AD

ACTUALITATE

Anunț de ultimă oră! Adevărul despre armata obligatorie în România

todaydecembrie 14, 2021

Background
share close
AD
AD

În urmă cu câțiva ani, armata era obligatorie pentru tineri. Se vorbește în ultima vreme tot mai mult despre acest subiect destul de sensibil, motiv pentru care autoritățile vin cu lămuriri. Află dacă stagiul militar devine din nou obligatoriu pentru băieți.

Tinerii ar putea face din nou armata

Guvernul condus de Nicolae Ciucă pregăteşte o schimbare a legii privind serviciul militar. Astfel, pentru a avea o rezervă puternică, pentru siguranța țării noastre și pentru oameni buni în situații dificile, autoritățile au decis să ia măsuri în acest sens și să facă din nou recrutări.

Conform programului de guvernare PSD-PNL-UDMR, scopul autorităților este  schimbarea legii privind serviciul militar. Când se va ajunge la o înțelegere, vor putea fi recrutați din nou tineri care vor fi antrenați, dar ideea este că nu va fi obligatorie participarea la astfel de stagii. Doar cei care vor se pot înscrie și chiar există intenția ca tinerii să fie retribuiți.

Astfel, când legea se va schimba, tinerii voluntari pot veni în armată și, dacă obțin rezultate bune, chiar vor putea fi repartizați pe un post în acest domeniu.

“Dezvoltarea rezervei operaţionale a Armatei Române, cu accent pe rezerva voluntară şi serviciul militar în termen voluntar, precum şi a unui sistem naţional de pregătire şi instruire, elaborarea unei noi strategii, care să conecteze sistemul de forţe active cu grupul de rezervişti şi să asigure mobilizarea şi regenerarea forţelor în parametri optimi de cantitate, calitate şi viteză, o condiţie esenţială pentru realizarea acestui obiectiv reprezentând-o revizuirea cadrului legislativ.”, se arată în programul de guvernare.

Autoritățile îi asigură pe români

General-locotenent Virgil Bălăceanu a subliniat că nu este vorba despre un stagiu militar obligatoriu, deşi sunt ţări care abordează acest lucru. Generalul asigură că este prevăzută reintroducerea serviciului de militar voluntar în termen pentru a avea o echipă puternică și închegată.

„MApN a avut inițiativa și a făcut toate demersurile cu privire la avizarea legii pregătirii populației pentru apărare, astfel încât aceasta să fie înaintată Parlamentului. Doar prin amendarea acestei legi putem face operativ stagiul militar voluntar în termen. Nu se revine la serviciul militar obligatoriu”, a completat Virgil Bălăceanu.

Cei care vor avea în vedere să servească în Armată vor încheia cu MApN un contract pe o perioadă determinată de 4 ani. România a marcat 15 ani de la desfiinţarea serviciului militar obligatoriu. De atunci, legea s-a schimbat.

AD

Written by: admin

Rate it

AD
AD
AD
AD
0%
www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com