Anunţ important pentru românii care au cont la bancă. Aşa rămân fără bani, la ce trebuie să fie atenţi

Tragedia care a lăsat mii de victime și alte zeci de mii fără case în Turcia și Siria a devenit și motiv de exploatare a hackerilor. Conform celor de la Bitdefender, au apărut deja mai multe conturi false care profită de această situație, generând așa-zise campanii umanitare, dar care, în realitate, nu sunt altceva decât metode de a te lăsa fără bani în cont. Experții Bitdefender, în acest context, vin cu un anunţ important pentru românii care au cont la bancă. Citește mai departe să vezi despre ce este vorba.

a

PayPal și Twitter, folosite la campanii înșelătoare

Escrocii exploatează acum criza umanitară în curs de desfășurare din Turcia și Siria:. De data aceasta, fură donații abuzând de platforme legitime precum PayPal și Twitter, spun experții în securitate cibernetică.

Pe 6 februarie 2023, cutremure de mare magnitudine au provocat peste 15.000 de victime, au provocat pagube importante la nivelul infrastructurii și au întrerupt conectivitatea rețelelor în Orientul Mijlociu și în regiunea mediteraneană.

În timp ce guvernele, întreprinderile și organizațiile caritabile se mobilizează pentru a strânge fonduri și a ajuta victimele acestui dezastru ecologic, hackerii n-au pierdut timpul pentru a viza donatori neștiutori.

Cei de la BleepingComputer și Bitdefender spun că au identificat mai multe escrocherii care rulează pe rețelele de socializare, precum și prin intermediul adreselor de mail, și care abuzează de platforme legitime, cum ar fi paginile de strângere de fonduri ale PayPal, pentru a crea site-uri web convingătoare și a colecta veniturile de la donatori care speră să ajute victimele cutremurului.

Bitdefender anunță că hackerii pretind donații de ajutorare pentru Turcia

Una dintre escrocherii, de exemplu, se prezintă pe Twitter ca fiind o campanie de strângere de fonduri pentru „ajutorarea victimelor cutremurului din Turcia”. Pentru a-și conferi o anumită credibilitate, contul returnează în mod constant actualizări de la instituții de presă și oficiali guvernamentali consacrați.

Aceeași specialiști mai spun că au observat că strângerea de fonduri prin PayPal a strâns un total de 900 de dolari în donații, iar creatorul paginii a „donat” 500 de dolari pentru a face ca strângerea de fonduri să pară autentică.

În alte câteva cazuri, cei de la Bitdefender spun că au observat utilizatori individuali de Twitter care îndrumau donatorii către linkurile lor personale PayPal.me și pretindeau că strâng fonduri pentru o cauză nobilă.

Din fericire, unii observatori cu ochi ageri au sesizat un detaliu interesant, și anume că PayPal nu mai funcționează în Turcia cel puțin din 2016. Ca atare, conturile de utilizator Twitter cu nume care sună turcesc și care pretind că au sediul în Turcia, dar care, în schimb, îndeamnă donatorii să plătească prin PayPal, ridică un semnal de alarmă.

sursa: https://playtech.ro/stiri/anunt-important-pentru-romanii-care-au-cont-la-banca-asa-raman-fara-bani-la-ce-trebuie-sa-fie-atenti-658305?utm_source=FBCrossRolRo&utm_campaign=unici&utm_content=FBpartener&utm_medium=FBcross

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com