Anunț de ultimă oră! Alocațiile se măresc. Află data exactă

Alocațiile copiilor reprezintă unul dintre cele mai controversate subiecte ale momentului, din cauza faptului că pandemia cu care ne confruntăm a afectat semnificativ domeniul acesta, respectiv economia. Deși se cerea dublarea alocațiilor copiilor, s-a decis ca acestea să crească etapizat, iar dublarea să aibă loc abia în anul 2022. Totuși, există o veste bună pentru copii. Alocațiile lor vor crește din nou cu 20%. Află când va avea loc majorarea.

Când cresc alocațiile în 2021

Alocațiile copiilor reprezintă un subiect de interes în această perioadă. Deși se cerea dublarea alocațiilor, se pare că Guvernul a cerut ca acestea să fie mărite treptat, în mai multe etape, pe motiv că bugetul României a fost afectat de pandemia de coronavirus, iar astfel de cheltuieli nu ar putea fi susținute și gestionate corect și problemele ar fi mult prea mari.

Astfel, Potrivit deciziei Guvernului, alocațiile au fost majorate cu 20% de la 1 septembrie pentru cei 3,6 milioane de copii. Copiii cu vârsta de până la 2 ani primesc acum 369 de lei, ceea ce înseamnă un plus de 58 de lei, în timp ce copiii și adolescenții cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani vor primi 185 de lei, adică 29 de lei în plus față de cât primeau înainte de mărire.

Vremea pentru cea de-a doua majorare a sosit. Premierul Ludovic Orban a vorbit despre majorarea alocațiilor de stat pentru copii. Acesta a subliniat că o creștere a veniturilor pentru cei mici se va face gradual, în funcție de situația economică a României, de posibilitățile bugetare, astfel încât alte ramuri să nu fie afectate din această cauză.

”Am spus: dublăm alocaţiile, dar ţinând cont de situaţia economică şi de încasările reale pe care le previzionăm la bugetul de stat, adică o facem în cinci trepte, cu câte 20%, creşterea şi am şi făcut deja prima creştere şi a doua creştere urmează de la 1 ianuarie. Nu poţi să generezi cheltuieli fără să ai venituri”, a declarat premierul României.

Astfel, de la 1 ianuarie, alocațiile vor fi majorate din nou, cu încă 20%. Până la finalul anului 2022, alocațiile vor fi dublate și vor ajunge la nivelul de:

  •  600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani pentru copiii cu handicap;
  •  300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsî între 2 ani şi 18 ani.

Sursa: huff.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com