ANALIZĂ. Noul coronavirirus a suferit circa 200 de mutații. Cât de letal şi de contagios a devenit

„Până acum, nu putem spune că SARS-CoV-2 a devenit din ce în ce mai letal şi mai contagios”, au susţinut cercetătorii britanici după ce au analizat 7.500 de persoane infectate cu COVID-19 din toată lumea. Studiul a identificat aproape 200 de mutaţii genetice recurente la virus.

Analizând genomul virusului de la peste 7.500 de persoane infectate cu Covid-19, o echipă de cercetare condusă de UCL (University College London) a indetificat mutaţiile genomului virusului SARS-CoV-2, oferind indicii privind „ţintele” care trebuie vizate de medicamente şi de vaccin.

Circa 200 de mutații

Studiul, condus de Institutul de Gentică al UCL, a identificat aproape 200 de mutaţii genetice recurente ale virusului, subliniind modul în care acesta se poate adapta şi poate evolua la gazdele sale umane. Cercetătorii au descoperit că o mare parte din diversitatea genetică globală a SARS-CoV-2 se găseşte în toate ţările cele mai afectate, ceea ce sugerează o transmitere globală extinsă încă de la început în epidemie şi absenţa „Pacientului zero” în majoritatea ţărilor, relatează  Adevărul.ro, citând Science Daily.

„Până acum, nu putem spune că SARS-CoV-2 devine din ce în ce mai letal şi mai contagios”

Descoperirile, publicate astăzi în revista „Infection, Genetics and Evolution”, stabilesc în continuare că virusul a apărut la sfârşitul anului 2019, cu puţin timp înainte de a se răspândi rapid pe tot globul. Oamenii de ştiinţă au analizat mutaţiile în SARS-CoV-2 în cazul a 7.500 de viruşi de la pacienţi infectaţi de pe glob.

Ei au identificat 198 de mutaţii care par să fi avut loc în mod independent de mai multe ori, ceea ce poate conţine indicii despre modul în care virusul se adaptează.

Sursa: gandul.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com