AD

ACTUALITATE

Amenințată de spectrul războiului cu Rusia, Ucraina se confruntă și cu violențe interne. Motivul incredibil al protestelor

todayianuarie 25, 2022 1

Background
share close
AD
AD

Mii de protestatari au luat cu asalt parlamentul ucrainean, iar cel puțin un om a murit în urma violențelor extrem de marți, de la Kiev. Oamenii protestează față de o lege care prevede obligativitatea casei de marcat.  

Autoritățile au trimis marți Garda Națională, în timp ce parlamentarii s-au baricadat în urma violențelor izbucnite între forțele de ordine și miile de protestari care vor să împiedice adoptarea unei legi fiscale care vizează IMM-urile, scrie Biziday.

Potrivit publicației Timpul, care citează presa ucraineană, este vorba despre antreprenorii care protestează împotriva obligativității introducerii casei de marcat.

Circa 2.000 de oameni au cerut parlamentarilor să iasă din sediul legislativului și să fie deschise ușile din față. Au încercat chiar să forțeze intrarea, dar au fost respinși. Ușile au fost securizate cu șuruburi metalice, scriu agențiile de presă ucrainene.

Mai mulți protestatari au aprins fumigene și artificii în curtea legislativului, iar traficul în centrul capitalei ucrainene a fost blocat.

Protestatarii cer ca președintele Zelenski să vină în fața lor

Timpul citează Ria Novosti, conform căreia o persoană a murit în urma violențelor extreme, iar mai multe persoane sunt rănite, în timp ce forțele de ordine folosesc gaze lacrimogene.

Unul din liderii mulțimii a cerut ca președintele Zelenski să vină în fața lor. În curtea din față, au aprins artificii și fumigene. Traficul în centrul orașului este paralizat, iar în sprijinul poliției a fost trimisă Garda Națională.

Presa națională explică faptul că manifestația este coordonată de mișcarea SaveFOP, care militează pentru reducerea “poverii fiscale“ pentru IMM-uri.

Acționează pentru retragerea unui proiect de lege prin care sunt amendate PFA-urile și IMM-urile care nu utilizează case de marcat și POS-uri pentru a ține contabilitatea firmelor. Respectivul proiect se afla în dezbatere chiar în ședința de astăzi, care a fost suspendată în jurul orei 15.

AD

Written by: admin

Rate it

AD
AD
AD
AD
0%
www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com