ANUNT de ultimă oră pentru pensionari. Ce se întâmplă cu pensiile lor in aceasta luna - RADIO FX NET

ANUNT de ultimă oră pentru pensionari. Ce se întâmplă cu pensiile lor in aceasta luna

A fost făcut anunțul oficial din partea Casei Naționale de Pensii. Ce urmează să se întâmple cu pensiile românilor în preajma sărbătorilor de iarnă.

Pensiile se dau mai devreme în decembrie, conform unui anunț făcut luni de Casa Națională de Pensii.

Plata pensiilor a fost devansată în luna decembrie, beneficiarii urmând astfel să încaseze pensiile mai devreme cu câteva zile.

”Având în vedere apropiatele Sărbători de iarnă și din dorința de a veni în sprijinul beneficiarilor sistemului public de pensii, Casa Națională de Pensii Publice și C.N. Poșta Română S.A. și-au manifestat disponibilitatea de a achita drepturile bănești în avans, după cum urmează:

Drepturile de pensie din sistemul public precum și alte drepturi prevăzute de legi cu caracter special se vor achita la domiciliul beneficiarilor în perioada 12 – 22 decembrie.
Drepturile restante de pensii precum și alte drepturi prevăzute de legi cu caracter special se vor achita în întervalul 19 – 22 decembrie.

Drepturile veteranilor de război se vor achita în perioada 12 – 22 decembrie la domiciliul acestora.

În cazul tuturor beneficiarilor care au fost avizați la domiciliu (persoane care nu au fost găsite acasă) plata se face până la data de 28 decembrie, la ghișeele poștale.

Referitor la drepturile achitate prin intermediul băncilor cu care Casa Naţională de Pensii Publice are încheiate convenţii, acestea vor fi încasate de la aceeaşi dată, respectiv 14 decembrie”, se arată într-un cominucat al Casei Naționale de Pensii.

 

7 lucruri amuzante din jurul tău despre care habar nu aveai

Universul este alcătuit din atâtea lucruri uimitoare pe care nu le vom ști niciodată. Să învățăm câteva lucruri distractive despre lucruri destul de obișnuite.

Ai sentimentul că viața ta este mai plictisitoare decât ar trebui să fie? Poate că ţi-ai imaginat întotdeauna că faci lucruri uimitoare într-un mod diferit. Se pare că undeva de-a lungul așteptărilor ridicat de minunate, uiți să întrerupi și să te întrebi. Priveste in jur; există atât de multe lucruri uimitoare pe care le poți face.
Oamenii vor spune adesea că știu multe lucruri. Dar a încercat cineva să exploreze neobișnuitul din lucrurile obișnuite din jurul nostru?
Acestea fiind spuse, iată câteva lucruri amuzante:

Există mai multe vietăţi care trăiesc pe pielea ta decât oamenii de pe planetă
Pielea ta este o parte uimitoare a corpului. De fapt, este considerat o gazdă bună pentru multe lucruri. Este un multitasker care iţi protejează organele, curăţând celulele moarte și menținându-te cald sau rece.
Dacă faci referire la microbi, atunci da, există aproximativ un trilion de microbi pe piele, care este de peste 100 de ori mai mare decât numărul total al oamenilor de pe planetă. Dar dacă vorbim despre specii, atunci nu, există aproximativ 1000 de specii pe pielea unei ființe umane normale – deși numărul real poate varia de la o persoană la alta.

Fiecare persoană are o amprentă unică a limbii, la fel ca și amprentele digitale unice
Folosirea limbii în loc de amprente pentru a înregistra informații ar părea ridicolă, dar ar fi la fel de eficientă. Un fapt important care nu-l știai despre limbi este că ele poartă o informație importantă despre identitatea ta, la fel ca amprentele digitale.

La cât de asemănătoare poate fi limba unei persoane care poate să arate le fel ca a altcuiva, are imprimări unice diverse pentru fiecare persoană. Dar partea interesantă este că nu am știut despre aceste amprente pentru foarte mult timp. Cercetătorii se străduiesc, de fapt, să dezvolte mașini care funcționează pe scanere 3D, care pot scana și compara printarea limbii în baze de date.

Vasele de sânge pot măsura aproximativ 100.000 km dacă sunt așezate cap la cap
Circumferința pământului la ecuator este de aproximativ 25.000 de mile. Vasele sanguine sunt formate din capilari microscopice în organism. În organism există aproximativ 40 de miliarde de vase sanguine. Dacă ți-ai lua toate vasele de sânge și le-ai așeza cap la cap, ai putea Încercui ecuatorul de patru ori, care este de aproximativ 100.000 km. Acest lucru este suficient pentru a Încercui pământul de două ori.

Dragostea japoneză pentru dinții strâmbi

În țările occidentale, dinții strâmbi sunt considerați o formă de imperfecțiune. Dar povestea este puțin diferită în Japonia. Femeile japoneze sunt mai obsedate de zâmbetul aglomerat, încremenit, cu dinți crescuți. Acest aspect este cunoscut sub numele de “yaeba” aspect care se spune ca este placut de barbati si pare mai drăguț și mai atractiv.
Yaeba inseamna dinte “multistratificat” sau “dublu” si este folosit pentru a descrie aspectul fagaduit care se obtine atunci cand molarii aglomerau caninii, fortandu-i sa avanseze. De fapt, femeile japoneze înnebunesc în privința acestui aspect și se aruncă în clinica dentistului doar pentru a obține aspectul mult dorit.

Croisantele nu au provenit din Franța. Au fost făcute pentru prima dată în Austria
Când menționăm Croissant, ne gândim la franceză. Cercetările arată că Austria este țara “originii” acestui faimoas produs de patiserie. Transportarea din Austria în Franța a croazantului are o întorsătură interesantă.

În 1683, Viena, care era capitala Austriei, a fost atacată de o armată de otomani. Turcii s-au străduit să piardă orașul pentru a accepta înfrângerea. Pentru a face acest lucru, au decis să sape un tunel sub oraș. Dar eforturile lor au devenit inutile când apărătorii orașului au blocat tunelul. Curând, regele John al III-lea a sosit cu o armată și la învins pe turci forțându-i să se retragă.

Ca o modalitate de a sărbători victoria, câțiva brutari au făcut o patiserie în formă de semilună. Ei au numit-o “Kipferl”, care este un cuvânt german pentru “semiluna”. Au continuat să facă acest lucru de câțiva ani. În 1770, patiseria a fost denumită croissant de regele Ludovic al XVI-lea al Franței.

Porcii nu pot privi cerul
Un altul pe lista noastră de fapte amuzante este că porcii nu pot privi în sus. Este fizic imposibil să facă acest lucru. Ei pot vedea cerul numai în timp ce stau jos, dar nu stand în picioare. Motivul din spatele acestui fapt interesant este că anatomia mușchilor îi împiedică să privească în sus. Astfel, ei nu au altă opțiune decât să caute reflexia ceriului în noroi.

Coapsele sunt mai puternice decât betonul

Știai că osul coapsei tău este mai puternic decât betonul? Are sens, deoarece osul coapsei are sarcina grea de a sustine intregul corp.
Din punct de vedere științific, osul coapsei este cunoscut sub numele de femur, despre care se spune că este de opt ori mai puternic decât betonul. De asemenea, se spune că oasele coapsei au capacitatea de a susține până la o tonă de greutate înainte de a le putea rupe.
Deci, vedeți că există atât de multe informații amuzante despre lucrurile obișnuite despre care probabil nu știți. Acestea sunt doar câteva dintre minunile pe care nu le-ați descoperit încă.

sursa:romaniastar.ro/sanatateminutcuminut.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com