liberare. Prima a avut loc luni, 14 martie. Fedorov precizează că a stat timp de 7 ore cu o pungă pe cap.

M-au condus mai bine de 7 ore într-o mașină, după care m-au anunțat că schimbul nu va avea loc. Apoi am fost retrimis în celulă.

”Explicația pe care mi-a dat-o armata rusă a fost că țara mea nu vrea să mă ia, așa că am fost readus în celulă. Credeți-mă, este un test destul de dificil, când te duc 7 ore cu o pungă pe cap, fără să înțelegi unde”.

Primarul din Melitopol, dat la ”schimb” cu soldați ruși de 18-19 ani

Fedorov a mai adăugat că a semnat o serie de documente, iar datorită acestui lucru a reușit să ”rămână întreg”. Primarul a precizat că actele pe care le-a semnat nu aveau valoare juridică.

În plus, Fedorov a spus că recruții ruși pentru care a fost ”tranzacționat” aveau 18-19 ani.

Primarul spune că a fost predat armatei ucrainene în districtul Vasilievsky, lângă Vasilievka.

Ivan Fedorov, decorat de președintele Zelenski

Joi, în a 21-a zi a războiului dintre Rusia și Ucraina, președintele Volodimir Zelenski l-a decorat pe primarului Melitopolului, Ivan Fedorov, cu Ordinul ”Pentru curaj” în gradul III.

”Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, l-a decorat cu Ordinul ”Pentru curaj” în gradul III pe primarul Melitopolului, Ivan Fedorov, care a fost capturat, dar a refuzat să coopereze cu invadatorii ruși”, se arată într-un comunicat oficial, notează Ukrinform.

Sursa: https://www.fanatik.ro/

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com