AD

ACTUALITATE

Anunț de ultimă oră pentru clienții Engie! Ce se întâmplă cu facturile la gaze

todaymartie 1, 2023 1

Background
share close
AD
AD

Anunț de ultimă oră pentru clienții Engie! Iată ce se întâmplă cu facturile la gaze!

Anunț de ultimă oră pentru clienții Engie

Engie România, cel mai mare furnizor de gaze naturale pentru populație, a anunțat că va trimite clienților, pe lângă factura la gaze, notificări cu privire la noile contracte. Aceste notificări le vor primi clienții cărora urmează să le expire contractul.

„Engie a început să trimită clienților cărora le expiră contractele de furnizare gaze, încheiate de regulă pe un an de zile, oferte pentru prelungirea contractului. Prețul final oferit clienților, cu tot cu tarife și taxe, adică cel din factura de gaze, este de 0,3099 lei/kWh de gaz, adică exact prețul maxim plafonat de 31 de bani/kWh, stabilit prin lege”, potrivit Economica.net.

Contractul nou întocmit este valabil vreme de un an de zile:

„Conform OUG nr. 27/2022, modificată și completată prin OUG nr. 119/2022, Legea nr. 357/2022 și OUG nr. 192/2022, în perioada 1 aprilie 2022 – 31 martie 2025, prețul final facturat al gazelor naturale pentru clienții casnici este plafonat la valoarea de maximum 0,31 lei/kWh (TVA inclus). Astfel, prețul final facturat de către furnizorii de energie va avea întotdeauna valoarea cea mai mică dintre prețul plafonat menționat mai sus și prețul din contractul de furnizare.

ENGIE, furnizorul tău de energie, aplică potrivit legii măsurile de plafonare”, scrie în notificare.

Engie nu poate crește prețul

Cel puțin până la finalul noului contract, Engie nu poate crește prețul mai mult de 0,31 lei/kWh gaze, deoarece este stabilit prin reglementări date de Guvern. Engie susține, totodată, că prețul final din factura de gaze poate crește doar dacă Guvernul va lua o decizie cu privire la acest aspect:

„Prețul gazului natural din această ofertă a fost stabilit în conformitate cu prevederile OUG 27/2022, care se poate modifica, actualiza de drept ori de câte ori intervine o modificare a legislației referitoare la plafonarea prețurilor, inclusiv a OUG 27/2022, cu privire la care clientul va fi informat”, arată Engie în notificarea trimisă clienților.

SURSA: REDACTIA.RO
AD

Written by: admin

Rate it

AD
AD
AD
AD
0%
www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com