AD

HOROSCOP

ANM: Ciclonul polar Olaf loveşte duminică România. Cum va fi vremea

todaynoiembrie 16, 2017 2

Background
share close
AD
AD

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) avertizează că, de duminică, prin nordul ţării, va pătrunde ciclonul polar Olaf, care va transforma precipitaţiile în ninsoare şi care ar putea interacţiona cu un alt ciclon, Numa, care vine din sudul continentului şi are o masă de aer cald.

„Există un ciclon, Numa, pe numele lui, care vine din zona Italiei, care a afectat cu inundaţii Grecia, cu vânt şi grindină Croaţia şi care se deplasează către sudul ţării noastră, pe când Olaf este format în zona peninsulei Scandinavice, deci, până vine în România, trece mai întâi Numa. Sunt două cicloane separate, fără legătură unul cu celălalt. Numa işi pierde din intensitate până ajunge la noi, pentru că el a făcut prăpăd în Grecia şi Italia. În România, ne va afecta cu nişte precipitaţii pe parta de sud, sud-vest a ţării, cu vreme închisă, cu nori pe partea de sud-est, până sâmbătă”, a declarat, pentru Mediafax, meteorologul Alina Şerban.
Meteorologii avertizează că ciclonul Olaf, care va ajunge în România, duminică, va transforma precipitaţiile aduse de Numa, în ninsoare, în special în nord, centru şi nord-vest.

Vremea se schimbă drastic! Un val de aer polar loveşte România şi aduce lapoviţă, ninsori şi temperaturi scăzute!
Un val de aer polar care a pătruns în Europa dintre Oceanul Arctic aduce vreme rece cu ploi, lapoviţă şi ninsori şi în România.

Temperaturile scad şi cu 10 grade faţă de zilele anterioare, astfel că iarna îşi va intra încet-încet în drepturi, în toată ţara, potrivit ANM.
Vremea în Banat în perioada 13 – 26 noiembrie
În prima zi de prognoză vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă, cu o medie a maximelor termice de 16 grade. În următoarele două zile valorile termice diurne vor scădea cu aproximativ 7…8 grade, apoi, până în data de 20 noiembrie nu vor mai avea modificări semnificative, iar media lor va fi în jurul valorii de 10 gade.

Ulterior, vremea se va răci treptat, astfel că temperaturile maxime vor atinge, în medie, 8 grade la sfârșitul intervalului. Valorile termice nocturne vor avea o evoluție asemănătoare, iar media lor va fi de 8…9 grade la începutul intervalului de prognoză și 1 grad la finalul acestuia. Trecător vor fi posibile ploi slabe, aproape zilnic.

Vremea în Crişana în perioada 13 – 26 noiembrie
Valorile termice diurne se vor situa, în prima zi, peste cele normale la această dată, iar media lor va fi de 16 grade. În data de 14 noiembrie se va răci accentuat, apoi, până în 20 noiembrie nu vor mai fi variații semnificative, iar media maximelor termice va fi de 9…11 grade.

În zilele care vor urma, se va resimți o nouă scădere de temperatuă, astfel că în ultima zi de prognoză media maximelor termice va ajunge la 6…7 grade. Vor scădea și minimele termice, de la o medie de 8 grade în prima zi, până la 0 grade la finalul intervalului de prognoză. Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în 13 noiembrie și după data de 19 noiembrie.

Vremea în Transilvania în perioada 13 – 26 noiembrie
Media temperaturilor diurne va scădea de la 16 grade în prima zi, până la 8 grade în data de 15 noiembrie. În ziua următoare va crește cu 2 grade, apoi va reveni la 8 grade, nivel la care se va menține și în următoarele 3 zile. Între 21 și 26 noiembrie se va resimți o nouă scădere a valorilor termice, cu aproximativ 2 grade.

Temperaturile minime vor fi și ele în scădere, media lor va fi pozitivă până în jurul datei de 18 noiembrie, apoi va coborî sub pragul înghețului, iar în ultimele două zile va atinge -2 grade. Pe arii restrânse vor fi posibile ploi slabe aproape în fiecare zi.

Vremea în Maramureş în perioada 13 – 26 noiembrie
În prima zi de prognoză vremea va fi caldă pentru această dată, cu o medie a valorilor maxime de temperatură de 14…15 grade, iar a minimelor de 6 grade.

Ulterior vremea va intra într-un proces de răcire treptată, astfel că în ultimele zile de prognoză maximele termice vor fi în medie de 6 grade, iar minimele se vor situa în jurul valorii de 0 grade. Local vor fi ploi slabe, trecătoare, mai ales în primele două zile ale intervalului și după data de 19 noiembrie.

Vremea în Moldova în perioada 13 – 26 noiembrie
Vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal la începutul primei săptămâni, apoi se va răci semnificativ, media temperaturilor maxime coborând spre 8 grade în data de 14 noiembrie. Apoi va continua să se răcească ușor.

Temperaturile minime vor crește de la o medie de 4 grade în prima zi a intervalului, până la 6…7 grade în data de 14 noiembrie, apoi vor scădea, astfel că în 19 noiembrie media lor va fi în jurul valorii de -1 grad. Între 20 și 23 noiembrie media temperaturilor minime va fi de 0…1 grad, apoi va scădea din nou, iar la sfârșitul intervalului va reveni la -1 grad. Pe spații mici va ploua slab, mai ales după data de 20 noiembrie.

Vremea în Dobrogea în perioada 13 – 26 noiembrie
Media temperaturilor maxime va scădea semnificativ, de la 18 grade în 13 noiembrie, până la 8 grade în jurul datei de 18 noiembrie. În intervalul imediat următor, valorile medii diurne vor crește până în data de 21 noiembrie când media maximelor va fi de 11 grade. Apoi se va răci ușor.

Media minimelor va scădea după data de 14 noiembrie, iar în 19 noiembrie va fi de 3…4 grade. În intervalul 20-26 noiembrie mediile temperaturii minime vor oscila ușor între 3 și 5 grade. Probabilitatea de ploaie slabă va fi în creștere după data de 15 noiembrie.

Vremea în Muntenia în perioada 13 – 26 noiembrie
Vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal în primele două zile, când media temperaturilor maxime se vor situa în jurul a 18 grade, apoi se va răci accentuat, iar în zilele de 17 și de 18 noiembrie maximele vor atinge, în medie, doar 7 grade. În intervalul 19 – 21 noiembrie vremea se va încălzi ușor până la o medie a maximelor termice de 10 …11 grade, iar între 22 și 26 noiembrie vor fi maxime de 7…9 grade.

Minimele vor scădea treptat, de la o medie de 7…8 grade la începutul intervalului, până la 1 grad, în ultimele zile. Probabilitatea mai mare de apariție a ploilor, slabe, va fi în zilele de 16 și de 17 noiembrie și după data de 20 noiembrie.

Vremea în Oltenia în perioada 13 – 26 noiembrie
În primele două zile ale intervalului vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată, cu o medie a maximelor termice de 16 grade. Între 15 și 18 noiembrie valorile de temperatură vor scădea spre 6…7 grade (mai accentuat în prima zi).

Din 19 noiembrie și până la sfârșitul intervalului media temperaturilor maxime va oscila între 7 și 9 grade. Temperaturile minime vor scădea treptat, de la o medie de 7..8 grade în primele 3 zile, până la 1…2 grade în ultimele două zile. Ploi slabe, în general pe arii restrânse, vor fi aproape în fiecare zi.

La munte, atât temperaturile maxime, cât și cele minime, vor fi în scădere. Media maximelor va coborî de la 8…9 grade în primele două zile, până la 0…1 grad în a doua săptămână, iar a minimelor de la 1…2 grade, până la -5…-4 grade.

Trecător vor fi precipitații slabe aproape în fiecare zi, în primele zile predominant sub formă de ploaie, apoi mai ales lapoviță și ninsoare.

Afla simptomele ulcerului gastric si cum te poti proteja de acesta

Ulcerul gastric poate fi cauzat de multe lucruri; o dietă acidă, obiceiuri alimentare nesănătoase și factori externi, cum ar fi stresul. Ulcerele de stomac au devenit o boală comună în lumea de astăzi, în care este ușor să lăsăm obiceiurile sănătoase să dispara.

Dacă nu sunteți sigur dacă aveți un ulcer sau sunteți în căutarea unei modalități de a împiedica dezvoltarea acestuia, atunci ar trebui să vă alăturați discuției din acest articol.
Recunoașteți semnele
Poate fi foarte ușor să ignorăm semnele pe care corpurile noastre le dau. Presiunile zilnice, obligațiile și familia ne pot distrage atenția de la lucrurile evidente care se întâmplă în corpurile noastre.
Dacă lăsați stresul să vă depășească sau să nu fiti atenți la ceea ce mâncați sau cât de repede mancati, atunci vă puteți pune sănătatea în pericol. Corpul dvs. este un mecanism delicat care necesită îngrijire și o bunăstare emoțională și fizică echilibrată. Știați că sistemul dvs. digestiv este un singur sistem din corpul dvs. cel mai afectat de stres și anxietate?
De fapt, acționează ca un al doilea creier și poate fi distrus la fel de ușor de către factorii care cauzează ulcere. Este o boală periculoasă care poate avea efecte importante. De ce să nu fiți conștienți de simptome înainte de a avea șansa de a ajunge atât de departe?
1. Dureri de stomac
Durerile centrate în stomac, ar trebui să vă atragă atenția. Știți când aceste dureri se prezintă cel mai adesea? Atunci când stomacul este gol, cel mai frecvent, între mese. O durere arzătoare. Poate un antacid vă va ajuta, dar în mod obișnuit antiacidele tratează afecțiunile care se prezintă pe timp de noapte sau când ați omis o masă.

2. Dureri anormale
Puteți prezenta simptome de acest fel ocazional, dar când devin condiții cronice, acestea devin periculoase. Fiți conștienți de ceea ce vă spune corpul vostru. Rețineți dacă aveți:
Gaze.
Pierderea apetitului sau pierderea in greutate.
Senzația de plin după consumul de lichide.
Oboseală sau oboseală zilnică.
Dimineata greață sau sentimente de greață.

3. Ulcerul avansat
Dacă suferiți de un ulcer avansat, există simptome unice. Acestea sunt considerate simptome presante și ar trebui să vizitați un medic.
Scaune inchise la culoare, scaune sângeroase.
Sentimente zilnice de vărsături, vărsături sângeroase.

CITESTE CONTINUAREA ARTICOLULUI –>> NEXT PAGE  <<–

 

AD

Written by: admin

Rate it

AD
AD
AD
AD
0%
www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com